Str 177 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
galadriel |
Post #1 Ocena: 0 2019-12-21 16:11:43 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: myslalem ze jest to rzad ktory sukcesywnie podnosi place minimalna jednoczesnie ucinajac patologiczny system zasilkow socjalnych
i nawet zapowiedzieli, ze do 2021 jeszcze bardziej podniosa.
Zgadnij dlaczego?
Co do systemu zasilkow dla najbiedniejszych (albo nawet dla nierobow) w tym szalenstwie jest logika. Tez pomysl dlaczego.
Jedyne na co czekam, to torysi obiecali obnizyc (jeszcze bardziej) depozyt na dom. No to przekonajmyz sie jak to z tym bedzie... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #2 Ocena: 0 2019-12-21 16:19:45 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
nie ma zadnej logiki jesli ktos bierze 400f zasilku a placi 100podatku i do tego pracuje w kratke chyba ze ty tu widzisz jakas logike to oswiec mnie
depozyty na dom byly mniejsze czekaj nastepne 10lat z zakupem domu to na pewno spadna
moze 5% z htb to duzo???
moze lepiej napisz na jaki depozyt liczysz jesli 5% to duzo...
"Co do systemu zasilkow dla najbiedniejszych (albo nawet dla nierobow) w tym szalenstwie jest logika. Tez pomysl dlaczego. "
pomyslalem i mnie oswiecilo ZEBY GLOSOWALI NA PARTIE PRACY!? nic innego nie przychodzi mi do glowy
ja jestem tym glupim robolem w opinii davida
tylko ze ja nie licze w ogole na to ze ktos cos mi tu da lub obieca z zona oboje pracujemy fizycznie i gdyby nie inwestycje w pl to mielibysmy 70% domu splaconego w 5lat o wartosci 170k
ale od osob wspierajacych parie pracy na tym forum caly czas czytam jaki jestem glupi bo sobie strzelam w stopy od kogos kto mieszla tu dekade? i ma problem z odlozeniem depozytu od kogos kto caly czas liczy na gwiazdke z nieba od rzadzacych
mi sumienie nie pozwala glosowac na lewa strone nikt mnie nie kupi za benefity rozumiesz to david? watpie zebys to zrozumial przeciez ty wiesz swoje tylko idioci z klasy nizszej glosuja na torysow a inteligencja z posredniaka na partie pracy [ Ostatnio edytowany przez: cris82 21-12-2019 17:04 ]
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #3 Ocena: +1 2019-12-21 19:19:29 (6 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Przecież partia pracy to taki odpowiednik pis - bez pobożności i nutki patriotyzmu.
Ludzie śmieja się z pisu, że chce podnosić płacę minimalną i benefity jednocześnie głosując lub popierając partie pracy, która chce podnosić płacę minimalna i benefity.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: 0 2019-12-21 22:52:55 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nie wiem czy ktoś do mnie pije, ale to, że krytykuję Torysów wcale nie oznacza, że popieram partię pracy i rozwiązania które proponują.
Mówię o tych wszystkich angielskich leniach, którzy po tym jak pocięto zasiłki a w gruncie rzeczy zamrożono je, musieli z wielkim bólem głowy pójść do roboty.
@ cris82 Nie twierdzę, że " tylko idioci z klasy nizszej glosuja na torysow a inteligencja z posredniaka na partie pracy". Twierdzę, że cześć idiotów i leni z okręgów tradycyjnie należących do lewicy, tym razem uwierzyło Johnsonowi i twierdzę, że się na tym przejadą bo im robić i tak się nie będzie chciało, nie zdobędą nowych kwalifikacji ect. a Johnson nic im nie da a nawet gorzej - to w co uwierzyli jeśli będzie zrealizowane będzie działać na ich niekorzyść. Dla przykładu system punktowy wcale im nie będzie służyć bo jeśli przyjedzie więcej ludzi wykształconych (w co szczerze wątpię) to ich dzieci zajmą najlepsze miejsca w szkołach a ich dzieci będą stać dokładnie tam gdzie oni. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 21-12-2019 22:57 ]
|

|
 |
|
daavid |
Post #5 Ocena: 0 2019-12-21 22:55:12 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-12-21 16:11:43, galadriel napisał(a):
Cytat: myslalem ze jest to rzad ktory sukcesywnie podnosi place minimalna jednoczesnie ucinajac patologiczny system zasilkow socjalnych
Jedyne na co czekam, to torysi obiecali obnizyc (jeszcze bardziej) depozyt na dom. No to przekonajmyz sie jak to z tym bedzie...
