MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hexe5

Post #1 Ocena: 0

2007-01-10 13:44 (18 lat temu)

hexe5

Z nami od: 10-01-2007

Witam!!
Zostałam zatrudiona na okres próbny trzech miesiec w umowie mam miescieczny okres wypowiedzenia. Wiem juz ze zostanie mi ta umowa przedłuzona, ale dziwne jest to ze mój pracodawca przedłuza umowe tylko ustnie, wiem bo wszyscy pracowinicy nie wazne czy Polacy czy Anglicy maja własnie tak przedłuzona umowe, nie ma zadnego papierka potwierdzajacego ze tam pracuja.. Myslicie ze to sa normalne praktyki w Angli???Dodam jeszcze ze pracodawca tygodniowy wylicza ile odprowadza nam podatku i ubezpieczenia sa to w sumie wyliczenia pisane własnoreczne ale sa, dziwi mnie tez fakt ze po trzech miesiacach nie otrzmałam jeszcze nr ubezpieczenia!! Nie wiem czy to normalne bo mam tylko z home office pismo ze moge pracowac!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2007-01-10 16:16 (18 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

czy pracodawca zarejestrowal cie w WRS????
a jesli chodzi o skladki to popros pracodawce o swoje pay slips, wtedy bedziesz wiedziala czy odprowadza skladki czy nie.
najwyzej sciemnij ze sa ci one do czegos potrzebne i tyle- sama sie przekonasz.
pozdrawiam

P.S. na gebe to sie raczej niczego nie zalatwia bo niby pozniej jak bedziesz chciala cos udowodnic to jak ????

Do góry stronyOffline

hexe5

Post #3 Ocena: 0

2007-01-10 16:35 (18 lat temu)

hexe5

Co to jest WRS???Dla niej pay slipy sa ta kartki pisanae recznie, zastanawiam sie dlaczego te angielki sie na to zgadzaja, w sumie to ona potem bez problemu daje P45 ale kurde przeciej tak to ja jej moge wiecej do pracy z dnia na dzien nie przyjsc albo ona mnie moze bez zadnego wypowiedzenia zwolnic!! Bezsensu troche nic ztego nie kumam!!

PS.WRS to Home ofice?? jezeli tak to mam przyszedł mi list zwrotny z moim zdjeciem itp.

[ Wiadomość edytowana przez : hexe5 on 10-01-2007 16:40 ]

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #4 Ocena: 0

2007-01-10 17:26 (18 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

WRS= Working registration scheme (czyli rejestracja w home office) dobrze ze to masz.
jesli to wyslala to znaczy ze jestes zatrydniona.
pay slips byly wyspisywane recznie- ja sie jeszcze z takimi nie spotkalam.
powiedz jej ze np umowe o prace potrzebujesz do jakiegos benefitu.
zreszta zawsze mozesz anonimowo zadzwonic do HO i tam sie wypytac jak to wyglada.
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

hexe5

Post #5 Ocena: 0

2007-01-10 18:38 (18 lat temu)

hexe5

dzieki wielkie

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie