MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

chrisbp

Post #1 Ocena: 0

2015-07-17 21:50:35 (10 lat temu)

chrisbp

Mężczyzna

Z nami od: 13-06-2013

Jestem w UK od ponad dwóch lat i mam ciągle ten sam problem - praca. Gdzie nie pójdę do agencji to chcą albo do żywności, albo na 12 godzin albo na nocki. Chciałbym w końcu znaleźć taką pracę, do której nie będę szedł ze spuszczoną głową i jak na skazanie, a póki co wszystkie takie są. Byłem dzisiaj w szóstej agencji z kolei od stycznia (wróciłem do UK w styczniu po 5 miesiącach pobytu w PL) i pytam, czy jest praca "no food, no 12 hours and no nights". Pani z biura z deka głośno się zaśmiała i powiedziała, że skoro ja szukam takich "rarytasów" to u nich tego nie ma. Czyli rozumiem, że normalna praca 8 godzin dziennie, od pon do pt (ewentualnie soboty) przy "niezapie*dalaniu" z komunikatywnym angielskim to rarytas? Od stycznia obskoczyłem jakieś 7 fabryk naokoło, wszędzie jest tylko "faster, faster" i człowiek za każdym razem totalnie spocony wychodzi. Czy faktycznie jest tak, że w PL jest totalnie chu*owo, bo nie ma pracy, a w UK musisz nieźle zapieprzać, żeby przeżyć? Okolice Chester. Ewentualnie proszę o pomoc, bo faktycznie tracę nadzieję po 2,5 roku pobytu na coś lepszego...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-07-17 22:15:51 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #3 Ocena: 0

2015-07-17 22:15:52 (10 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Jeśli jedyną Twoją umiejętnością jest komunikatywny angielski to raczej nie znajdziesz dobrych oferty w UK, bo takie umiejętności jak Ty to ma jeszcze sporo mieszkańców.

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #4 Ocena: 0

2015-07-17 22:19:47 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Wejdz na strone gov.uk i tam poszperaj albo szukaj agencji, ktore specjalizuja sie w czyms innym niz napie*dolka.
Co wiecej? Moze przemysl zmiane miejsca zamieszkania albo dluzszy dojazd do pracy chociaz nie wierze, ze totalnie nic innego tam nie ma.
No i koniecznie popracuj nad swoim CV bo byc moze wymaga dopieszczenia. Od tego bym zaczal.

[ Ostatnio edytowany przez: Craven_2 17-07-2015 22:20 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

paposki19

Post #5 Ocena: 0

2015-07-17 22:56:26 (10 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Powodzonka....
Moja,to takich "leszczy"tlamsi do 9-tej,a pozniej chrupie "knoppers'a(bo czas na...),smiejac sie z naiwnych polskich wszystkowiedzacych i wymagajacych przyjezdnych....
Zenada
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

chrisbp

Post #6 Ocena: 0

2015-07-17 23:11:42 (10 lat temu)

chrisbp

Mężczyzna

Z nami od: 13-06-2013

Cytat:

2015-07-17 22:56:26, paposki19 napisał(a):
Powodzonka....
Moja,to takich "leszczy"tlamsi do 9-tej,a pozniej chrupie "knoppers'a(bo czas na...),smiejac sie z naiwnych polskich wszystkowiedzacych i wymagajacych przyjezdnych....
Zenada

O czym mówisz?

Do góry stronyOffline

ShapeShifter

Post #7 Ocena: 0

2015-07-18 01:02:37 (10 lat temu)

ShapeShifter

Mężczyzna

Z nami od: 07-07-2015

@chrisbp
Doskonale Cie rozumiem. Ja tez zaczynalem w food factory i znam to srodowisko od podszewki. Gdzie bys przydzialu nie dostal to jest mlyn. Ja w PL pracowalem w biurze przy komputerze i nie jestem przyzwyczajony do ciezkiej, fizycznej pracy. Na szczescie od paru m-cy pracuje jako Order Picker na magazynie. Troche trza sie nachodzic z pantrakiem ale tragedii nie ma. Moze sprobuj podrasowac swoje CV i aplikuj online zamiast chodzic po agencjach? Ja do agencji zawitalem dopiero jak dostalem od nich zaproszenie ;P
Robic tak zeby zrobic a sie nie narobic 😉

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

violettaphotogr

Post #8 Ocena: 0

2015-07-18 01:51:04 (10 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Czemu wiec szukasz przez agencje?
Skoro w UK musisz niezle zasuwac zeby przezyc a w Polsce nie jest *******, czemu wiec jestes tutaj, po dwoch i pol roku ****** i ze spuszczona glowa?...
'Komunikatywny angielski' ma wiele odcieni. Moze jednak nie za mocno komunikatywny, skoro nie szukasz na wlasna reke bezposrednio u pracodawcy?... Zweryfikuj swoje cv, poziom komunikatywnosci i ruszaj szukac czegos co bedzie Cie satysfakcjonowalo. Marudzeniem nic nie zdzialasz.
Powodzenia

Uwaga moderatora: Treść edytowana przez moderatora AGALON.

#Violujemy

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2015-07-18 08:17:11 (10 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Dwa lata w UK i angielski tylko komunikatywny? To może warto sie zastanowić co możesz zaoferować pracodawcy? Bo pracowników bez specjalnych umiejętności za to z bardzo dobrym angielskim w UK od groma.
Dlaczego szukasz pracy przez agencję? Rozejrzyj sie w okolicy, aplikuj bezpośrednio do firm. Nie wierzę, ze tam tylko "food" firmy zatrudniające tylko i wyłącznie przez agencję.
Czy na pewno zmiany nocne lub 12-godzinne są nie do zaakceptowania? W mojej firmie są różne zmiany, jest weekendowa po 12 godzin, jest nocna - 8 godzin i ludzie sobie chwalą. Np. 12-godzinna zmiana sob - pon, reszta tygodnia wolna.
I jeszcze - nie złośliwie - jak nie masz jakichś umiejętności, jedynie troche obcego języka to czy w Polsce, czy w UK czy innym kraju zawsze będzie chu...o.

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #10 Ocena: 0

2015-07-18 08:27:13 (10 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Nie przypadkiem we Flincie siedzisz? Ewentualnie Frodsham, bo nic innego na F w okolicach mi nie przychodzi.

W Chester jest conajmniej 10 agencji ktore nakierowane sa rowniez na commercial a nie tylko na industrial. Wystarczy poszukac w internecie i sie w nich zarejestrowac. Naprawde nie widze w czym problem. W Chester jest przeciez business park i dwie potezne firmy do ktorych mozesz zaaplikowac. Mozliwosci mnostwo trzeba tylko chciec :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,