MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nietypowa oferta pracy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sonia25

Post #1 Ocena: 0

2013-09-05 22:23:36 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

czy ta oferta jest w Coventry?
Jeżeli tak, to jest tutaj magazyn bananów i kolejny magazyn warzyw i dostać się tam możesz prze agencje, bez jakiejś naciągaczki.

Adres agencji i telefon masz tutaj

7 Station Square Coventry, Warwickshire CV1 2GT
024 7622 9222

Malo tego,ze nie ma prawa brać pieniędzy za pośrednictwo,to jeszcze (jeżeli chodzi o prace w którymś z tych miejsc),to obydwa magazyny są miejscami które są nazywane "obozami pracy".ze wzg.na warunki i traktowanie ludzi.
ona nie zapewni ci tam stałej pracy,tam ludzi długo nie trzymają,a co mądrzejsi sami uciekają.

podaj nazwę tej firmy,do której niby wysyła ludzi albo jakiś kontakt do tej dziewczyny.
Przeczulona jestem na takich naciągaczy,bo sama 7 lat temu dałam się oszukać , wyjeżdżając przez biuro polecane na uczelni w Polsce.tez straciłam niepotrzebnie kasę i nerwy,trafiłam do "obozu pracy" i w końcu i tak sama musiałam znaleźć prace co zajęło mi 2 tygodnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lullaby__

Post #2 Ocena: 0

2013-09-06 14:23:53 (12 lat temu)

Lullaby__

Kobieta

Z nami od: 29-08-2013

Ona twierdzi,że w Coventry jest 30 agencji pracy. Że w tej firmie,w której miałybyśmy pracować pracuje 90% Polaków,ale nie chce podać dokładnej nazwy tej firmy. Tłumaczy to tym,że co by to zmieniło gdyby podała,gdyby chciała nas oszukać to podałaby pierwszą lepszą,a my sprawdziłybyśmy w necie czy takowa istnieje i czy to by było wystarczające,żeby uśpić nasz niepokój.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-09-06 14:29:25 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: +1

2013-09-06 15:42:21 (12 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Napisalem do tej pacjentki,podałem sie za dziewczynę z Polski szukającą pracy i oto co dostałem za wiadomość :

Witam.
Mogę pomóc w załatwieniu pracy i pokoju na początek, oraz założeniu konta bankowego,
załatwieniu numeru NI i wszystkich formalności jakie trzeba załatwić na początku po
przyjeździe do uk.
Praca jest w magazynie polega na pakowaniu.
Jeśli chodzi o zarobki to standardowo jak na pierwszą pracę w uk to najniższa krajowa
czyli 6,19f .
Na początek trzeba sie nastawić że nie zaczniesz pracy na drugi dzień, na start czeka
się ok tygodnia. Wypłaty są w piątki - pierwsza wypłata jest po dwóch tygodniach pracy,
potem co tydzień w piątek.

Przez pierwsze trzy tygodnie wynajmę pokój u siebie w domu, a w tym czasie można załatwić
pokój blisko miejsca pracy /pomogę/.

Przyjeżdżając trzeba liczyć się z:
-kosztami pokoju /50f od osoby za tydzień/
-kosztami dojazdu do i z pracy
-kosztami wyżywienia

więc przyjeżdżając musisz mieć ok 350-400f.

W ogłoszeniu było wyraźnie napisane, że trzeba DOBRZE znać podstawy angielskiego, tak żeby samodzielnie
wypełnić aplikację do pracy - nie jest to nic skomplikowanego. Powiem ci wcześniej czego możesz się
spodziewać. Jeśli nie znasz angielskiego wogóle to nie licz na to że "się fartnie" i odpuść odrazu,
szkoda mojego i twojego czasu

I dochodzimy do sedna - za pomoc w załatwieniu tego wszystkiego oczekuję 150f od osoby - 100f odrazu
po przyjeździe i 50f z pierwszej wypłaty.

Jeśli interesuje cię moja oferta i jesteś gotowy na przyjazd we wrześniu - pisz, gdyż oferta dotyczy TYLKO 2 osób.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: +1

2013-09-06 16:22:47 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

To ja tylko dodam iż ogłoszenia tej pani są na licznych portalach publikowane od tygodni i cały czas tylko 2 osoby ech...

Szkoda czasu.

Do góry stronyOffline

Lullaby__

Post #6 Ocena: 0

2013-09-06 16:24:29 (12 lat temu)

Lullaby__

Kobieta

Z nami od: 29-08-2013

To samo dostałam i ja.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2013-09-06 17:12:14 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-09-06 16:24:29, Lullaby__ napisał(a):
To samo dostałam i ja.

to juz wiesz, ze to sciema, nie? 8-)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-09-06 17:22:08 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #9 Ocena: +1

2013-09-06 21:03:21 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Jak w coventry praca to dla mnie to pakowanie bananow.
I tak sie zastanawiam bo w agencji pracuja 2 polki i z tego co slyszalam,to jedna z nich wlasnie przyjmuje znajomych swoich znajomych.i tak sie zastanawiam czy ta z agencji tez w tym uczestniczy?gdyby ta laska napisala nazwe agencji albo firmy to by bylo wiadomo.juz bym wtedy chetnie zadzwonila do tej agencji i sie dowiedziala.
A ona chce 50 tyg.od osoby za pokoj ale czy te osoby maja jeden pokoj czy dwa?pytam bo jak jeden to dwuosobowe pokoje to koszt 300-350£ za miesiac.

Ja bym z daleka sie od niej mijala na twoim miejscu tym bardziej ze nawet nazwy firmy sie boi podac.
Jak dla mnie ona ci zadnej pracy nie zapewni,chyba ze ktoras z agencji to jej kolezanka,ale nie zagwarantuje ci ze tam zostaniesz.
Uwierz mi tam ludzi potrafia zwolnic w polowie dnia za nic.zreszta poczytaj na stronie Mojecoventry.
Tam pisali o bananach.
Tam tez mozesz poczytac odnosnie pracy, bo chyba cos sie z praca zaczelo ruszac.ale wszedzie w kazdej agencji musisz sie zarejestrowac po angielsku.nawet jak sa polki to podczas rejestracji tylko angielski wchodzi w gre.
Wiem jak to jest chciec wyjechac,ale nie warto oddac wszystkich pieniedzy oszustce zwyczjnej.
Powiem jeszcze ze jeszcze 2-3 lata temu moglas isc z jednej agencji do drugiej i zmieniac jak ci sie podoba prace.teraz slysze od znajomych ze tygodniami czasami dluzej szukaja pracy,wiec nie powiem ze odrazu sama znajdziesz prace ale na pewno z pomoca tej oszustki nie bedzie latwiej.
Uwazaj na takich ludzi.

[ Ostatnio edytowany przez: sonia25 06-09-2013 21:05 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2013-09-06 22:22:17 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-09-05 18:10:14, Lullaby__ napisał(a):
Czyli kolejne oszustwo.. Jak to możliwe,żeby tak nabierać ludzi? I to bezkarnie? Bo te sprawy się później ciągną latami.. O ile w ogóle ktoś je zakłada..

No takie życie, jak tu przyjedziesz to jeszcze czeka cię kolejna "okazja"

np 2 butelki mleka w 2 opakowaniach po kamerach, lub laptopach po tylko 200 funtów :-]
itd.

Jak wszędzie, oszustów pełno.
A zasada jest prosta, im lepsza "okazja" tym bardziej prawdopodobne oszustwo.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,