|
|
---|---|
steeplejack | Post #1 Ocena: 0 2013-12-25 00:59:09 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-12-2013 Skąd: --- |
Witam.. W pierwszym kwartale 2014 startuję do uzyskania certyfikatu IRATA. Rozważam poszukiwanie pracy w UK. Nie oriętuję się jednak jakie są wymogi poza IRATĄ. Pracuję jako "alpinista przemysłowy" ok 7 lat niestety jak to w PL - umowy o dzieło i zlecenia. Praktycznie zero udokumentowanej pracy. Interesują mnie moje szanse w UK oraz zarobki w tym zawodzie. Moje wykształcenie to monter elektronik, angielski komunikatywnie (B1-B2).
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2013-12-25 01:03:28 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-12-25 00:59:09, steeplejack napisał(a): . Interesują mnie moje szanse w UK oraz zarobki w tym zawodzie. Moje wykształcenie to monter elektronik, angielski komunikatywnie (B1-B2). I szukasz informacji jakby nie patrzeć w dość wyjątkowej specjalizacji na ogólnym forum? Tak z ciekawości zapytam. Ilu ludzi w Polsce zajmuje się tym co Ty? http://www.irata.org/ |
steeplejack | Post #3 Ocena: 0 2013-12-25 10:54:37 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-12-2013 Skąd: --- |
Polska w okresie kilku ostatnich lat jest zasypywana "alpinistami" niestety mnóstwo nich trzeba wziąć w gruby "". W PL robisz badania wysokościowe w 2 godz i mozesz pracować 200m nad ziemią. Na interview zawiążesz dwa podstawowe węzły żeby udowodnić, żę się nie zaplączesz. Przewinąłem się przez 8 PL firm i nikt mnie nigdzie nie pytał o certyfikat lub choćby kurs. Na forum liczyłem na info dotyczące wymogów jakie musiałbym spełnić oraz jaką profesję wybrać na początek. Ponieważ praca np. na fermach wiatrowych itp. wymaga najczęściej dodatkowych certyfikatów myślałem bardziej nad myciem szyb, antykorozją lub może ktoś podsunie coś innego. Niewiem czy posiadając IRATĘ potrzebuję jeszcze CSCS i inne. Pisałem do kilku firm w uk lecz obecnie się wstrzymałem do czasu kiedy uzyskam certyfikat z tąd mój post tutaj. Wiele znalazłem w Goog lecz myślę, że informacje od pracownika w tym zawodzie w UK mogą być cenniejsze.
[ Ostatnio edytowany przez: steeplejack 25-12-2013 10:56 ] |
|