MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mobbing ! - jak się bronić ????

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mario9

Post #1 Ocena: 0

2006-10-11 22:58 (19 lat temu)

mario9

Z nami od: 26-09-2006

Witam
Moj kolega ma problem w pracy .Jako że nie ma kompa przedstawię po krótce o co chodzi....
"....W ostatnim czasie zle sie w mojej firmie dzieje.Otóż kierownik upatrzył sobie mnie i na kazdym kroku stara sie mi uprzykrzyć życie.Czepia się że ostatnio nie zostaje nadgodzin albo że nie deklaruje że checi pracy w weekendy(tzn np.bez dnia wolnego przez 2 tygodnie codziennie po 12-13 godz).Zdarza się że zawali robotę a potem zgania na mnie broniąc się przed właścicielem używając w stosunku do mnie i mojej pracy epitetów w stylu Fuck itp .Albo angole stoją i się obijaja no problem ale gdy ja chce chwilke odpocząć odrazu przylatuje z gębą że się obijam.Na każdym kroku czuje jego oddech i wzrok na plecach.Poradzcie co można zrobić (powoli szkam nowej pracy) jakiego użyć argumentu w kolejnej kłótni - może postraszyć jakimś urzedem albo organizacją czy też jakimś numerem telefonu a może nagrać rozmowe komórką aby wrazie czego mieć dowód.Może jest jakiś rzecznik w u.k. który sie zajmuje takimi przypadkami .Wiem że strace robote ale nie chce dać dziadowi satysfakcji.Najchętniej nakładbym mu po r*** ale nie tedy droga.Czy u nich też nazywa się taki szantaż i zachowanie mobbingiem ..." Rafał.

Nie wiem jak pomóc koledze wiec na jego prośbę zamieszczam problem na forum .Może ktoś też to przerabiał i zna jakiś sposób na obronę przed takim zachowaniem (poza zmianą pracy oczywiście).
Dzięki z góry w imieniu kolegi .
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tantal

Post #2 Ocena: 0

2006-10-20 07:41 (19 lat temu)

tantal

Z nami od: 20-10-2006

Pracujac w Anglii czesto masz doczynienia z Mobbingiem ale TESCO chyba przoduje!!! Pracowalelem juz w 3 Tesco i w kazdym to samo nie pomagaja nawet interwencje u personalnego menagera szkoda gadac
tantal

Do góry stronyOffline

peonia

Post #3 Ocena: 0

2007-05-15 22:56 (18 lat temu)

peonia

Kobieta

Z nami od: 15-05-2007

Podaje Ci dwie bardzo dobre strony
http://www.gmemploymentrights.org.uk/home/pages/209
http://www.acas.org.uk/index.aspx?articleid=301

Warto posiedziec i poczytac i podjac akcje.

Do góry stronyOffline

peonia

Post #4 Ocena: 0

2007-05-15 22:59 (18 lat temu)

peonia

Kobieta

Z nami od: 15-05-2007

A jak chcesz to idz do najblizszego Citizen Advice Bureau (CAB) po darmowa porade. (Najlepiej przed 8.00 rano)Oni juz za Ciebie to zalatwia. Adresu poszukaj w Internecie, wyszukaj ich strony. Pamietaj, ze pracodawca nie ma prawa zmuszac cie do nadgodzin ani pracy weekendowej, jesli Ty sobie tego nie zyczysz. Skandal, ze w Wielkiej Brytanii cos takiego ma miejsce!

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-05-15 23:38 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia