MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 33 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 33 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

valis0

Post #1 Ocena: 0

2017-04-07 12:32:12 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-04-07 12:12:53, Psotnik napisał(a):
To ja proponuje, równie sensowną akcję co ta w/w petycja, odrąbmy sobie kciuki w lewej i prawej dłoni, by już nigdy nie pokazać anglikowi kciuka podniesionego do góry, na znak, że wszystko jest Ok
Bo jak wiemy, Ok nie jest, więc niech widzą, ze się sprzeciwiamy.
Będzie to bardo wyraziste i pokaże im, że jesteśmy zdecydowanie na NIE
Co do pouczeń, ze jestem krótko i takie tam.
To co to niby oznacza, ze powyżej 1-2 lat stażu nabieram "oświecenia"
Można być 5 dni i myśleć co się robi, można być 7 lat na forum i robić debilizmy, nie ma na to reguły
Forum to wymiana opinii i różnych poglądów na różne sprawy, ja uważam, że to debilizm i robienie z siebie upośledzonych (zwrot zapłaconych podatków)
Ty Kanonier30 i Valis0 uważacie, ze jest to sensowne i potrzebne, moje prawo, by mówić co o tym myślę i wasze prawo, by bronić swoich racji.
Osobistych wycieczek, nie ma, nie znam ani jednego ani drugiego i nie pozwoliłbym sobie, na ocenę po dwóch wpisach.
Uważam, po prostu luźno, bez emocji, ze ten kto podpisał, powinien się zastanowić, czy z głową wszystko w porządku.
Przykładowo, często mówię do siostry, puknij ty się dziewczyno w głowę.
Chociaż bardziej inteligentnej dziewczyny jak żyję nie spotkałem.
W waszym przypadku było podobnie, stwierdziłem, ze podpisanie się pod petycją to debilizm i to podrzymuję
Także bez urazy panowie, ale pomyślcie, na spokojnie czego dotyczy ta petycja i czy to nie jest śmieszne a podpisanie się pod nią to nie jest coś irracjonalnego.

Ja ci odpowiem tak. Podtrzymuje swoją decyzję o podpisaniu petycji, która uważnie przeczytałem. Ze szczególnym naciskiem informuje cię że to nie twoja sprawa jakie miałem intencje.
Owszem, każdy może wypowiadać się na tym forum, nie zależnie od stażu ( dwa dni czy siedem lat). Natomiast wydaje mi się że w twoim konkretnym przypadku chodzi o nie dojrzałość wiekową, taką wiesz nie forumową :)
Po prostu nie będę się znizal do twojego poziomu pisząc że "twoje wypowiedzi są kretyńskie, z naleciałościami debilizmu, a ja jestem najmądrzejszy i postępuje słusznie"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2017-04-07 12:35:24 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

valis0

Post #3 Ocena: 0

2017-04-07 12:41:57 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-04-07 12:35:24, Psotnik napisał(a):
Osoba, która piszę "pobódek" zamiast pobudek
To raczej nie może się zniżyć do mojego poziomu, co najwyżej musiałbyś się wspiąć na mój poziom.
Bo napierdalać takie byki w ojczystym języku to wstyd i żenada przyjacielu

A czy ty myślisz że ja po twoich wpisach nie zorientowałem się że chcesz "zaistniec" na forum ? Hehehe.
Nie udolna próba. Żegnam. Bez żalu oczywiście :-]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-04-07 12:43:51 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

valis0

Post #5 Ocena: 0

2017-04-07 12:55:41 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-04-07 12:43:51, Psotnik napisał(a):
"nie udolna" < nieudolna
-----------
Zaistnieć ?
No faktycznie, rozgryzłeś mnie.

