Str 32 z 193 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2017-04-07 11:13:22 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kanonier30 | Post #2 Ocena: 0 2017-04-07 11:15:13 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Nic dodać, nic ująć valis. Już będzie jak z 8/9 lat temu - w mojej byłej pracy - główną "orędowniczką" UKiP i promotorką była starsza babka (team leader), która widziała pracowników z Europy Wschodniej (nie tylko Polaków), którzy dwa razy czy trzy razy szybciej i efektywniej wykonywali pracę od Anglików.
Psotnik...podpiszę wszystko, co będzie nie w smak brytyjskiemu rządowi. To, że nie dostaniemy zwrotu - nie ma żadnego znaczenia. Moje "psie" prawo. Toteż nie uwłaczaj mi i kilku kolegom mianem "przygłupów". Nie masz nic do napisania, to chociaż nie obrażaj innych użytkowników forum. Daruj sobie. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 11:22 ] |
Post #3 Ocena: 0 2017-04-07 11:29:06 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
valis0 | Post #4 Ocena: 0 2017-04-07 11:30:07 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2017-04-07 11:13:22, Psotnik napisał(a): Ta wyżej wymieniona petycja, to dobry papier lakmusowy, by posegregować normalnych i przygłupów, ktoś chyba nie ma pojęcia, na co idą podatki No, ale domagać się zwrotu, to debilizm w czystej postaci, nawet nie ma co komentować, ci co podpisali, powinni na spokojnie pomyśleć co za bzdurę odstawili Kolego, ale bez osobistych wybiegów. Obrażasz 7 tysięcy (na razie) osób. Nikt nie musi ci się tłumaczyć z jakich osobistych pobódek podpisał w/w petycje. Nie chcesz nie musisz, nikt cię nie zmusza. |
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2017-04-07 11:41:58 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Psotnik jest, jak widać (konto), krótko na forum. Podstawy grzeczności wypadałoby jednak znać. Masz osobistą ocenę petycji i ok. Epitety zachowaj dla siebie, bo tymi wpisami szacunku sobie nie wyrobisz, a skądinąd masz chyba dość dobre mniemanie o sobie. Tylko widzisz to nie wystarczy, że uważasz się za "normalnego", a mnie i część osób za "przygłupów". Jeszcze ktoś powinien się z Tobą zgodzić...
![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 11:44 ] |
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2017-04-07 11:45:39 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Osobiście nie za bardzo widzę Afrykańców zamiast Polaków na budowach... no i lekarzy chyba też za dużo się stamtąd nie wyciągnie. Może się mylę. Ale byłem tam - to bardzo fajni goście - ale jakby inaczej nastawieni do życia i inne mają jego tempo.
Możę się przestawią... Zaś co do wkładania do Unii i wyciągania, to zawsze będzie trudnym, aby wszyscy więcej wyciągali niż wkładają. Właściwie niemożliwe. Natomiast korzyści trudno oceniać tylko bezpośrednio i na tu i teraz. |
Kanonier30 | Post #7 Ocena: 0 2017-04-07 11:59:16 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie jest możliwe, aby wszystkie państwa członkowskie mogły tylko reperować budżet funduszami unijnymi. Ktoś musi zasilać "portfel", aby wyrównywać poziom życia w poszczególnych krajach. Taka jest fundamentalna zasada Unii.
Brytyjczykom zawsze się to nie podobało (np. słynny, brytyjski rabat). Sami, po II wojnie, otrzymali ogromną pomoc z US - w ramach Planu Marshalla. O tym zapomnieli najwyraźniej. My tzn.Polska, znaleźlismy się pod ruskim butem i tej pomocy nie otrzymaliśmy. Stąd już na starcie, gdzie ogrom zniszczeń w Polsce był o wiele wyższy niż w Brytanii, byliśmy w tyle ![]() Potem kilkadziesiąt lat komuny - po części dzięki brytyjskiej polityce u schyłku II wojny - i w efekcie jesteśmy gospodarczo i ekonomicznie w europejskim ogonie. Zatem żadna chwała dla Brytjczyków, że poziom życia jest wyższy niż w Europie Wschodniej (mam na myśli kraje unijne, jak Polska, Czechy, Słowacja czy Węgry). [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 12:02 ] |
valis0 | Post #8 Ocena: 0 2017-04-07 12:02:23 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2017-04-07 11:45:39, stanislawski napisał(a): Osobiście nie za bardzo widzę Afrykańców zamiast Polaków na budowach... no i lekarzy chyba też za dużo się stamtąd nie wyciągnie. Może się mylę. Ale byłem tam - to bardzo fajni goście - ale jakby inaczej nastawieni do życia i inne mają jego tempo. Możę się przestawią... Zaś co do wkładania do Unii i wyciągania, to zawsze będzie trudnym, aby wszyscy więcej wyciągali niż wkładają. Właściwie niemożliwe. Natomiast korzyści trudno oceniać tylko bezpośrednio i na tu i teraz. A jakie tempo pracy mają rodowici Angole ? Trzeba by jakąś skale wyznaczyć ![]() To Polacy narzucił miejscowym wysokie tempo pracy. Czy Angolom się to podoba ? nie mnie oceniać, ale moim skromnym zdaniem menadżerom tak, pracownikom nie. Z tymi Afrykańskimi lekarzami to trochę wiesz zalatuje rasizmem ![]() Tylko np. w mojej przychodni pracuje 2 lekarzy z Afryki, 2 Hindusów (już nie będę pisał Indianów ![]() |
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2017-04-07 12:06:44 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
valis...ale to dałeś zagwozdkę
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 12:07 ] |
Post #10 Ocena: 0 2017-04-07 12:12:53 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|