MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Grafik 3D szuka pracy w UK - kilka pytań

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lamargo

Post #1 Ocena: 0

2015-04-02 08:25:21 (10 lat temu)

lamargo

Kobieta

Z nami od: 12-06-2013

Nie mam wybujalego ego, i nie widze w ktorym momencie moglabym zabrzmiec jak oburzona. Poddales w watpliwosc moje kompetencje jako osoby udzielajacej rad wiec je rozwialam. Jesli nadal jest cos niejasne np. kwestia zarobkow, wielkosci firmy w jakiej pracuje czy tego co wlasciwie robie - zapraszam na priv, chetnie sie podziele.

A ja lubie osoby ktore znaja swoja wartosc i chca walczyc o swoja przyszlosc. Nie lubie osob narzekajacych a rownoczesnie nie robiacych nic by zmienic sytuacje ktora ich frustruje.

Tak, ogladam wiadomosci, ale rozmawiam tez z ludzmi, nigdy nie spotkalam sie z jakimikolwiek przejawami niecheci z ich strony. Porozmawiaj z Brytolami i tymi mlodszymi i starszymi, powiedza Ci ktorzy imigranci ich wkurzaja, zapewniam Cie ze jesli w ogole Polacy znajda sie na tej liscie to beda gdzies na jej koncu. Przy okazji... ciekawe ze w obliczu tak niechetnych nastrojow jakie sie lansuje, glownym oponentem Camerona jest potomek polskich zydow czyli... imigrant w drugim pokoleniu? :)

Wracajac do tematu, uwazam (i jest to tylko moje zdanie, nie mam zamiaru nikogo przekonywac, nie jest to tez wyraz oburzenia) ze "jak sie chce to sie da". Znam wielu ktorzy sobie na swoj mniejszy lub wiekszy sukces zasluzyli i to ciezka praca. Nic nie przychodzi lekko i bez chocby odrobiny wysilku, Zeby cos osiagnac trzeba sie postarac.

Dlaczego uwazasz ze powinno sie ludziom odbierac nadzieje na lepsze zycie? To ze jestem tutaj nie daje mi prawa do twierdzen ze dla innych nie ma juz miejsca, zreszta uwazam ze to miejsce jest i bede przekonywac ze warto walczyc o kontynuowanie sciezki zawodowej tutaj czy w jakimkolwiek innym kraju. Nigdzie nieie napisalam ze praca czeka na kazdym rogu.

ps. Ja tez pisze z wlasnego doswiadczenia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

MarcinM1

Post #2 Ocena: 0

2015-04-02 20:23:50 (10 lat temu)

MarcinM1

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2015

Lamargo, Rafaelu i Tomku, dziękuję za odpowiedzi, rady bardzo się przydały, dobrze jest też poznać różne historie.

Jestem w trakcie rejestracji na portalu jednej kraetywnej agencji. CV "typu UK" już miałem gotowe (tj. brak zdjęcia, personal statement, usunąłem tylko wiek, skoro się nie umieszcza).

Reed super, kilka CV poszło:)

Nie wiem, czy można takie pytania otwarcie zadawać na ramach forum, ale czy możecie polecić jakąś creative recruitment agency? Znalazłem kilka w necie i szczerze mówiąc rejestruje się na nie praktycznie losowo...

Do góry stronyOffline

tomek007

Post #3 Ocena: 0

2015-04-03 23:12:03 (10 lat temu)

tomek007

Mężczyzna

Z nami od: 31-03-2015

dobrze ze kazdy z nas przedstawil inna wersje , ciesze sie bo mozesz wyciagnac wnioski . napewno odradzam Ci szukania pracy w Birmingham , leicester , peterborough. jesli chcesz wiedziec czemu to tylko na priv.

agencje same cie znajda, wyszukuja cv i dopasowuja do tego co poszukuje klient . dzwonia zawsze rano ;)

Do góry stronyOffline

tomek007

Post #4 Ocena: 0

2015-04-03 23:24:29 (10 lat temu)

tomek007

Mężczyzna

lamargo pijesz do mnie ? Ja tylko napisalem ,ze nie wszystkim tu jest swietnie i cudownie . duzo naszych rodakow pracuje fizycznie i klamie w zywe oczy jak im super tutaj. stad wzrost alkoholizmu wsrod rodakow . przeciez widze jade autem kolesie siedza przed domem z puszeczkami i deprecha.
a brytyjczycy sa jednym znajbardziej falszywych narodow . i nie ma co ich wychwalac . Czemu francuzi ich nie cierpia ? czemu niemcy ich nie lubia ? anglicy choruja na kompleks Pana i wladcy. gdzie nie pojada zachowuja sie jak u siebie w ubikacji.

stoje w tesco w kolejce za mna i przedemna anglicy kupuja wina i inne alkochole na weekend.

w tv na muzycznych kanalach w uk pokazuja jak sie zachowuja angole na wakacjach - ja jestem totalnie zniesmaczony tym i nie akceptuje takiego zachowania. mnie ich kultura ziemniaka i ryby nie wprowadzila w zachwyt. wszystko jest na pokaz u nich , zyja na kredytach tylko po to aby pokazac sie ze maja super auto. to nie dla mnie . pracuje tutaj zyje ale i tak planuje wyjechac do stanow .

oczywiscie ze sie zgadzam ze bez pracy nic sie nie osiagnie , ale pochodzenie duzo daje tutaj.

pozdrawiam was ;)

Do góry stronyOffline

tomek007

Post #5 Ocena: 0

2015-04-03 23:36:16 (10 lat temu)

tomek007

Mężczyzna

to ta cudowna tolerancja i welcome . takich przypadkow jest bardzo duzo . sam sie spotkalem z rasizmiem w uk nie jednokrotnie idac ulica i rozmawiajac po Polsku przez telefon.

ja tutaj poznalem za duzo osob zeby zmienic zdanie o nich . doskonale zdaje sobie sprawe z tego jacy sa, oczywiscie sa ludzie i ludziska ale jako narod - eh .

Uwaga moderatora: To jeszcze proszę się "spotkać" z regulaminem forum. Linki do konkurencji usunięto. (11+1)

Do góry stronyOffline

tomek007

Post #6 Ocena: 0

2015-04-03 23:48:45 (10 lat temu)

tomek007

Mężczyzna

linki sie nie wkleiły , szkoda ale wystarczy wpisac w google rasizm na Polakach w uk wyskoczą tysiace stron

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,