Str 17 z 193 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2017-03-22 15:22:13 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Jak waluta tanieje to eksport idzie gore chyba nie straszysz anglikow ze zaczna kupowac wiecej mini kuperow?
Jedni uciekaja inni widza okazje inwestycyjne nastepne 5-10lat pokaze jak zmieni sie Anglia I mam wrazenie ze za szybko robisz z tego kraju druga ukraine |
Googhaz | Post #2 Ocena: 0 2017-03-22 15:33:11 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-02-2016 Skąd: Już Polandia |
Co tam u was w tym Londynie się wyprawia?
Uwaga- niektóre zdjęcia drastyczne. Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. -
Baptiste Beaulieu
|
Kanonier30 | Post #3 Ocena: 0 2017-03-23 00:47:11 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Być może Cris82...być może...to są moje osobiste poglądy. Eksport może pójść w górę. Towary ściągane z eurozone (importowane) bedą przecież relatywnie droższe, jeśli funt spada, a euro idzie w górę (daję jako przykład). Czy coś przeoczyłem?
A poza tym my tu sobie o Polakach, o Brexicie, a to może być wkrótce prawdziwy problem, nie tylko w UK. Kolejny w imię Allah Akbar wykończył niewinnych ludzi. Tożsamości nie ujawniono - gdy to piszę 00:50 -, ale zdjęcia mówią same za siebie kim ten zabójca był. Znowu padło na Bogu ducha winnych ludzi, w złym miejscu, w złym czasie...szkoda. Pewnie się okaże, że miał brytyjskie obywatelstwo,a zatem "Brytyjczyk"...ech. I cóż, z tym Home Office pewnie nie miał problemu...(oczywiście w tej chwili gdybam, bazując na atakach we Francji). [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 23-03-2017 00:58 ] |
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2017-03-23 16:26:48 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2017-03-22 14:39:21, Kanonier30 napisał(a): Słyszałeś, że Niemcy drukują marki...aha. Jeszcze jakieś newsy? Wybacz, ale to bez komentarza. . http://m.bankier.pl/wiadomosc/Niemcy-szykuja-plan-awaryjny-2738686.html Wiem, ze zrodlo pewnie kiepskie, ze jakis analityk z banier.pl pisze glupoty bo przeciez to jest niemozliwe zeby Niemcy przygotowywali sie na plan awaryjny. Bo jakby tak bylo obwiesciliby to swiatu zeby euro pierdyklo w 1 dzien. Nie ma szans zeby takie operacje pragmatyczni i obrzydliwie bogaci Niemcy w ogole przygotowywali bo jak nie jest na glownej onetu i wp to znaczy, ze tak nie jest. Niby rozsadny i dorosly czlowiek, ktory zyczy rozpadu najstarszej Unii gwarantujacej pokoj na Wyspach bo wprowadza wizy dla Grazyn znad Wisly i martwi sie, ze przybysze beda musieli miec prywatne ubezpieczenia (mam, polecam) a nie ufa, ze Niemcy relokujac i skupujac zloto szykuja sie na nieuchronny krach. Glupie Niemce, zamiast zatrudniac armie analitykow, doradcow i ekonomistow mogliby poczytac ekspertow i analitykow finansowych z polonijnych for. Oni tam wiedza, ze Niemcy nie drukuja marki no bo przeciez wiedza i juz. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2017-03-23 23:32:45 (8 lat temu) |
,,UE według założycieli miała być oparta na chrześcijaństwie i wolnym rynku. Jej założyciel, Robert Schuman codziennie uczestniczył w mszach świętych. Obecna UE jest kompletnym zaprzeczeniem swojego początkowego tworu.
Unia w założeniu miała być wspólnotą państw, w których handel jest bezcłowy i przemieszczanie się ludności nie wymaga posiada wiz. Przez te wszystkie lata Unia odeszła od swoich założeń, wchodzi z butami w sumienia ludzi i państw i to ją zgubi" ,,Dlaczego nie piszę o zamachu w Londynie? To proste: Bo nie zajmuję się pierdołami. Podobnie zresztą, jak sami Brytyjczycy, dla których problemem nie jest islam ale to, że Polacy zabierają im miejsca pracy i odbierają tym samym przywilej płacenia podatków na socjal dla terrorystów. Więc skoro oni sami tak uważają, dlaczego mam się martwić za nich? Ich cyrk, ich małpa. Chcącemu nie dzieje się krzywda." Wybaczcie wklejkowy ton ale jest mi calkiem bliski. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
Kanonier30 | Post #6 Ocena: 0 2017-03-24 06:17:41 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Jurny Jurek. Dobrze, masz niezbywalne prawo do zakładania w opearciu o mniej lub wiarygodne źródła, że euro szlag trafi. Dla wyjaśnienia nie czytam, ani onetu, ani wp.
