Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-03-15 20:40:39 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
abd_ul | Post #2 Ocena: 0 2014-03-15 21:22:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
Odszkodowanie?! Serio?! Zszargane imie to bys mial jakby to podali w TV lub innym mediach a tak wiesz o tym tylko ty, ten co dzwonil I cala mojawyspa
![]() ewa wirusa tez mialem I na komisariat zadzwonilem. |
Nie_z_tej_bajki | Post #3 Ocena: 0 2014-03-15 21:23:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2014-03-15 20:29:44, owca80 napisał(a): Żeby nie było, dostałam kiedyś sms z policji zaczynający się słowami: "Hi (tu moje imię), this is police." ![]() ![]() Ale to była jedyna w swoim rodzaju i niepowtarzalna sytuacja, w której policja nie mogła skontaktować się ze mną telefonicznie. Sms-em prosili, żebym oddzwoniła do nich asap. W przypadku autora wątku, mało prawdopodobne by sms był wysłany przez policję/kontaktowali sie tel. w takiej sprawie. Wiele razy kontaktowała się ze mną Policja w sprawach, gdy tłumaczyłam u nich dla koleżanki/kolegi/znajomych. Kiedy nie mogłam odebrać, zostawiali wiadomość na poczcie głosowej, zawsze z numerem stacjonarnym naszego komisariatu. Kilka razy dostałam smsa z prośbą o kontakt, ale z telefonu komórkowego policjantki, który sama mi wcześniej dała, żebym wiedziała że to ONA ( lub jej partner 'z wozu' ), A NIE NIKT INNY. Swoją drogą przydał się później kilka razy - taki bezpośredni, a nie na 'emergency' ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 15-03-2014 21:23 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
robertson216 | Post #4 Ocena: 0 2014-03-15 21:27:40 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2013 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2014-03-15 18:31:45, rabane napisał(a): Ne śmiał bym robić w jajo kogokolwiek w takiej sprawie, to bez sensu ,w jakim celu? w imię jakiej kożyści?a z zadzwonieniem na komisariat jest problem, ponieważ telefon z którego dzwoniła pani podająca się za policje był zastrzeżony. Idż na policję i wyjaśnij sprawę.A że numer zastrzeżony to żaden problem - policja w ciągu kwadransa jest w stanie otrzymać mailem biling połączeń przychodzących do ciebie od operatora ![]() |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2014-03-15 21:43:57 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak by to byla sprawa wielokrotnego mordercy na manewrach, to moze w 15 min policja zdobywalaby polaczenia, ale nie w takiej sytuacji, bez przesady.
Policja kiedy dzwonila powinni podac dane zgloszenia, albo swoje dane, jakis numer referencyjny, nie zapytales o podanie danych dzwoniacego? Jesli rozpatruja zniszczenie, a szczegolnie umyslne, to jak najbardziej jest to sprawa policji (criminal damage), nie wiem czy o takim zniszczeniu mowila ossoba ktora do ciebie dzwonila. Idz na posterunek, najblizszy otwarty, jak zgloszona jest sprawa w ktorej jestes niby winowajca, to jakis slad w systemie juz jest. Na tym etapie na odszkodowanie nie liczylabym, i jedna rada- jak bedziesz sie co 5 minut pomagal sms-ami czy telefonami swoich spraw, to jeszcze zlozy skarge o harassment. Zglosiles ze winna ci jest pieniadze, zakladam ze dales jej termin 2 tygodni, mogles ponowic listownie wezwanie do zaplaty i podac kiedy kierujesz sprawe do sadu. Nie wplaci, to kierujesz sprawe do sadu i sad sie kontaktuje z nia.
Ada
|
|
|
tomaszzet | Post #6 Ocena: +1 2014-03-15 21:44:07 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Autor jest "ofline". Czyżby dostał adres i tam sie udał?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
rabane | Post #7 Ocena: 0 2014-03-16 08:12:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 17-01-2014 Skąd: londyn |
Dzięki za rady zrobię tak jak mówicie pójdę na najbliższy komisariat policji i opowiem wszystko.Apropo tego telefonu z policji to pierwszy raz w życiu rozmówczyni tak zrozumiale wypowiedziała moje imie i nazwisko.Nigdy zaden angol tego nie potrafil zrobić,poza tym bardzo dobrze ją rozumiałem gdzie normalnie mam problemy z rozmówcą przez telefon po angielsku.
|
Post #8 Ocena: 0 2014-03-16 22:49:55 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|