MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dni wolne nieplatne - jest cos takiego w UK?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bizzz

Post #1 Ocena: 0

2006-10-03 09:57 (19 lat temu)

bizzz

Z nami od: 03-10-2006

Witam wszystkich. Mam taki oto problem. Jestem zatrudniony przez agencje i wedlug umowy przysluguja mi wolne platne wszystkie holidaye jakie ma moja fabryka w ciagu roku, oraz dodatkowo 5 dni wolnych platnych, ktore moge sobie rozdysponowac. Moj problem polega na tym, ze biore slub 19 maja. Holidaye w maju wypadaja nam od 26 maja do 3 czerwca. W zwiazku z tym biorac te moje 5 dni mialbym wolne od 19 maja do 3 czerwca. Ale kurde nie moge sie pojawic przeciez w dniu swojego slubu! A jak sie samolot spozni albo cos i nie dotarlbym na wlasny slub to bylaby masakra! Potrzebuje wiec 5 dodatkowych dni przed slubem. I po tym roziwazlym wstepie dotarlem do pytania zasadnczego wink - czy w UK istnieje cos takiego jak dni wolne nieplatne?

Oczywiscie bede staral sie jakos zagadac, ze przyjde 5 razy w sobote (soboty mam wolne) w zamian za dni wolne w maju....

pozdrawiam serdecznie i dziekuje za wszystkie pomocne posty

bizzz

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lorry_driver

Post #2 Ocena: 0

2006-10-07 15:48 (19 lat temu)

lorry_driver

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2006

day off - dzień wolny niepłatny, idziesz do szefa i go o to prosisz u mnie w firmie jeśli wykorzystasz urlop płatny prosisz o coś takiego. Pozdrawiam

:-D
byle do piątku i weekend !!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,