MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wlasny biznes, burza mozgow.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elemelek

Post #1 Ocena: 0

2017-01-25 01:52:31 (8 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Ze srubami to nie glupi pomysl. Jeden gosc sprzedaje do Amazona, a sciaga z Polski i ponoc dobrze wychodzi na tym.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-2b

Post #2 Ocena: 0

2017-01-25 06:53:07 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2017-01-24 19:36:14, ludzik50 napisał(a):
Imho pomysl o jakims kursie w kierunku ktory cie interesuje, nie wiem manicurzystka czy cos, moze ci zostanie na jakies lakiery do paznokci tipsy czy co tam sie przylepia nie wiem.
Temat z d..py bo nie znamy twoich zainteresowac, gdzie pracowalas i w czym jestes dobra- a jak chcesz osiagnac sukces to raczej w dziedzinie o ktorej masz pojecie...
No i z 10k to nie poszalejesz...

Jedna z najgłupszych odpowiedzi... po co to w ogóle wyciągasz ze swojej ulubionej du..py?
Masz pomysł, jakikolwiek pomysł to napisz, inny napisze inny i autorka wybierze, lub zmodyfikuje i zastosuje.
Ja poszedłem w kierunku budownictwo, chociaż i kobiety na tym polu też działają. Ostatnio widuję jak starsza pani płytki układa. Widziałem malarki, nawet tynkarki, robiły ozdobne tynki, z multifinisza.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2017-01-25 08:17:26 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Wiem czego nie robić. Nie mówić "Chcę założyć biznes, macie jakieś pomysły?"
To pytanie wskazuje na kompletną indolencję i odstrasza ewentualnych współpracowników. Do tego naiwność - przecież jak ktoś ma dobry pomysł na biznes, to się nim tutaj nie podzieli. Bo rozumiem, że spodziewasz się czegoś odkrywczego?
No a z rzeczy nieodkrywczych, to weź Yellow Pages - one są gotową listą biznesów - i sobie wybierz.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: +1

2017-01-25 09:04:09 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2017-01-25 10:30:29 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Ebay to swietna sprawa I dostep do kilkudziesieciu milionow potencjalnych klientow ale najwazniejsza jest cena
Nie wprowadzisz tam produktu ktorego by juz tam nie bylo
Srubki wkrety takie rzeczy kupowalem na ebayu I czesto okazywalo sie ze sprzedaja nasi ostatnio nawet kalafonie kupilem chyba za 1, 50 przesylka w cenie nie wiem jak im sie to oplaca :)

Czego zabraklo mi w uk? Jest jedna rzecz ktorej brakowalo mi podczas remontu nie bylo ani w sklepach ani na ebayu jedenie ze stanow w kosmicznej cenie lub allegro calkiem tanio
Ale co to takiego to zatrzymam dla siebie ;)

Do góry stronyOffline

o0o0o0o

Post #6 Ocena: 0

2017-01-25 11:50:01 (8 lat temu)

o0o0o0o

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2015

Po przeczytaniu ostatnich paru postow dodam tylko, ze:

- Biznes, ktory wykonujesz samemu to nie biznes - uslugi budowlane samemu to nie biznes, firma budowlana to biznes, uslugi manicure samemu to nie biznes, firma manicure to biznes, itd. Na poczatku jest fajnie, pozniej konczy sie motywacja, klienci chca wiecej i skupiasz sie wylacznie na robocie, a nie rozwijaniu biznesu. Przerabialem na sobie i nie polecam.

- Handel na ebay, itp - imho ma sens ale musi byc efekt skali, 10..20k gbp to nie jest skala przy ktorej mozesz uzyskac dobre ceny na cale kontenery towaru, do tego kazdy z odpowiednia iloscia plynnego kapitalu moze zrobic ci konkurencje. Mozesz probowac ewentualnie znalesc cos nietypowego lub niszowego, ale im bardziej niszowe tym wieksze ryzyko, ze nie uda sie uplynnic.

Chcesz zarobic to musisz wytworzyc wartosc dodana jako produkt lub usluga.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

hants

Post #7 Ocena: 0

2017-01-25 14:32:36 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Czasem wystarczy mieć na magazynie coś czego nikt inny nie ma od ręki (np takie sobie róznorakie świecące śrubki i mocowania jachtowe), ale przyznaję, to nie jest łatwy biznes (żaden nie jest łatwy) i trzeba porządnie odrobić zadanie domowe. Plus jest taki, ze ten towar sie po prostu nie starzeje.
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

LondonCalling

Post #8 Ocena: 0

2017-01-25 14:54:56 (8 lat temu)

LondonCalling

Kobieta

Z nami od: 27-10-2012

Raczej swaidczenie uslug niz sprzedaz towarow (mniejsze ryzyko)
Wszystko zalezy od Twoich kometencji. Powodzenia!

Do góry stronyOffline

Dot_dot

Post #9 Ocena: 0

2017-01-25 18:22:05 (8 lat temu)

Dot_dot

Kobieta

Z nami od: 16-10-2016

Wow! Nie spodziewalam sie tak szybko, tak wielu odpowiedzi. Dziekuje wszystkim, rowniez za krytyczne. Jestem po ekonomii, pracowalam w Polsce w banku, zajmowalam sie ubezpieczeniami finansowymi i itp. Nie chce tutaj szukac pracy w tym sektorze. W powodow osobistych musze miec prace, gdzie jestem wlasnym szefem. Zaczynam sie sklaniac w strone sprzedazy na ebay.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2017-01-25 18:37:29 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to dobry kierunek tylko nie napalaj sie ze kupisz milion choinek zapachowych i jakos to bedzie
lepiej kupowac po 5 sztuk i zobaczyc co sie sprzedaje wszystko najlepiej od producentow

nie napalaj sie na elektronike na tym polu nie wygrasz bardziej jakies dobre jakosciowo rzeczy np ja kupilem ostatnio wersalke ktora jest made in poland ale tutaj gdzies maja magazyn
pare dni temu rower tez kupilem koles ma pl vat na ebay-u ale towar tez trzyma tutaj za ta cene lepszego osprzetu raczej bym nie dostal jak sobie policzylem ceny w pl i tutaj to ma przebitke z 80f na sztuce pewnie

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,