MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kierowca C+E bez doświadczenia . Gdzie szukać pracy ?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Sate777

Post #1 Ocena: 0

2014-11-11 07:42:53 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

Z nami od: 11-11-2014

Czekając na odbiór prawka ( C+E oczywiście z kodem 95) zacząłem rozglądać się za praca. Tak żeby jak tylko dostane ten upragniony dokument zacząć zarabiać. Wiem, frycowe zwykle trzeba zapłacić, ale wykombinowałem, że lepiej będzie za granicą. Zarobki większe, wiec jak nawet ktoś trochę gorzej zapłaci będzie mniej bolało. I tak od wtorku ostro wysyłam swoje Cv do zagranicznych agencji z nadzieja, że może coś się uda na szybko znaleźć. Pierwszy odzew już był . I zastanawiam się czy ktoś kto dopiero wsiada za kierownice ciężarówki ma na czole napisane frajer ???

Odezwała się „agancja’ z Holandii proponując zabójczo wysokie wynagrodzenie w postaci 9 euro za godzine. Gwarantowane 40 godzin tygodniowo, bez żadnych innych dodatków typu stała podstawa czy zakwaterowanie na koszt pracodawcy.
Zaczynam rozumieć, że nie tylko w polsce ten rynek stoi na głowie. Jak wiecie koszt zdobycia prawka to ponad 10 000 zł . Wiec jak tu teraz pracować za dużo mniejsze pieniądze niż osoba wykładająca towar w super markecie ? W Holandii za wykładanie towaru w markecie Polak bierze 12-16 euro. I ma zwykle dużo więcej godzin wiec i zarobek sporo wyższy.

Pochwalcie się, czy ktoś z Was zaczynał swoja karierę UK jako kierowca czy tylko ja chce iść na skróty. A może znacie jakiś w miarę uczciwych pracodawców lub agencje gdzie taki żółtodziób jak ja mógłby zacząć ?

Wiem, że łatwo nie będzie bo w UK jest wyższe ubezpieczenie i większość agencji chce kierowców którzy maja prawko ponad dwa lata. Ale chyba jest jakaś szansa?
Dodam jeszcze, że pół życia spędziłem za kółkiem pracując jako handlowiec wiec spoko, potrafię jeździć :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AlmostFamous

Post #2 Ocena: 0

2014-11-11 08:19:02 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Potrafić jezdzic a potrafić jezdzic zestawem na przykład w Londynie to dwie rożne sprawy.

Poza tym jak mi sie wydaje zaproponowali Ci normalna stawkę. Idziesz do pracy i wracasz jak człowiek. Nie spisz w kabinie. Prowadzisz normalne zycie. Za taka prace jakich zarobków oczekiwałeś?

[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 11-11-2014 08:24 ]

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-11-11 09:43:53 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sate777

Post #4 Ocena: 0

2014-11-11 10:03:33 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

Cytat:

2014-11-11 08:19:02, AlmostFamous napisał(a):
Potrafić jezdzic a potrafić jezdzic zestawem na przykład w Londynie to dwie rożne sprawy.

Do góry stronyOffline

Sate777

Post #5 Ocena: 0

2014-11-11 10:04:42 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

Tu pewnie masz racje ,jednak prowadzenie zestawu to nie fizyka kwantowa, da sie nauczyć :-)

Do góry stronyOffline

Sate777

Post #6 Ocena: 0

2014-11-11 10:06:52 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

Poza tym jak mi sie wydaje zaproponowali Ci normalna stawkę. Idziesz do pracy i wracasz jak człowiek. Nie spisz w kabinie. Prowadzisz normalne zycie. Za taka prace jakich zarobków oczekiwałeś?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>AlmostFamous</i> 11-11-2014 08:24 ]

chyba pomyliłeś euro z funtami :-)

Po odliczeniu kosztów kwatery i wyżywienia wyjde na zero lub prawie zero.

Do góry stronyOffline

Sate777

Post #7 Ocena: 0

2014-11-11 10:17:49 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

Cytat:

2014-11-11 09:43:53, tyniek napisał(a):
Naprawdę prawo jazdy C+E kosztuje w Polsce aż tyle?

Co do frycowego to masz rację, chyba w każdym zawodzie trzeba go zapłacić.
W moim regionie kierowcy bez doświadczenia mogą liczyć na zatrudnienie jedynie przez agencję. Stawki Ł8-10 na godzinę.