Wysokość depozytu nie zależy bardziej od banków a nie rządu? [ Ostatnio edytowany przez: daavid 21-12-2019 22:56 ]
|

|
 |
|
|
Zygmunt_Merytor |
Post #6 Ocena: 0 2019-12-22 12:21:05 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
"Wealthy Tory donors are reportedly taking steps to secure EU citizenship for themselves, as Boris Johnson returns to office on the back of his “Get Brexit Done” election campaign.
An investigation by Reuters found that past donors to the ruling party have applied for citizenship of the EU member state of Cyprus since the UK voted to Leave in 2016.
Cyprus offers a so-called “golden passport” scheme that allows investors to effectively buy EU citizenship if they spend around €2m (£1.7m) on property in the country – a trifling amount for Britain’s wealthiest.
Applicants for citizenship do not have to live in – or even visit – Cyprus to get the passport. Once secured a Cypriot passport gives the freedom to live, work and study in all 28, soon to be 27, EU member states – just as a British passport currently does ahead of Brexit."
https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/tory-donor-eu-citizenship-brexit-cyprus-passport-boris-johnson-a9255266.html A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #7 Ocena: 0 2019-12-22 13:37:32 (6 lat temu) |
A więc wszyscy Polacy z podwójnym obywatelstwem są szczęściarzami - zależy jak potoczą się losy UK po brexicie mogą sobie albo mieszkać w UK albo w jednym z 27 krajów UE. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2019-12-22 14:11:41 (6 lat temu) |
No tak. Przede wszystkim (chodzi o Anglików) aby mieć korzyść z podwójnego obywatelstwa potrzebna jest pewnego rodzaju aktywność związana z przemieszczaniem się i podejmowaniem różnych działań od nauki w różnych miejscach, po inwestowanie w całym świecie. Plebsowi nic by nie dał bo oni i tak siedzą na czterech literach i nie są w stanie tego zrozumieć.
Znam Polaka z USA, który odzyskał polski paszport ponieważ jego rodzice, za czasów PRLu zrezygnowali z polskiego obywatelstwa. Daje mu to dużą swobodę przemieszczania się i inwestowania w Europie.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #9 Ocena: 0 2019-12-22 14:21:50 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2019-12-22 14:11:41, daavid napisał(a):
No tak. Przede wszystkim (chodzi o Anglików) aby mieć korzyść z podwójnego obywatelstwa potrzebna jest pewnego rodzaju aktywność związana z przemieszczaniem się i podejmowaniem różnych działań od nauki w różnych miejscach, po inwestowanie w całym świecie. Plebsowi nic by nie dał bo oni i tak siedzą na czterech literach i nie są w stanie tego zrozumieć.
Znam Polaka z USA, który odzyskał polski paszport ponieważ jego rodzice, za czasów PRLu zrezygnowali z polskiego obywatelstwa. Daje mu to dużą swobodę przemieszczania się i inwestowania w Europie.
Ta wypowiedź powinna chyba zostać przeniesiona do odpowiedniego dla niej wątku Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #10 Ocena: 0 2019-12-22 16:05:28 (6 lat temu) |
Cytat:
2019-12-22 14:11:41, daavid napisał(a):
W każdym kraju jest ,,plebs'', który niewiele rozumie, a szczególnie jak mogą kombinować bogaci, zaradniejsi, lepiej wykształceni, dziedzice fortun rodzinnych. Ten twój ,,plebs'' prze jaśnie pana, wykonujący pracę sprzątacza, operatora maszyny czy pakowacza na taśmie nie ma żadnych korzyści z podwójnego obywatelstwa bo ,,plebs'' prócz braku majątku, związany jest ze swoim miejscem zamieszkania, ulicą, estate'm, miastem. ,,Plebs'' pojedzie na 2 tygodnie na Cypr, opije się i nażre, wygrzeje i mu styka - unijny paszport mu niepotrzebny więc tyle ,,plebs'' rozumie - mieszka w końcu w topowym gospodarczo kraju, po co mu paszport Estonii? Przyjechała szlachta z Polski i w wątkach brexitowych jedzie plebsem i głupkami, na maszcie przed domem powiewa herb rodowy.
Co do Polaka - rodzice mogli zrezygnować z obywatelstwa PRL-u (nie wiem, czy sam Jaruzelski czy jakiś aparatczyk musiał wyrazić zgodę), co nie znaczy, że ich syn nie mógł ubiegać się o polski paszport. Trzeba odróżnić kilka pojęć - narodowość i naród, społeczeństwo i obywatelstwo i wszystko staje się proste. Jako Polak z krwi i kości miał pełne prawo się ubiegać i dostać, skoro np. dużo obywateli Izraela, potomków polskich żydów też obywatelstwo polskie dostaje. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|