Str 23 z 193 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2017-03-30 21:34:15 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Fugazi...wniosek o PR to obecnie 85 stron. Oczywiście nie wszystkie się wypełnia, a o wypełnianiu online to już naprawdę nie słyszałem. Może mam nieaktualne wiadomości?
|
fugazi | Post #2 Ocena: 0 2017-03-30 21:36:47 (8 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Tak
|
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2017-03-30 21:37:57 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2017-03-30 21:03:21, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-03-30 20:07:41, valis0 napisał(a): A mnie nie trudno sobie to wyobrazić. Jako nie legalny emigrant, firma może nie chcieć Kontynuować umowy. Tracisz pracę, nie ma już benefitów. Bank zabiera ci dom i oddaje na licytację. Pozostaje ci zabrać dzieci ze szkoły i ... Wiem czarny scenariusz, ale brexit oznacza brexit. To nie jest czarny scenariusz, to naprawde brzmi jak historia rodem z Korei Polnocnej Na jakiej podstawie bank ma zabierac ludziom domy? Co z kredytem, ktory juz splacili? Benefitami niech sie martwia ci co je biora. Sorry, ale jak ktos nie jest w stanie na swoje utrzymanie zarobic, to moze ten kraj nie jest najlepszym miejscem dla niego? Benefity na dzieci prawdopodobnie zostana dla tych imigrantow, ktorych dzieci mieszkaja w UK. I w sumie prawidlowo. Ludzie niepotrzebnie histeryzuja. Tak jak z tymi wizami. Nawet wczoraj Pakistanczyk pytal czy moim zdaniem wprowadza wizy dla Europejczykow. Tylko ze wtedy Europa wprowadzi wizy dla nich i wszyscy na tym straca bo napewno nikt nie skorzysta Zaś co do kredytów - to niech się martwią ci, którzy je dali. I to będzie dobra odpowiedź. Tylko je wywoźcie w gotówce. |
valis0 | Post #4 Ocena: 0 2017-03-30 21:43:45 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2017-03-30 21:03:21, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-03-30 20:07:41, valis0 napisał(a): A mnie nie trudno sobie to wyobrazić. Jako nie legalny emigrant, firma może nie chcieć Kontynuować umowy. Tracisz pracę, nie ma już benefitów. Bank zabiera ci dom i oddaje na licytację. Pozostaje ci zabrać dzieci ze szkoły i ... Wiem czarny scenariusz, ale brexit oznacza brexit. To nie jest czarny scenariusz, to naprawde brzmi jak historia rodem z Korei Polnocnej Na jakiej podstawie bank ma zabierac ludziom domy? Co z kredytem, ktory juz splacili? Benefitami niech sie martwia ci co je biora. Sorry, ale jak ktos nie jest w stanie na swoje utrzymanie zarobic, to moze ten kraj nie jest najlepszym miejscem dla niego? Benefity na dzieci prawdopodobnie zostana dla tych imigrantow, ktorych dzieci mieszkaja w UK. I w sumie prawidlowo. Ludzie niepotrzebnie histeryzuja. Tak jak z tymi wizami. Nawet wczoraj Pakistanczyk pytal czy moim zdaniem wprowadza wizy dla Europejczykow. Tylko ze wtedy Europa wprowadzi wizy dla nich i wszyscy na tym straca bo napewno nikt nie skorzysta Nie wiem, co jest nie zrozumiałe dla ciebie W moim komentarzu rodem z Korei północnej. Więc może spróbuję to wyjaśnić w ten sposób. Wziąłeś kredyt na dom, bo masz pracę, jeżeli ja tracisz to chyba logiczne że nie spłacasz kredytu. Co bank dokładnie robi z takim domem to nie wiem, nigdy nie korzystałem z kredytu na dom. Tyle że rozmawiamy czysto hipotetycznie. Równie dobrze może się okazać że po wyjściu UK z uni, Angole nas pokochaja, wszystkim Polakom zagwarantują stała rezydenture, lub obywatelstwo dla tych którzy mają tutaj dzieci. Oczywiście wszystkie umowy o pracę będą miały status "nie zwalniać - Polak". No i oczywiście państwo będzie dopłacać do kredytów na dom, w razie gdyby nam się coś nie daj Boże złego przytrafiło w życiu. |
greg1990 | Post #5 Ocena: 0 2017-03-30 22:54:13 (8 lat temu) |
Z nami od: 04-03-2014 Skąd: Stoke On Trent |
Cytat: Wziąłeś kredyt na dom, bo masz pracę, jeżeli ja tracisz to chyba logiczne że nie spłacasz kredytu. Co bank dokładnie robi z takim domem to nie wiem, nigdy nie korzystałem z kredytu na dom. Ja za to wiem. W UK wystarczy 6 miesięcy nie spłacania kredytu i dom trafia na aukcje, gdzie bank sprzedaje go zwykle tanio aby odzyskać pieniądze. W większości przypadków takie domy są okazjami inwestycyjnymi kupowanymi przez inwestorów poniżej ceny rynkowej. |
|
|
fugazi | Post #6 Ocena: 0 2017-03-30 22:56:14 (8 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
My w marcu robilismy remortgage na dwa domy. W obydwu przypadkach bank oprocz standardowego zaswiadczenia o zarobkach SA 302 , tym razem poprosil o dostarczenie tzw. Tax Overview. Wczesniej nigdy tego nie wymagali. Nawet mila pani na infolinii HMRC zmuszona byla zasiegnac jezyka u szefa bo nie mogla zakumac o czym ja do niej rozmawiam. Ostatecznie HMRC stanal na wysokosci zadania i wyciagi z kilku lat otrzymalem poczta.
