Jak poinformować online revenue o zmianach w zarobkach? Chce to zrobić online bo znajoma mowiła, że tak zrobilo tyle, że szukam i znaleźć nie mogę jak to zrobić. Znajoma nie pamięta bo mąż robil :D
Pomoże ktoś ??
|
|
---|---|
Marta91 | Post #1 Ocena: 0 2015-12-07 19:05:08 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2015 Skąd: Cambridgeshire |
Jak poinformować online revenue o zmianach w zarobkach? Chce to zrobić online bo znajoma mowiła, że tak zrobilo tyle, że szukam i znaleźć nie mogę jak to zrobić. Znajoma nie pamięta bo mąż robil :D
Pomoże ktoś ?? |
zealot | Post #2 Ocena: 0 2015-12-07 19:32:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Nie ma takiej opcji. Znajoma cie oklamala. Trzeba bedzie niestety dzwonic. Do jakich celów chcesz informować revenue? do pobierasz working tax credit? child benefit? czy po prostu płacisz za wysoki podatek?
[ Ostatnio edytowany przez: zealot 07-12-2015 19:34 ] |
GiantGoram | Post #3 Ocena: 0 2015-12-07 21:30:45 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2015 Skąd: Bristol |
Tak jak pisze przedmowca-on line mozna tylko zmienic dane osobowe,typu adres czy zmiana nazwiska.
Dochody tylko telefonicznie lub listownie jezeli nie chcesz wisiec na telefonie. Jezeli chcesz podac zmiany w w dochodzie w tym roku podatkowym to Matthew bo wylicza ci ile powinno ci wyplacac-jezeli dochod jest wiekszy niz za poprzedni rok podatkowy to nie bedzie trzeba zwracac nadplaconego tax credits w nastepnym roku a jezeli twoje dochody sie zmniejsxyly to podwyzsza kwote. Podaj tylko ze to szacunkowy-estimated income for 2015/2016 Do child benefit nie trzeba I'm zglaszac zmian w dochodzie Chyba ze przekroczy ponad £40000 |
rabtek78 | Post #4 Ocena: 0 2015-12-13 23:36:15 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2015 Skąd: Lincolshire |
Warto zglosic zmiane ASAP gdyz oni bardzo rygorystycznie to sprawdzaja i bardzo chetnie przysylaja pisemka o overpayment ..tez mialem taki przypadek w ubieglym roku jak zona zaczela prace zadzwonilem szybciutko podalem oczekiwane dochody do kwietnia nastepnego roku po czym juz w nowym roku podatkowym przyslali mi liscik ze musze zwrocic troche funtow gdyz pomylilem sie o 3 tysiace funtow z tym co podawalem a z tym co wyszlo .powod? zapomnialem w trakcie trwania starego roku o informowaniu o kazdej zmianie i wiadomo jak to w pracy overy sie zdarzaly i poprzez wlasnie nadgodziny wyszedl mi dochod wyzszy niz im podalem ale taka nauczke juz mam i ciesze sie bardzo ze nie dostaje tych zasilkow .Nadmienie jeszcze ze pisalem odwolanie oraz SAR ale nie pomoglo slyszalem ze zalezy to od urzednika ale niestety moja sprawe rozpatrzyli negatywnie.pozdrawiam
[ Ostatnio edytowany przez: rabtek78 13-12-2015 23:41 ] |
|