MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 25 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

valis0

Post #1 Ocena: 0

2017-03-31 15:31:46 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-03-31 14:36:03, Googhaz napisał(a):
Tutaj fajna analiza Brexitu, pod którą mógłbym sie podpisać.
Strzeszczając: UK wyjdzie z Unii ale większość spraw zostanie po staremu lub z niewielkimi zmianami (wolny rynek, przepływ osób, płacenie Unii)

Ufff, to mnie uspokoileś :)
Swoją drogą takich analiz będzie się pojawiało coraz więcej. Przecież to świetna pożywka dla dziennikarzy, analityków ... Jasnowidzów.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Severance_

Post #2 Ocena: 0

2017-03-31 17:37:15 (8 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

No i kto by to pomyslal, ""Yes Minister"" z 1980 :-]

Divide and rule, you see!
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2017-03-31 20:24:43 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Część osób pisze bardzo negatywnie na temat świadczeń socjalnych. Oczywiście, że jest grupa ludzi z EU, którzy wykorzystują system.

Co do tego, że ma się świetną pracę i zarobki we wszystkim zgoda. To najlepsza droga do życia i normalnego funkcjonowania. Jednak może się zdarzyć wypadek, uraz, choroba, której nie jesteś w stanie przewidzieć, a która może dotknąć każdego i najbliższych.

Świadczenie prywatne nie zawsze rekompensuje koszty życia, gdy do pracy już nie możesz pójść, choć bardzo byś chciał(a). Ponadto jeszcze nie każdy wykupił ubezpieczenie na życie, choroby krytyczne itd.

Zostajesz nagle osobą niepełnosprawną, choć jeszcze wczoraj nie było w ogóle takiej opcji. Wówczas chcecie mi napisać, że świadczenia i opieka państwa, w którym się straciło zdrowie i normalne życie jest złem....?

Jeśli tak, to naprawdę trzymajcie się zdrowo za wszelką cenę, bo inaczej zostanie Wam tylko bilet do Sussex, podwózka na klify "Siedem Sióstr" i pierdo...ięcie się w dół, aby nie obarczać sytemu.

PS. Aha, nie komentujcie, że to są spekulacje. Piszę z własnego doświadczenia. Gdzie jestem w UK dość długo i tutaj "sypnęło" mi się zdrowie. Nie wiecie czym jest świat ograniczony do łóżka i mieszkania, z którego nie jesteś w stanie zazwyczaj wyjść. Jeśli masz dobry dzień, to horyzont życia możesz powiększyć do 20-30 metrów od domu i to tylko dlatego, że bierzesz morfinę.

Rozumiem, że z punktu widzenia człowieka zdrowego i w pełni sił, to może jest matrix. Ale w życiu jest tak, że nie znasz dnia, ani godziny. Co wtedy...? Do śmietnika? A może prywatny przewóz sanitarny do Polski, gdzie nie masz nic i nikt na Ciebie nie czeka, bo lata temu też sądziłeś, że to się akurat tobie nie zdarzy? Pozdrawiam i samych sukcesów.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 31-03-2017 20:38 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #4 Ocena: 0

2017-03-31 20:56:48 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-03-31 20:24:43, Kanonier30 napisał(a):
Część osób pisze bardzo negatywnie na temat świadczeń socjalnych. Oczywiście, że jest grupa ludzi z EU, którzy wykorzystują system.

Co do tego, że ma się świetną pracę i zarobki we wszystkim zgoda. To najlepsza droga do życia i normalnego funkcjonowania. Jednak może się zdarzyć wypadek, uraz, choroba, której nie jesteś w stanie przewidzieć, a która może dotknąć każdego i najbliższych.
(...)

Ja do tej części nie należę... Co do "dotknięcia" to zgoda... ale znasz to o kowalu i kuciu swego losu? A o oliwie? Jak sobie naskrobiesz to tak będziesz miał.
Powiesz, że nie wszyscy mają szczęście? A wiesz, że szczęściu trzeba pomóc? Jak pomóc szczęściu? Rozumem.
Pozostaje jeszcze temat naturalnej selekcji... W skrócie: Natura dba tylko o tych co są jej potrzebni, pożyteczni. Ja z naturą walczyć nie mam zamiaru.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2017-03-31 21:03:31 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

ie2ox4-2b...to życzę Ci, abyś któregoś dnia nie poszedł do GP z bólem pleców i nie okazało się, że masz nowtwór trzustki. Wówczas zawiniesz się w ciągu trzech miesięcy max.