Firmy transportowe, zresztą nie tylko transportowe, wymagają dwuletniego doświadczenia za kółkiem i wtedy zarobki na kontrakcie zaczynają się od Ł12.
Cały czas mam namyśli stawki w moim regionie.

Ponieważ moja firma często korzysta z usług firm kurierskich i spedycyjnych wiem, że niektóre firmy płacą kierowcom z wieloletnim doświadczeniem, na kontrakcie poniżej 10 funtów na godzinę.
Po prostu wolny rynek.

Tak, oczywiście licząc wszystkie koszty i KW.

Przy stawce ł8-10 juz można wyjść na swoje. Do tego jakies tam dodatki i nadgodziny wiec da sie wyżyć.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #8 Ocena: 0

2014-11-11 10:19:53 (10 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Chyba nie pomyliłem. Sadzisz,ze bez doświadczenia zaproponują Ci jakies kwoty o których gdzies tam usłyszałeś (skoro 9 euro to tak mało).

Z mojej strony podpowiedz jest taka. Bierz sie do pracy w kraju. Jakas międzynarodówka. Złap z rok doświadczenia i ścigaj na podbój Europy.

W mojej firmie juz sie wyleczyli z zatrudniania kierowcow bez doświadczenia.

Oczywiscie, ze prowadzenie zestawu nie jest czyms strasznie trudnym. Człowiek bez prawa jazdy by sobie poradził jadąc jednym pasem na autostradzie.
Ja tu nie mam zamiaru sie wywyższac badz cos w tym stylu. Ale jestem przekonany, ze na poczatek żadna praca nie powinieneś gardzić. Zdobędziesz doświadczenie wówczas moze bedziesz miał (daj Boże) ta możliwośc, zeby sobie sam wybierać prace w ktorej stawki bedą Ci odpowiadały.

Tymczasem powodzenia.
I trosze spokojniej. Bo uwierz mi, ze prowadzenie zestawu a busa czy nawet solówki to troszke inna historia.
Zapewne nie raz sie jeszcze o tym przekonasz.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Sate777

Post #9 Ocena: 0

2014-11-11 10:45:48 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

Cytat:

2014-11-11 10:19:53, AlmostFamous napisał(a):
Chyba nie pomyliłem. Sadzisz,ze bez doświadczenia zaproponują Ci jakies kwoty o których gdzies tam usłyszałeś (skoro 9 euro to tak mało).

Z mojej strony podpowiedz jest taka. Bierz sie do pracy w kraju. Jakas międzynarodówka. Złap z rok doświadczenia i ścigaj na podbój Europy.

Oczywiscie, ze prowadzenie zestawu nie jest czyms strasznie trudnym. Człowiek bez prawa jazdy by sobie poradził jadąc jednym pasem na autostradzie.
Ja tu nie mam zamiaru sie wywyższac badz cos w tym stylu. Ale jestem przekonany, ze na poczatek żadna praca nie powinieneś gardzić. Zdobędziesz doświadczenie wówczas moze bedziesz miał (daj Boże) ta możliwośc, zeby sobie sam wybierać prace w ktorej stawki bedą Ci odpowiadały.

Tymczasem powodzenia.
I trosze spokojniej. Bo uwierz mi, ze prowadzenie zestawu a busa czy nawet solówki to troszke inna historia.
Zapewne nie raz sie jeszcze o tym przekonasz.

9 euro przy 40 godzinach tygodniowo, po odliczeniu kosztów to mniej niż w Polsce zarobie. Wiec nie ma po co wyjeżdżać.

Co do złapania doświadczenia w PL to masz racje, też o tym myślałem dokładnie w ten sam sposób. Dlatego jeśli do końca tygodnia niczego ciekawego nie znajdę, zostanę na ten rok nabierać doświadczenia.

Jednak UK strasznie mnie kusi. Bo oprócz doświadczenia miałbym okazje poprawić swój angielski.Dlatego próbuje. Jak się uda to dobrze, nie uda się też dobrze. Ale nie będę miał wyrzutów sumienia, że nie próbowałem :-)

Do góry stronyOffline

Sate777

Post #10 Ocena: 0

2014-11-11 10:57:36 (10 lat temu)

Sate777

Mężczyzna

]
Cytat:

2014-11-11 10:19:53, AlmostFamous napisał(a):

Czemu się wyleczyli ? Jakieś poważniejsze wypadki czy tylko drobne przytarcia i pourywane lusterka ?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,