Cytat:
2015-10-17 10:26:06, zealot napisał(a):
Papierki, papierkami ale żeby zostać supervisorem trzeba mieć pewne zdolności przywódcze, trzeba mieć jaja(nawet jeśli się jest kobietą), trzeba umieć skutecznie zwrócić uwagę innej osobie gdy źle pracuje, trzeba umieć zmotywować zespół do pracy, trzeba być dobrze zorganizowanym i umieć przejąć odpowiedzialność za wykonywaną pracę.
Supervisor to nie praca dla każdego. Jak ktoś jest zwykłym lamusem lub sympatyczną osobą to za bardzo na takie stanowisko się nie nadaje, choćby nie wiadomo ile papierków i kursów było zaliczonych.
Dlatego wiele firm wybiera supervizora u siebie wśród swojej załogi. Jeśli od lat ciebie znają i szanują, jeśli masz odpowiednie cechy osobowe, jeśli znasz miejsce pracy i wykonywaną pracę od każdej strony to jesteś dobrym kandydatem. Z zewnątrz rozpatruje się kandydatury tylko w przypadku gdy wśród załogi nie ma odpowiedniego kandydata(rzadki przypadek). Osoba z zewnątrz oczywiście musi mieć kilka lat doświadczenia na podobnym stanowisku a nie "papier supervisora".
W każdym miejscu w którym pracowałem i w każdym miejscu w którym pracowali moi znajomi tak to wygląda.
Sama prawda.Bez jaj ani rusz.Inaczej ludzie cie olewają.Napatrzyłam się na to u siebie.
I to prawda ze z zewnatrz prawie nikogo nie ma.A jak jest to na chwile bo nie ogarnia.
Mnie na kurs wysłała firma.Po dwóch latach orzekli ze mam potencjał i teraz robie kursy menagerskie.