Na grobie poleć sobie wybić sentencję na temat naturalnej selekcji. Sorry, ale jesteś ignorantem.

PS. Przypowieść o kowalu również nieżle się nada na nagrobek. Daj znać - chętnie pokryję koszty.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 31-03-2017 21:07 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2017-03-31 21:52:25 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-03-31 22:08:51 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #8 Ocena: 0

2017-03-31 22:40:43 (8 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2017-03-31 22:08:51, ludzik50 napisał(a):
ie2trolololo pisze jakies posty glownie zasmiecajac forum, bo jeszcze nic madrego nie udalo mu sie tu napisac.
Ciekawe jak sobie ma wykuc los gosc po wylewie albo po zlamaniu kregu szyjnego...

Jemu już niestety nie wytłumaczysz...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

valis0

Post #9 Ocena: 0

2017-04-01 09:43:36 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-03-31 20:24:43, Kanonier30 napisał(a):

Świadczenie prywatne nie zawsze rekompensuje koszty życia, gdy do pracy już nie możesz pójść, choć bardzo byś chciał(a). Ponadto jeszcze nie każdy wykupił ubezpieczenie na życie, choroby krytyczne itd.

Zostajesz nagle osobą niepełnosprawną, choć jeszcze wczoraj nie było w ogóle takiej opcji. Wówczas chcecie mi napisać, że świadczenia i opieka państwa, w którym się straciło zdrowie i normalne życie jest złem....?

Jeśli tak, to naprawdę trzymajcie się zdrowo za wszelką cenę, bo inaczej zostanie Wam tylko bilet do Sussex, podwózka na klify "Siedem Sióstr" i pierdo...ięcie się w dół, aby nie obarczać sytemu.

PS. Aha, nie komentujcie, że to są spekulacje. Piszę z własnego doświadczenia. Gdzie jestem w UK dość długo i tutaj "sypnęło" mi się zdrowie. Nie wiecie czym jest świat ograniczony do łóżka i mieszkania, z którego nie jesteś w stanie zazwyczaj wyjść. Jeśli masz dobry dzień, to horyzont życia możesz powiększyć do 20-30 metrów od domu i to tylko dlatego, że bierzesz morfinę.

Rozumiem, że z punktu widzenia człowieka zdrowego i w pełni sił, to może jest matrix. Ale w życiu jest tak, że nie znasz dnia, ani godziny. Co wtedy...? Do śmietnika? A może prywatny przewóz sanitarny do Polski, gdzie nie masz nic i nikt na Ciebie nie czeka, bo lata temu też sądziłeś, że to się akurat tobie nie zdarzy? Pozdrawiam i samych sukcesów.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 31-03-2017 20:38 ]

Co do choroby zgoda. Nie znasz dnia, ani godziny ...
Ale, pisanie dyrdydymałów typu "oczywiście jest część osób, które korzystają z socjalu" no to już jest koloryzowanie stanu rzeczy. Przecież znakomita większość Polaków pobiera benefity, a nie jakaś część ... Ułamkowa.
"Ponadto nie każdy wykupił jeszcze ubezpieczenie prywatne" no ale to ja się pytam dlaczego nie wykupił ? . Nie miał czasu ? Nie ma w UK ubezpieczalni ? brakuje internetu ? pieniędzy na to ubezpieczenie. Po prostu proszę o konstruktywne wytłumaczenie dlaczego nie wykupił es takiego ubezpieczenia, a które dr facto w obecnej sytuacji pozwoliło by ci funkcjonować.
Od razu zaznaczę że nie jestem zdrowy, pracuje, a zaraz po pierwszej wypłacie wykupiłem prywatne ubezpieczenie, wychodząc z założenia, że człowiek już nie taki młody, różne rzeczy mogą się wydarzyć.

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #10 Ocena: 0

2017-04-01 09:54:38 (8 lat temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

[ Ostatnio edytowany przez: rafal80 01-04-2017 09:55 ]

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,