Str 2 z 3 |
|
---|---|
elemelek | Post #1 Ocena: 0 2017-01-25 01:52:31 (8 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2010 Skąd: UK |
Ze srubami to nie glupi pomysl. Jeden gosc sprzedaje do Amazona, a sciaga z Polski i ponoc dobrze wychodzi na tym.
|
ie2ox4-2b | Post #2 Ocena: 0 2017-01-25 06:53:07 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Cytat: 2017-01-24 19:36:14, ludzik50 napisał(a): Imho pomysl o jakims kursie w kierunku ktory cie interesuje, nie wiem manicurzystka czy cos, moze ci zostanie na jakies lakiery do paznokci tipsy czy co tam sie przylepia nie wiem. Temat z d..py bo nie znamy twoich zainteresowac, gdzie pracowalas i w czym jestes dobra- a jak chcesz osiagnac sukces to raczej w dziedzinie o ktorej masz pojecie... No i z 10k to nie poszalejesz... Jedna z najgłupszych odpowiedzi... po co to w ogóle wyciągasz ze swojej ulubionej du..py? Masz pomysł, jakikolwiek pomysł to napisz, inny napisze inny i autorka wybierze, lub zmodyfikuje i zastosuje. Ja poszedłem w kierunku budownictwo, chociaż i kobiety na tym polu też działają. Ostatnio widuję jak starsza pani płytki układa. Widziałem malarki, nawet tynkarki, robiły ozdobne tynki, z multifinisza. |
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2017-01-25 08:17:26 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Wiem czego nie robić. Nie mówić "Chcę założyć biznes, macie jakieś pomysły?"
To pytanie wskazuje na kompletną indolencję i odstrasza ewentualnych współpracowników. Do tego naiwność - przecież jak ktoś ma dobry pomysł na biznes, to się nim tutaj nie podzieli. Bo rozumiem, że spodziewasz się czegoś odkrywczego? No a z rzeczy nieodkrywczych, to weź Yellow Pages - one są gotową listą biznesów - i sobie wybierz. |
Post #4 Ocena: +1 2017-01-25 09:04:09 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2017-01-25 10:30:29 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Ebay to swietna sprawa I dostep do kilkudziesieciu milionow potencjalnych klientow ale najwazniejsza jest cena
Nie wprowadzisz tam produktu ktorego by juz tam nie bylo Srubki wkrety takie rzeczy kupowalem na ebayu I czesto okazywalo sie ze sprzedaja nasi ostatnio nawet kalafonie kupilem chyba za 1, 50 przesylka w cenie nie wiem jak im sie to oplaca ![]() Czego zabraklo mi w uk? Jest jedna rzecz ktorej brakowalo mi podczas remontu nie bylo ani w sklepach ani na ebayu jedenie ze stanow w kosmicznej cenie lub allegro calkiem tanio Ale co to takiego to zatrzymam dla siebie ![]() |
|
|
o0o0o0o | Post #6 Ocena: 0 2017-01-25 11:50:01 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2015 Skąd: God's Own County |
Po przeczytaniu ostatnich paru postow dodam tylko, ze:
- Biznes, ktory wykonujesz samemu to nie biznes - uslugi budowlane samemu to nie biznes, firma budowlana to biznes, uslugi manicure samemu to nie biznes, firma manicure to biznes, itd. Na poczatku jest fajnie, pozniej konczy sie motywacja, klienci chca wiecej i skupiasz sie wylacznie na robocie, a nie rozwijaniu biznesu. Przerabialem na sobie i nie polecam. - Handel na ebay, itp - imho ma sens ale musi byc efekt skali, 10..20k gbp to nie jest skala przy ktorej mozesz uzyskac dobre ceny na cale kontenery towaru, do tego kazdy z odpowiednia iloscia plynnego kapitalu moze zrobic ci konkurencje. Mozesz probowac ewentualnie znalesc cos nietypowego lub niszowego, ale im bardziej niszowe tym wieksze ryzyko, ze nie uda sie uplynnic. Chcesz zarobic to musisz wytworzyc wartosc dodana jako produkt lub usluga. |
hants | Post #7 Ocena: 0 2017-01-25 14:32:36 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
Czasem wystarczy mieć na magazynie coś czego nikt inny nie ma od ręki (np takie sobie róznorakie świecące śrubki i mocowania jachtowe), ale przyznaję, to nie jest łatwy biznes (żaden nie jest łatwy) i trzeba porządnie odrobić zadanie domowe. Plus jest taki, ze ten towar sie po prostu nie starzeje.
Chcieć to znaczy móc!
|
LondonCalling | Post #8 Ocena: 0 2017-01-25 14:54:56 (8 lat temu) |
Z nami od: 27-10-2012 Skąd: London |
Raczej swaidczenie uslug niz sprzedaz towarow (mniejsze ryzyko)
Wszystko zalezy od Twoich kometencji. Powodzenia! |
Dot_dot | Post #9 Ocena: 0 2017-01-25 18:22:05 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2016 Skąd: Londyn |
Wow! Nie spodziewalam sie tak szybko, tak wielu odpowiedzi. Dziekuje wszystkim, rowniez za krytyczne. Jestem po ekonomii, pracowalam w Polsce w banku, zajmowalam sie ubezpieczeniami finansowymi i itp. Nie chce tutaj szukac pracy w tym sektorze. W powodow osobistych musze miec prace, gdzie jestem wlasnym szefem. Zaczynam sie sklaniac w strone sprzedazy na ebay.
|
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2017-01-25 18:37:29 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
to dobry kierunek tylko nie napalaj sie ze kupisz milion choinek zapachowych i jakos to bedzie
lepiej kupowac po 5 sztuk i zobaczyc co sie sprzedaje wszystko najlepiej od producentow nie napalaj sie na elektronike na tym polu nie wygrasz bardziej jakies dobre jakosciowo rzeczy np ja kupilem ostatnio wersalke ktora jest made in poland ale tutaj gdzies maja magazyn pare dni temu rower tez kupilem koles ma pl vat na ebay-u ale towar tez trzyma tutaj za ta cene lepszego osprzetu raczej bym nie dostal jak sobie policzylem ceny w pl i tutaj to ma przebitke z 80f na sztuce pewnie |