Str 31 z 193 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2017-04-07 09:08:14 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
"...new immigration skills..." - to jest banda łobuzów, mam na myśli obecny rząd Torysów i podpuszczający ich UKiP. Odbijając od artykułu i nawiązując do wystąpień Farage'a w Parlamencie Europejskim w stylu, że UK ma zapłacić "okup" Unii Europejskiej.
Populistyczny gnojek, który zapomina celowo pod potrzeby angielskiej patologii, czym są zobowiązania traktatowe, do których się zobowiązali, jako członek Unii. Ale pusta masa w UK będzie to łykać, jak młode pelikany. Grunt, że z imigracji zrobili w UK wrogów publicznych numer 1. Wypad z Unii i zobaczymy, jak się europejska migracja zacznie wycofywać z UK. Ale fundusze na deficytowe rolnictwo w UK, to jak najbardziej będą ciągnąć. I szmatławce, typu "Daily Express", już nie będą o tym przebąkiwać. Grunt, aby siać nienawiść i pluć na inne państwa unijne. Oj, abyście Brytyjczycy nie zrobili kroku za daleko, bo grunt już grząski i możecie wpaść w bagno. Naprawdę zaczynam coraz gorzej im życzyć. |
valis0 | Post #2 Ocena: 0 2017-04-07 09:52:49 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2017-04-07 09:08:14, Kanonier30 napisał(a): "...new immigration skills..." - to jest banda łobuzów, mam na myśli obecny rząd Torysów i podpuszczający ich UKiP. Odbijając od artykułu i nawiązując do wystąpień Farage'a w Parlamencie Europejskim w stylu, że UK ma zapłacić "okup" Unii Europejskiej. Populistyczny gnojek, który zapomina celowo pod potrzeby angielskiej patologii, czym są zobowiązania traktatowe, do których się zobowiązali, jako członek Unii. Ale pusta masa w UK będzie to łykać, jak młode pelikany. Grunt, że z imigracji zrobili w UK wrogów publicznych numer 1. Wypad z Unii i zobaczymy, jak się europejska migracja zacznie wycofywać z UK. Ale fundusze na deficytowe rolnictwo w UK, to jak najbardziej będą ciągnąć. I szmatławce, typu "Daily Express", już nie będą o tym przebąkiwać. Grunt, aby siać nienawiść i pluć na inne państwa unijne. Oj, abyście Brytyjczycy nie zrobili kroku za daleko, bo grunt już grząski i możecie wpaść w bagno. Naprawdę zaczynam coraz gorzej im życzyć. Ale nie popadajmy też w skrajność. WB to jednak 5 gospodarka świata. Czy sobie poradzą bez emigrantów z UE ? Osobiście uważam że tak. Po prostu zastąpią ich Afrkańcami np. Nie ma ludzi nie zastąpionych ![]() Co do składek unijnych (bo rozumiem że o tym mowa ?) to całkiem nie dawno wyczytałem że WB więcej wpłaca niż wyciąga z UE. Czy to prawda, to nie wiem, trzeba by się popytać kogoś obeznanego w temacie. Osobiście nie życzę im źle, ale też ich nie lubię ![]() |
Kanonier30 | Post #3 Ocena: 0 2017-04-07 09:59:07 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Oczywiście valis. Z tym, że przed wstąpieniem do Wspólnot w 1973 mieli najgorsze wyniki spośród wielkich gospodarek. Tymczasem dupka się trzęsie, co będzie jak odrodzi się IRA? (o czym nikt głośno nie mówi, ale wiadomo w czym rzecz).
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/premier-irlandii-ostrzega-przed-negatywnymi-skutkami-brexitu,730111.html Swego czasu pisałem o tym na forum, ale zaraz padły ataki, że piszę "czarne scenariusze" i wieszczę rozpad UK...itp. Naprawdę sądzicie, że katolicy z Irlandii Północnej przejdą do porządku dziennego, jeśli znowu powstanie granica z Irlandią? ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 10:10 ] |
valis0 | Post #4 Ocena: 0 2017-04-07 10:09:38 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-07 09:59:07, Kanonier30 napisał(a): Oczywiście valis. Z tym, że przed wstąpieniem do Wspólnot w 1973 mieli najgorsze wyniki spośród wielkich gospodarek. Tymczasem dupka się trzęsie, co będzie jak odrodzi się IRA? (o czym nikt głośno nie mówi, ale wiadomo w czym rzecz). http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/premier-irlandii-ostrzega-przed-negatywnymi-skutkami-brexitu,730111.html No wiesz, wynik brexitu był 51 do 49 procent, o ile dobrze pamiętam. Także jakby nie patrzeć połowa Angoli ma prawo trząść portkami. ![]() Zakładając oczywiście że ta druga decydującą połowa była obeznana w temacie "co to wogole jest UE" ![]() |
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2017-04-07 10:13:22 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Otóż to valis. "Zakładając, że ta druga decydująca połowa"...chyba miała kiepskie pojęcie co to jest UE.
