Cytat:
2014-02-09 18:57:43, jotkadakotka napisał(a):
Cytat:
2014-02-09 18:44:30, espe-7 napisał(a):
Cytat:
2014-02-09 18:16:22, Pestilence napisał(a):
Obecnie pracownik, ktory chce zlozyc wniosek do tutejszego sadu pracy (Employment Tribunal) musi zaplacic tzw fees, ktore wynosza pomiedzy £160-£1200 w zaleznosci od rodzaju sprawy.
Bardzo, bardzo dobrze - moze wreszcie obnizy sie ilosc bezsensownych spraw, ktore byly wnoszone do Trybunalu tylko po to, zeby wyludzic pieniadze od pracodawcy...
A co z tymi, ktorzy zostali oszukani/wykorzystani przez pracodawce i ich nie stac na te oplaty???
Po to jest sad, zeby rozstrzygnac, czy ktos wnosi sprawe bezpodstawnie i chce wyludzic.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - a ja akurat jestem pracodawca I mam do czynienia z roznymi ludzmi...
Glowna przyczyna skladania bezpodstawnych spraw lezy/lezala (?) w tym, ze aplikacje sklada sie online I mozna w niej duuuuzo naklamac, zeby miec pewnosc, ze sprawa dojdzie do skutku. A pozniej liczyc na szczescie, moze akurat sie uda.
Podejrzewam, ze ilosc takich wlasnie spraw byla bardzo wysoka I dlatego wprowadzono oplaty...
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase