MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zakładanie własnej agencji. Jak zacząć?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Xzibin

Post #1 Ocena: 0

2017-01-26 11:40:39 (8 lat temu)

Xzibin

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2015

@hants
Jak to powiadają: "kto nie ryzykuje szampana nie pije". W polsce ja byłem self-employed równocześnie ucząc się w weekendy i sam potrafiłem rozreklamować i rozkręcić swój biznes więc sądzę, że tutaj mam szansę. Mateo8722 ma duże doświadczenie w sprzedaży bo był kierownikiem regionalnym i bardzo dobrze rozwinął firmę szefa więc jakieś doświadczenie w tej dziedzinie mamy aczkolwiek to było w Polsce. Właśnie jutro aplikujemy do Newcross.
Sam powiedziałes: "gdyby choć jedno z Was było zarejestrowanym RGN/RMN." dlatego sądziłem, że ratownik może być RGN. Poza tym już spotkaliśmy 2 osoby, które pracują legalnie w Anglii jako RGN w Nursing Home kończąc tylko i wyłącznie Ratownictwo w Polsce więc jakoś jest to możliwe. Niestety nie mamy kontaktu do tych osób więc nie wiemy jak to osiągnąć

@espe-7: serdecznie dziękujemy za przekazaną nam niezbędną wiedzę, i nie bądź taka skromna bo nie jest to tylko "podstawowa wiedza" ale także dużo porad, które potwierdzają Twoje doświadczenie i zdolności biznesowe. Wczoraj wspólnie postanowiliśmy, że Mateo8722 zajmie się tworzeniem biznes planu gdyż robił to wcześniej a ja w tym czasie zajmę się wstępną oceną rynku i poszukiwaniem klientów oraz ogólnym porównaniem chociażby z zakresu czego jeszcze nam potrzeba oraz czy też który bank będzie dla nas najlepszy. Gdy część biznes planu będzie opracowana po prostu zabiorę się za jego tłumaczenie

[ Ostatnio edytowany przez: Xzibin 26-01-2017 11:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2017-01-27 19:28:04 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Z racji znajomosci specyfiki branzy, formalnych i nieformalnych wymagan, trudnego tematu (np. opieka nad terminalnie chorymi, z roznymi rodzinami i wymaganiami, podejsciem itp.), to po roku pracy jako opiekun po prostu jest to malo realne, by zadzialalo.
Na poczatek albo zatrudnienie w malej, rodzinnej firmie, by poobserwowac jej funkcjonowanie, albo SE i sprawdzenie, na ile daje sie znalezc klientow, utrzymac ich i zarobic na siebie.
Co do wyszukiwania informacji, to z wiekszym pozytkiem pod kazdym wzgledem (jezykowym i praktyki znajomosci, gdzie czego szukac i jak znajdowac), to mala wprawka przyda sie samym autorom topiku.
Bedzie to przedsmak oczekiwan, jesli nie radza sobie na tym etapie, to...
Juz nie mowie, jak ma sie wiedza o sprzedazy regionalnej do braku swobody jezykowej, czy wybieranie banku na tym etapie ;).
PS. Ewentualnie, majac srodki (duze) i wiedze, potencjalny zespol, bralabym pod uwage taka dzialalnosc w Pl, moze sie okazac latwiejszym rynkiem do zrozumienia.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 27-01-2017 19:30 ]

Do góry stronyOffline

hants

Post #3 Ocena: 0

2017-01-27 21:38:25 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Cytat:

2017-01-26 11:40:39, Xzibin napisał(a):
Poza tym już spotkaliśmy 2 osoby, które pracują legalnie w Anglii jako RGN w Nursing Home kończąc tylko i wyłącznie Ratownictwo w Polsce

Wydaje im się, że pracują legalnie: popełnili przestępstwo, ponieważ te kierunki są zupełnie różne.

Warning: It is a criminal offence in the United Kingdom (UK) to pose as a nurse or
midwife or to provide false or misleading information. (...). If, after registration, we discover that any part of the application
was fraudulent, we will remove the applicant from the register and they will be liable for prosecution.

Szczegóły odnośnie rejestracji są tu: https://www.nmc.org.uk/globalassets/sitedocuments/registration/registering-as-a-nurse-or-midwife-from-outside-eu-or-eea.pdf
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,