W kwestii Gibraltaru nie znam nowych doniesień medialnych, ale starania Hiszpanii o przejęcie The Rock są znane od 1704 roku. Wtedy Gibraltar przeszedł pod panowanie Londynu. Myślę, że najważniejsze jest
zdanie samych zainteresowanych - mieszkańców Gibraltaru. Każde uprzednie referenda kończyły się tym samym wynikiem - pozostanie brytyjskim terytorium zamorskim.
Zamieszczony paszkwil
"Happy Brexit Day"... na pewno sprawa dla stróżów prawa

Zawsze przy tego rodzaju ulotkach, jakie poprzednio pojawiały się po referendum w 2016, to jest ważna cecha wspólna...Strach autora/autorów wydruku do podpisania się pod swoją "radosną" twórczością. "Boże chroń Królową" i ble,ble, ale o tym, że wydrukowali to, powiedzmy Mr i Mrs Smith z Flat 13 ... słowa nie ma.
Poza tym dowód i następne potwierdzenie, że Brexit miał podłoże na tle nienawiści etnicznej i ksenofobii angielskiego społeczeństwa. Tak, angielskiego, bo nie dotyczy to znakomitej większości Szkotów czy Irlandczyków.
PS. Severance_ czy byłabyś tak miła i przesłała na mój adres email zdjęcie lub zdjęcia, gdzie zostały te "manifesty" wywieszone wraz z adresem budynku, proszę? Kontakt może być na adres vermont0606@gmail.com
...będę zobowiązany.
Widziałem w serwisie The Guardian i Daily Mail, ale może masz własne, w lepszej jakości.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 02-02-2020 14:36 ]