Nie wiem czy to wina Brexitu czy Tuska , ale ida jakies zmiany... |
Post #7 Ocena: 0 2017-03-31 06:07:28 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
valis0 | Post #8 Ocena: 0 2017-03-31 12:30:33 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-03-30 21:03:21, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-03-30 20:07:41, valis0 napisał(a): A mnie nie trudno sobie to wyobrazić. Jako nie legalny emigrant, firma może nie chcieć To nie jest czarny scenariusz, to naprawde brzmi jak historia rodem z Korei Polnocnej Benefitami niech sie martwia ci co je biora. Sorry, ale jak ktos nie jest w stanie na swoje utrzymanie zarobic, to moze ten kraj nie jest najlepszym miejscem dla niego? Benefity na dzieci prawdopodobnie zostana dla tych imigrantow, ktorych dzieci mieszkaja w UK. I w sumie prawidlowo. Kolego sympatyczny, ale ty nie zakrzywiaj tutejszej rzeczywistości. W Anglii jest około 20 różnych benefitow (dokładnie nie pamiętam, ciężko mi było przejść przez tak długą lekturę). Więc albo udajesz za przeproszeniem głupa, albo piszesz bzdury z premedytacją. Mam rozumieć że nigdy nie skorzystałeś z tutejszego socjalu w żadnej formie ?. I tutaj jest sedno sprawy, które tak ładnie omijasz szerokim łukiem. Dla wielu Polaków gdy te benefity zostaną odcięte może się zrobić nie kolorowo. |
valis0 | Post #9 Ocena: 0 2017-03-31 12:34:25 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-03-31 12:30:33, valis0 napisał(a): Cytat: 2017-03-30 21:03:21, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-03-30 20:07:41, valis0 napisał(a): A mnie nie trudno sobie to wyobrazić. Jako nie legalny emigrant, firma może nie chcieć To nie jest czarny scenariusz, to naprawde brzmi jak historia rodem z Korei Polnocnej Benefitami niech sie martwia ci co je biora. Sorry, ale jak ktos nie jest w stanie na swoje utrzymanie zarobic, to moze ten kraj nie jest najlepszym miejscem dla niego? Benefity na dzieci prawdopodobnie zostana dla tych imigrantow, ktorych dzieci mieszkaja w UK. I w sumie prawidlowo. Kolego sympatyczny, ale ty nie zakrzywiaj tutejszej rzeczywistości. W Anglii jest około 20 różnych benefitow (dokładnie nie pamiętam, ciężko mi było przejść przez tak długą lekturę). Więc albo udajesz za przeproszeniem głupa, albo piszesz bzdury z premedytacją. Mam rozumieć że nigdy nie skorzystałeś z tutejszego socjalu w żadnej formie ?. I tutaj jest sedno sprawy, które tak ładnie omijasz szerokim łukiem. Dla wielu Polaków gdy te benefity zostaną odcięte może się zrobić nie kolorowo. A apropos kredytów że niech się martwią ci z co je dają, a nie ci co je biorą, to fajna hipokryzja. Chociaż to akurat nie ty napisałeś. |
stanislawski | Post #10 Ocena: 0 2017-03-31 13:18:47 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Żadna hipokryzja. Jeżeli tutejszy rząd uniemożliwi spłatę kredytów tym, którzy je do tej pory spłacali - to niech kredytodawcy mają pretensje do tegoż rządu.
|