MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest z pracą dla 2 agencji i więcej?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AnnaNotts

Post #1 Ocena: 0

2007-01-05 13:15 (18 lat temu)

AnnaNotts

Z nami od: 27-12-2006

Do tej pory miałam dobrą pracę, co prawda była to praca dla agencji ale byłam z niej bardzo zadowolona. Ale praca sie skończyła i pora poszukać nowej, problem w tym że jestem zarejestrowana tylko w tej jednej agencji a podobno mozna spokojnie w kilku i tu powstaje moje pytanie: załużmy że pracuję jeden tydzień dla agencji a w tym czasie dostaje telefon z innej i oferta jest dla mnie korzystniejsza, zmnieniam pracę i agencję, jak wtedy wygląda sprawa opodatkowania mojego dochodu?? czy muszę się wyrejestrować (wziaść rozliczenie podatkowe) z poprzedniej agencji aby muc rozpocząć współpracę z kolejną?? JaK to wygląda w Jobcenter plus, ponieawż oferty mają dla mnie interesujące tylko teraz nie wiem czy tam też trzeba się rejestrować, czy tylko dzwonić pod wskazany numer w ofercie? zapewne większosć z Was jest w UK dłużej niż ja, proszę wiec o radę :-) Dzięki, Anka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

JustiS

Post #2 Ocena: 0

2007-01-05 18:15 (18 lat temu)

JustiS

Z nami od: 09-07-2006

Anka rejestrując się w kilku agencjach zwiększasz swoje szanse na znalezienie pracy. Sama rejestracja w agencji pracy nie powoduje żadnych podatkowych skutków- po prostu figurujesz w bazie danych jako osoba chętna do rozpoczęcia pracy za pośrednictwem tejże agencji i według określonych kryteriów.
Zmiana pracy i agencji - w wielu przypadkach z jakimi się spotkałam możesz rozwiązać pracę w każdej chwili, bez tłumaczenia się - wszystko pisze w kontrakcie.
Z agencji się nie wyrejestrowujesz, gdy przerywasz pracę dla jej klienta - kończąc pracę dostajesz P45 (rozliczenie podatkowe).
W Jobcentre się nie rejestrujesz - korzystasz za pomocą internetu albo osobiście udajesz się tam i wyszukujesz ogłoszenia - w każdym z nich pisze w jaki sposób ubiegać się powinnaś o daną pracę. Najczęściej dzwonisz bezpośrednio do osoby rekrutującej - w firmie.
Eeeeeee. Kiepsko coś chyba tłumaczę - jak by coś to pytaj śmiało.....

Do góry stronyOffline

AnnaNotts

Post #3 Ocena: 0

2007-01-05 20:44 (18 lat temu)

AnnaNotts

Z nami od: 27-12-2006

JusiS dobrze tłumaczysz bo dla mnie jest czytelne co przekazujesz, wynika z tego że w poniedziałek mogę śmiało wyruszyć na agencyjną pielgrzymkę za chlebem, pozdrawiam, dzięki wielkie ;-)

Do góry stronyOffline

JustiS

Post #4 Ocena: 0

2007-01-05 20:48 (18 lat temu)

JustiS

Z nami od: 09-07-2006

Ja właśnie cały tydzień spędziłam na rejestrowaniu się gdzie się tylko dało :)
Powodzenia!

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,