Poza tym, co do osobistych kewstii, to jak pisałem wcześniej dziękuję już UK. Kupuję mieszkanie w innym kraju (nie w Polsce), gdzie mam podstawy sądzić, że nie będę traktowany, jak "świnia" z Europy Wschodniej. Ubezpieczenie prywatne - dobrze mieć, zgoda. Sam mam wykupione na wypadek śmierci i chorób krytycznych. Ale to powinna być zasada dobrowolności, zwłaszcza jeśli opłacasz podatki z których utrzymywany jest NHS. Kto wprowadza wizy znad "Grażyn znad Wisły"? Pan obraża rodaków, tak nieładnie. Co do wiz - kolejna nowość? Może z "Daily Express". Home Office nigdy nie podał zamiaru wprowadzenia wiz dla obywateli Unii, a jeśli taki zamiar byłby, to wizy wprowadzi Unia dla Brytyjczyków. Ciekawie będzie z brytyjskimi emerytami w Hiszpanii, angielską gówniarzerią na Ibizie czy Majorce, jak przyjdzie kołatać do konsulatów państw unijnych o wizę turystyczną do Schengen. No, ale co ja tam wiem - jak Pan Jurny Jurek podsumował. Grunt, że analitycy się wypocili, aby podbić poczytalność swych analiz z xxxx wziętych, a "Grażyny znad Wisły" będą miały wizy. Good luck Szanowny Panie z takim pojmowaniem rzeczywistości. |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2017-03-24 07:19:31 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Zalatwione kaczynski rozmawial z may powiedzial ze mozemy zostac mozna zamknac watek
P.s Uff... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 24-03-2017 07:22 ] |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2017-03-24 07:33:59 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2017-03-24 07:19:31, cris82 napisał(a): Zalatwione kaczynski rozmawial z may powiedzial ze mozemy zostac mozna zamknac watek P.s Uff... Uff, podobno kiwnął głową,. Znacząco w kierunku mostu, i zapytal czy ma przysłać moherowe berety. Od razu jak opadły pośladki ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2017-03-24 14:05:20 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-03-24 06:17:41, Kanonier30 napisał(a): Jurny Jurek. Dobrze, masz niezbywalne prawo do zakładania w opearciu o mniej lub wiarygodne źródła, że euro szlag trafi. Dla wyjaśnienia nie czytam, ani onetu, ani wp. Poza tym, co do osobistych kewstii, to jak pisałem wcześniej dziękuję już UK. Kupuję mieszkanie w innym kraju (nie w Polsce), gdzie mam podstawy sądzić, że nie będę traktowany, jak "świnia" z Europy Wschodniej. Ubezpieczenie prywatne - dobrze mieć, zgoda. Sam mam wykupione na wypadek śmierci i chorób krytycznych. Ale to powinna być zasada dobrowolności, zwłaszcza jeśli opłacasz podatki z których utrzymywany jest NHS. Kto wprowadza wizy znad "Grażyn znad Wisły"? Pan obraża rodaków, tak nieładnie. Co do wiz - kolejna nowość? Może z "Daily Express". Home Office nigdy nie podał zamiaru wprowadzenia wiz dla obywateli Unii, a jeśli taki zamiar byłby, to wizy wprowadzi Unia dla Brytyjczyków. Ciekawie będzie z brytyjskimi emerytami w Hiszpanii, angielską gówniarzerią na Ibizie czy Majorce, jak przyjdzie kołatać do konsulatów państw unijnych o wizę turystyczną do Schengen. No, ale co ja tam wiem - jak Pan Jurny Jurek podsumował. Grunt, że analitycy się wypocili, aby podbić poczytalność swych analiz z xxxx wziętych, a "Grażyny znad Wisły" będą miały wizy. Good luck Szanowny Panie z takim pojmowaniem rzeczywistości. Powodzenia w nowym kraju, gdzie nie bedziesz czul sie jak swinia. Moglbys sie wstrzymac jeszcze troche i przekonac sie, czy faktycznie bedzie az tak zle no ale coz - skoro w Skandynawii dadza ci sie poczuc jak Krol z Polski - to pozostaje zyczyc powodzenia. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Kanonier30 | Post #10 Ocena: 0 2017-03-25 01:15:43 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
"Król z Polski"...czy naprawdę muszę się odnosić? Naprawdę, proszę oszczędzić złośliwości. Pan myśli, że przestawienie się na inny system, naukę nowego języka - po 10 latach w UK - to sama przyjemność? Gdy też człowiek ma dekadę za sobą - nie stajemy się przecież młodsi. Toteż proszę się zastanowić.
Nie wiem czy życzenia powodzenia szczere, bo zalatują ironią trochę. Nie będę czekał czy rzeczywiście będzie tak żle. Dla Polaków żyjących na Wyspach mam nadzieję, że skończy się na lekkim biciu piany i prawa nabyte zostaną zachowane. Tak, bo życzę dobrze Rodakom, którzy tu żyją - bez zawiści i zazdrości. Wyjazd jest kwestią mojego prywatnego wyboru, również ze względów osobistych i przygotowuję się do niego już od jesieni ubiegłego roku. Po prostu. Na forum piszemy i polemizujemy. W tym celu chyba jest stworzone... Dzięki temu możemy też wymieniać poglądy i nawet czegoś się dowiedzieć. Niektórzy, jak ja, wrzucają osobisty wątek - również dlaczego zdecydowałem się opuścić UK, ale nie życzę tego doświadczenia rodzionom osiadłym (w tym z dziećmi), które związały już swoje życie z UK. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 25-03-2017 01:18 ] |