Szefowa mojej siostry, gdy ta jechała na urlop do Chorwacji, założyła, że Chorwacja to miasto w Polsce... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 10:13 ] |
|
|
valis0 | Post #6 Ocena: 0 2017-04-07 10:19:45 (8 lat temu) |
Swoją drogą zastanawiam się czy nie mieli innego sposobu na ograniczenie naplywu emigrantów z UE, jak tylko brexit.
Podam tylko przykład w mojej firmie. Przestali przyjmować pracowników bez znajomości języka komunikatywnie. Efekt ? Od 2 miesięcy nie zatrudnili żadnego Polaka czy Rumuna ![]() Oczywiście nie będę się tu popisywal. Prawdopodobnie sam mógłbym nie przejść testów ![]() |
rafi86 | Post #7 Ocena: 0 2017-04-07 10:43:41 (8 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2013 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2017-04-07 10:19:45, valis0 napisał(a): Swoją drogą zastanawiam się czy nie mieli innego sposobu na ograniczenie naplywu emigrantów z UE, jak tylko brexit. Podam tylko przykład w mojej firmie. Przestali przyjmować pracowników bez znajomości języka komunikatywnie. Efekt ? Od 2 miesięcy nie zatrudnili żadnego Polaka czy Rumuna ![]() Oczywiście nie będę się tu popisywal. Prawdopodobnie sam mógłbym nie przejść testów ![]() hehe, `problem` w tym ze wiekszosc firm ustawiona tylko na zyski chce zatrudniac obcokrajowcow, a nie anglikow. |
Kanonier30 | Post #8 Ocena: 0 2017-04-07 10:46:55 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Wydaje się, że mieli. Stąd ówczesny premier Cameron objeżdżał stolice europejskie i negocjował "specjalny status" Wielkiej Brytanii w Unii Europejskiej.
Jednak wieloletnie bicie piany przez UKiP i prasę brukową przyniosło efekt. Przecież to nie klasa średnia czy wyższa głosowała za wyjściem (generalizując), a w większości beneficiarze i angielska patologia, która akurat w czwartek, 23 czerwca, była trzeźwa ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 07-04-2017 10:48 ] |
valis0 | Post #9 Ocena: 0 2017-04-07 10:52:07 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-07 10:43:41, rafi86 napisał(a): Cytat: 2017-04-07 10:19:45, valis0 napisał(a): Swoją drogą zastanawiam się czy nie mieli innego sposobu na ograniczenie naplywu emigrantów z UE, jak tylko brexit. Podam tylko przykład w mojej firmie. Przestali przyjmować pracowników bez znajomości języka komunikatywnie. Efekt ? Od 2 miesięcy nie zatrudnili żadnego Polaka czy Rumuna ![]() Oczywiście nie będę się tu popisywal. Prawdopodobnie sam mógłbym nie przejść testów ![]() hehe, `problem` w tym ze wiekszosc firm ustawiona tylko na zyski chce zatrudniac obcokrajowcow, a nie anglikow. Czyli z tym brexitem to jest tak że strzelamy sobie w kolano i patrzymy na efekty ? ![]() |
valis0 | Post #10 Ocena: 0 2017-04-07 11:07:59 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-07 10:46:55, Kanonier30 napisał(a): Wydaje się, że mieli. Stąd ówczesny premier Cameron objeżdżał stolice europejskie i negocjował "specjalny status" Wielkiej Brytanii w Unii Europejskiej. Jednak wieloletnie bicie piany przez UKiP i prasę brukową przyniosło efekt. Przecież to nie klasa średnia czy wyższa głosowała za wyjściem (generalizując), a w większości beneficiarze i angielska patologia, która akurat w czwartek, 23 czerwca, była trzeźwa ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 07-04-2017 10:48 ] Z tą nagonką medialna to wiem, ale mnie ten argument nie przekonuje. Bardziej przekonuje mnie argumentacja kolegi Stanislawskiego, i tutaj zacytuję jego słowa "Do tego razi sprawność przybyszów, którzy w parę lat zorganizowali sobie niezłe życie - mają dwa auta, dom, jeżdżą na wakacje systematycznie - a ja wciąż w tym councilu (już trzecie pokolenie). Jak to możliwe? Kradną? Gorzej jak pojawia się myśl, którą sami sobie boją się powiedzieć - że oni są do dupy, a ktoś jest zdolniejszy, lepiej zorganizowany, szybszy (daleki jestem od myśli, że tacy są wszyscy nasi rodacy). Zwłaszcza, że przyjeżdża taki młody Polak bez języka i w dwa lata jest najleszym uczniem w czołowej brytyjskiej szkole... To już rodzi zawiść. Jak długo będzie taki stan rzeczy - a będzie długo - motłoch będzie nas nienawidził". Osobiście podpisuje się pod tymi slowami, i dla mnie to jest zasadniczy powód dla którego Angole nas nie kochają ![]() |