MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 23 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2017-03-30 21:34:15 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Fugazi...wniosek o PR to obecnie 85 stron. Oczywiście nie wszystkie się wypełnia, a o wypełnianiu online to już naprawdę nie słyszałem. Może mam nieaktualne wiadomości?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

fugazi

Post #2 Ocena: 0

2017-03-30 21:36:47 (8 lat temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Tak

Do góry stronyOnline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2017-03-30 21:37:57 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2017-03-30 21:03:21, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2017-03-30 20:07:41, valis0 napisał(a):
A mnie nie trudno sobie to wyobrazić. Jako nie legalny emigrant, firma może nie chcieć
Kontynuować umowy. Tracisz pracę, nie ma już benefitów. Bank zabiera ci dom i oddaje na licytację. Pozostaje ci zabrać dzieci ze szkoły i ...
Wiem czarny scenariusz, ale brexit oznacza brexit.

To nie jest czarny scenariusz, to naprawde brzmi jak historia rodem z Korei Polnocnej

Na jakiej podstawie bank ma zabierac ludziom domy? Co z kredytem, ktory juz splacili?

Benefitami niech sie martwia ci co je biora. Sorry, ale jak ktos nie jest w stanie na swoje utrzymanie zarobic, to moze ten kraj nie jest najlepszym miejscem dla niego? Benefity na dzieci prawdopodobnie zostana dla tych imigrantow, ktorych dzieci mieszkaja w UK. I w sumie prawidlowo.

Ludzie niepotrzebnie histeryzuja. Tak jak z tymi wizami. Nawet wczoraj Pakistanczyk pytal czy moim zdaniem wprowadza wizy dla Europejczykow. Tylko ze wtedy Europa wprowadzi wizy dla nich i wszyscy na tym straca bo napewno nikt nie skorzysta

Zaś co do kredytów - to niech się martwią ci, którzy je dali.
I to będzie dobra odpowiedź.
Tylko je wywoźcie w gotówce.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

valis0

Post #4 Ocena: 0

2017-03-30 21:43:45 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

Cytat:

A mnie nie trudno sobie to wyobrazić. Jako nie legalny emigrant, firma może nie chcieć
Kontynuować umowy. Tracisz pracę, nie ma już benefitów. Bank zabiera ci dom i oddaje na licytację. Pozostaje ci zabrać dzieci ze szkoły i ...
Wiem czarny scenariusz, ale brexit oznacza brexit.

To nie jest czarny scenariusz, to naprawde brzmi jak historia rodem z Korei Polnocnej

Na jakiej podstawie bank ma zabierac ludziom domy? Co z kredytem, ktory juz splacili?

Benefitami niech sie martwia ci co je biora. Sorry, ale jak ktos nie jest w stanie na swoje utrzymanie zarobic, to moze ten kraj nie jest najlepszym miejscem dla niego? Benefity na dzieci prawdopodobnie zostana dla tych imigrantow, ktorych dzieci mieszkaja w UK. I w sumie prawidlowo.

Ludzie niepotrzebnie histeryzuja. Tak jak z tymi wizami. Nawet wczoraj Pakistanczyk pytal czy moim zdaniem wprowadza wizy dla Europejczykow. Tylko ze wtedy Europa wprowadzi wizy dla nich i wszyscy na tym straca bo napewno nikt nie skorzysta

Nie wiem, co jest nie zrozumiałe dla ciebie
W moim komentarzu rodem z Korei północnej. Więc może spróbuję to wyjaśnić w ten sposób. Wziąłeś kredyt na dom, bo masz pracę, jeżeli ja tracisz to chyba logiczne że nie spłacasz kredytu. Co bank dokładnie robi z takim domem to nie wiem, nigdy nie korzystałem z kredytu na dom. Tyle że rozmawiamy czysto hipotetycznie. Równie dobrze może się okazać że po wyjściu UK z uni, Angole nas pokochaja, wszystkim Polakom zagwarantują stała rezydenture, lub obywatelstwo dla tych którzy mają tutaj dzieci. Oczywiście wszystkie umowy o pracę będą miały status "nie zwalniać - Polak". No i oczywiście państwo będzie dopłacać do kredytów na dom, w razie gdyby nam się coś nie daj Boże złego przytrafiło w życiu.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #5 Ocena: 0

2017-03-30 22:54:13 (8 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Cytat:

Wziąłeś kredyt na dom, bo masz pracę, jeżeli ja tracisz to chyba logiczne że nie spłacasz kredytu. Co bank dokładnie robi z takim domem to nie wiem, nigdy nie korzystałem z kredytu na dom.

Ja za to wiem.
W UK wystarczy 6 miesięcy nie spłacania kredytu i dom trafia na aukcje, gdzie bank sprzedaje go zwykle tanio aby odzyskać pieniądze.
W większości przypadków takie domy są okazjami inwestycyjnymi kupowanymi przez inwestorów poniżej ceny rynkowej.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

fugazi

Post #6 Ocena: 0

2017-03-30 22:56:14 (8 lat temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

My w marcu robilismy remortgage na dwa domy. W obydwu przypadkach bank oprocz standardowego zaswiadczenia o zarobkach SA 302 , tym razem poprosil o dostarczenie tzw. Tax Overview. Wczesniej nigdy tego nie wymagali. Nawet mila pani na infolinii HMRC zmuszona byla zasiegnac jezyka u szefa bo nie mogla zakumac o czym ja do niej rozmawiam. Ostatecznie HMRC stanal na wysokosci zadania i wyciagi z kilku lat otrzymalem poczta.
Nie wiem czy to wina Brexitu czy Tuska , ale ida jakies zmiany...

Do góry stronyOnline

Post #7 Ocena: 0

2017-03-31 06:07:28 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

valis0

Post #8 Ocena: 0

2017-03-31 12:30:33 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

Cytat:

Kolego sympatyczny, ale ty nie zakrzywiaj tutejszej rzeczywistości. W Anglii jest około 20 różnych benefitow (dokładnie nie pamiętam, ciężko mi było przejść przez tak długą lekturę). Więc albo udajesz za przeproszeniem głupa, albo piszesz bzdury z premedytacją. Mam rozumieć że nigdy nie skorzystałeś z tutejszego socjalu w żadnej formie ?.
I tutaj jest sedno sprawy, które tak ładnie
omijasz szerokim łukiem. Dla wielu Polaków gdy te benefity zostaną odcięte może się zrobić nie kolorowo.

Do góry stronyOffline

valis0

Post #9 Ocena: 0

2017-03-31 12:34:25 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-03-31 12:30:33, valis0 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Kolego sympatyczny, ale ty nie zakrzywiaj tutejszej rzeczywistości. W Anglii jest około 20 różnych benefitow (dokładnie nie pamiętam, ciężko mi było przejść przez tak długą lekturę). Więc albo udajesz za przeproszeniem głupa, albo piszesz bzdury z premedytacją. Mam rozumieć że nigdy nie skorzystałeś z tutejszego socjalu w żadnej formie ?.
I tutaj jest sedno sprawy, które tak ładnie
omijasz szerokim łukiem. Dla wielu Polaków gdy te benefity zostaną odcięte może się zrobić nie kolorowo.

A apropos kredytów że niech się martwią ci z co je dają, a nie ci co je biorą, to fajna hipokryzja. Chociaż to akurat nie ty napisałeś.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2017-03-31 13:18:47 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Żadna hipokryzja. Jeżeli tutejszy rząd uniemożliwi spłatę kredytów tym, którzy je do tej pory spłacali - to niech kredytodawcy mają pretensje do tegoż rządu.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 23 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,