MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 180 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 179 | 180 | 181 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 180 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Severance_

Post #1 Ocena: 0

2020-01-31 19:51:37 (5 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2020-01-24 11:19:00, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):

Brexit czas zacząć (!)

Festival of brexit ! Nie moge sie doczekac :-)

Nie mam TV, ale czytam, że np.:

Cytat:

Crowds have started to gather at Parliament Square in London ahead of the planned Brexit celebration later this evening.

Dozens of people gathered around the Sir Winston Churchill statue, while others rang bells and banged a drum attached to a modified cart called “Little Ben”.

Brexitowcy i...Sir Winston Churchill, trzeba być kompletnym ignorantem! No chyba, że..zebrali się tam żeby zacząć palić flagi UE żeby pokazać palec Churchillowi :-8
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Zygmunt_Merytor

Post #2 Ocena: 0

2020-01-31 21:35:09 (5 lat temu)

Zygmunt_Merytoryczny

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2018

Cytat:

2020-01-31 19:51:37, Severance_ napisał(a):
Cytat:

2020-01-24 11:19:00, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):

Brexit czas zacząć (!)

Festival of brexit ! Nie moge sie doczekac :-)

Nie mam TV, ale czytam, że np.:

Cytat:

Crowds have started to gather at Parliament Square in London ahead of the planned Brexit celebration later this evening.

Dozens of people gathered around the Sir Winston Churchill statue, while others rang bells and banged a drum attached to a modified cart called “Little Ben”.

Brexitowcy i...Sir Winston Churchill, trzeba być kompletnym ignorantem! No chyba, że..zebrali się tam żeby zacząć palić flagi UE żeby pokazać palec Churchillowi :-8

tymczasem rzeczony winston ... :

Obrazek
A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2020-01-31 22:07:00 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Zygmunt, ta zupełna ignorancja, jeśli chodzi o znajomość historii czy integracji europejskiej, to cechy degrengolady angielskich mas.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2020-01-31 22:14:57 (5 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2020-01-31 21:35:09, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a):

tymczasem rzeczony winston ... :

Obrazek

Ja dokładnie o tym! Teraz jeszcze śpiewają w podnieceniu do zdjęć M.Thatcher! U mnie nikt fajerwerkami nie strzela i flag UE nie pali. Idę spać mając nadzieję, że ludzie zaczną wkrótce zdrowieć..

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #5 Ocena: -1

2020-01-31 22:28:20 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

czekam az rozgrzane do czerwonosci szechtery zaczna pisac w swoim GWnie ze polowa UK dzis placze, ze jak te gwiazdziste scierki byly sciagane to wielu chcialo skakac przez okna.

Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2020-01-31 22:40:24 (5 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

No cóż... nie wszystkich da się wyleczyć, więc nie wszyscy wyzdrowieją..

Tak mi się skojarzyło, więc sparafrazuję : komu stanął dzwon 🤣

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 31-01-2020 22:43 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2020-01-31 23:02:49 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

Obrazek

Kompletna utopia przy zapędzie ludzi (miałam napisać Niemców, ale nie demonizujmy, równie dobrze mogliby to być np. Francuzi) do dominacji. To dopiero obudziłoby demony nacjonalizmu w Europie, a to już Europa przerabiała.
Zobaczymy co będzie dalej. Domino ruszyło

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 31-01-2020 23:44 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: +1

2020-01-31 23:17:22 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

W rzeczywistości, to oficjalne wyjście Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej jest korzystne dla innych państw członkowskich. Od początku swego członkostwa i akcesji w 1973 roku, to trudno znaleźć inicjatywy czy koncepcje, które przyczyniłyby się do współpracy - najpierw w ramach EWG...potem w obrębie Unii. Właściwie, to wyłączając rządy T.Blaira, polityka brytyjska była niczym hamulcowy dla wszystkich projektów. Czasem rola pożyteczna, ale Londyn tak upodobał sobie tę rolę, że zupełnie się pogubił.
Brexit stał się elementem gry przetargowej w walce politycznej w każdych wyborach do Izby Gmin. Wcześniej czy później UK wyszłoby z Unii Europejskiej, bo histeria wywołana przez brytyjskie tabloidy i część telewizji przekonała Brytyjczyków, a zwłaszcza Anglików, że poza Unią powrócą do dawnych, ogólnoświatowych wpływów i znaczenia. Powróci potęga epoki wiktoriańskiej, a Wielka Brytania ponownie zapanuje nad "maluczkimi" w czterech stronach świata. Tymczasem to epilog historii Zjednoczonego Królestwa, a Union Jack może przejść tylko do muzeów i podręczników znacznie szybciej od emblematów Unii.
Cieszy mnie osobiście, że Pan Farage w końcu wyniesie się z Parlamentu Europejskiego, który przestanie finansować Jego medialną karierę. Podobnie jak przestanie finansować ludzi odwracających się tyłem do symboli w PE podczas Ody do Radości.Nie była to deklaracja polityczna, której Brexit Party nie musiało manifestować, a świńskie i niegodne zachowanie, również wobec innych delegacji narodowych i tych kilkudziesięciu milionów, lub kilkuset w Europie, które rozumieją znaczenia słowa Niepodległość i Dzień Niepodległości / Independence Day...

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #9 Ocena: 0

2020-01-31 23:36:55 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

macie wode w kranie ? lewatywy mowily ze zabraknie.

Ciekawe czy bedzie wschod slonca czy i ono sie pogniewa.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: +1

2020-02-01 01:04:59 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Obserwowałem dziś w różnych godzinach jak ludzie zaczęli się gromadzić na Parliament Square . Tak gdzieś około godziny 14 była garstka ludzi , za to przed okolicznymi pubami już sporo podchmielonych osób , większość z nich to tacy angielscy odpowiednicy polskich Sebixow i Januszy . Łyse wychudzone dresy sączące kolejne piwo i łysiejący panowie w średnim wieku z brzuchem piwnym i czerwonym wyrazem twarzy ... Im później przejeżdżałem przez Parliament Square tym więcej ludzi , ale co mnie najbardziej zdziwiło i rozśmieszyło to ogrom owych dresów z reklamówkami z pobliskiego Tesco . Jako , że był korek straszny to przyglądałem się zawartością reklamówek , królowały cidry w dużych plastikowych butelkach , na drugim miejscu z reklamówek wyciągane były czteropaki fostersa , całość imprezy wyglądała jak wiejska popijawa , nie wiem jak było po godzinie 20 , już nie byłem w tych rejonach ...

Do góry stronyOffline

Strona 180 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 179 | 180 | 181 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,