Oczywiście że cię rozgryzlem. Bardzo szybciutko "debilizm" , "idiotyzm", "napierdalać" :-]
Typowo rynsztokowe zwroty. Nie produkuj się z ripostą, gdyż żegnam cię bez żalu :-]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2017-04-07 13:11:56 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

oj juz nie badz taki " nie dostepny " ; D
Zabawne ze osoba ktora jest tu lekko ponad tydzien I powoli dobija 100wpisow zarzuca komus probe zaistnienia na forum hehe

Do góry stronyOffline

valis0

Post #7 Ocena: 0

2017-04-07 13:20:42 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-04-07 13:11:56, cris82 napisał(a):
oj juz nie badz taki " nie dostepny " ; D
Zabawne ze osoba ktora jest tu lekko ponad tydzien I powoli dobija 100wpisow zarzuca komus probe zaistnienia na forum hehe

No już taki jestem, nie dostępny :-]
A portal mojawyspa to ja odwiedzam od kilku lat. Po prostu zarejestrowałem się nie dawno, żebym mógł uczestniczyć w jakże zacieklych dyskusjach na temat "kto będzie miał prawo zostać po brexicie, a kto nie".
Może za tydzień się wyrejstrejuje, bo będę miał taki kaprys. :-]

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #8 Ocena: 0

2017-04-07 14:41:45 (8 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2017-04-07 12:12:53, Psotnik napisał(a):
uważam, że to debilizm i robienie z siebie upośledzonych (zwrot zapłaconych podatków)

Debilizmem byloby nie zwrocenie brytyjskiemu rzadowi uwagi, ze miliony EU imigrantow placi w tym kraju podatki od 10, 20, a nawet 30 lat, ci wszyscy ludzie "zainwestowali" w ten kraj i jego przyszlosc. Nikt nam podatkow nie odda, ale tez nikt (cywilizowany i zdrowy na umysle) nie powinien nam zabierac prawa do tego co wypracowalismy jako czesc tego spoleczenstwa.
PS: osoby uposledzone z reguly nie placa podatkow ; ), ale dzieki (miedzy innymi) nam, imigrantom moga w tym kraju bezpiecznie funkcjonowac.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2017-04-07 14:43:55 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2017-04-07 12:02:23, valis0 napisał(a):
Cytat:

2017-04-07 11:45:39, stanislawski napisał(a):
Osobiście nie za bardzo widzę Afrykańców zamiast Polaków na budowach... no i lekarzy chyba też za dużo się stamtąd nie wyciągnie. Może się mylę. Ale byłem tam - to bardzo fajni goście - ale jakby inaczej nastawieni do życia i inne mają jego tempo.
Możę się przestawią...

Zaś co do wkładania do Unii i wyciągania, to zawsze będzie trudnym, aby wszyscy więcej wyciągali niż wkładają. Właściwie niemożliwe.
Natomiast korzyści trudno oceniać tylko bezpośrednio i na tu i teraz.

A jakie tempo pracy mają rodowici Angole ? Trzeba by jakąś skale wyznaczyć :)
To Polacy narzucił miejscowym wysokie tempo pracy. Czy Angolom się to podoba ? nie mnie oceniać, ale moim skromnym zdaniem menadżerom tak, pracownikom nie.
Z tymi Afrykańskimi lekarzami to trochę wiesz zalatuje rasizmem :)
Tylko np. w mojej przychodni pracuje 2 lekarzy z Afryki, 2 Hindusów (już nie będę pisał Indianów:-] ) i jeden Angol. W sekretariacie też mix. I szczerze powiem że jestem zadowolony z lekarza prowadzącego rodem z Zimbabwe.

Nie rasizmem, bo ja nie powiedzialem, że Czarni nie nadają się na lekarzy. Sam poznałem ze dwóch, trzech. Po prostu jest ich mało (jednego z Barbadosu).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2017-04-07 14:58:33 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Panie i Panowie, co do użytkownika, który uporczywie przypina się do petycji i robi osobiste wycieczki, NIE KARMIMY TROLLA *STOP*. Wątek jest o BREXICIE (nie o petycji i rozważaniach nad tym pomysłem) i tego się trzymajmy. Bez względu co będzie wstawiane. Może moderator się wówczas zainteresuje.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 15:04 ]

Do góry stronyOffline

Strona 33 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,