MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wypadek przy pracy"

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pablo_1984cambr

Post #1 Ocena: 0

2013-08-16 19:21:30 (12 lat temu)

pablo_1984cambridge

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2013

Witam wsszystkich!
Pisze gdyz poszukuje informacji lub osb z wlasnym doswiadczeniem. Chodzi o to ze w pazdzierniku 2012 mialem maly wypadek w pracy dzwignolem cos, cos mi strzelilo w kregoslupie ale nie bolalo dopiero na drugi dzien nie moglem chodzic normalnie, nie moglem wyprostowac nogi w kolanie oraz czulem silny bol ktory towarzyszy rwie kulszowej. Od tamtego dnia spedzilem 7 miesiecy w domu, w miedzy czasie wyladowalem kilka razy na Emergency departament bo mialem tak silny bol ze mozna bylo robic pod siebie. Mialem robiony MR (rezonans magnetyczny) okazalo sie ze mam uszkodzony krazek miedzykregowy L4/S5. Obecnie pracuje bol wciaz jest, pojawia sie i znika ale jest na tyle slaby ze moge pracowac (ostroznie) chodze na fizjoterapie oraz sam cwicze w domu aby wzmocnic miesnie wspierajace kregoslup. Kilka tyg po tym jak wrocilem do pracy mielism trening jak dzwigac ciezkie przedmioty i ogolnie jak zadbac o bezpieczenstwo w miejscu pracy. Podkreslam trening byl po moim wypadku. Pracuje w hotelu - sprzatam.
I moje pytanie jest odnosnie tego ze nie mialem zadnego szkolenia jak dzwigac ciezkie przedmioty przed moim wypadkiem, czy moglbym w jakis sposob sadownie uzyskac odszkodowanie? Czy jest jaka kolwiek szansa, czy warto sie w to angazowac. Nie mam zadnego ubezpieczenia extra po za insurance number.
Dziekuje wszystkim za odpowiedz.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

leoxford

Post #2 Ocena: 0

2013-08-28 14:43:02 (12 lat temu)

leoxford

Mężczyzna

Z nami od: 27-08-2013

Ja miałem podobny wypadek w pracy ale byla to duza firma produkcyjna. Byly zwiazki zawodowe I wszystko na pewno bylo latwiejsze niz w twoim przypadku. Z pewnoscia powinienes znalezc kogos kto potwierdzi ze wypadek mial miejsce w pracy I przez niego masz te problemy. Nastepnie znajdz sobie prawnika ktory zajmie sie twoja sprawa. Jest teraz ich tyle ze oferuja oni uslugi bez wstepnych kosztow. Dopiero po wygraniu sprawy biora prowizje. Jesli nie wiesz jak zorganizowac sobie prawnika to idz w miejsce ktore nazywa sie "citizen advice". Tam darmowych pored udzielaja ludzie roznych specjalizacji. Moze nie pomoga ci od razu ale z pewnoscia skieruja gdzies gdzie taka pomoc uzyskasz. Zbieraj wszystkie potwierdzenia wizyt u specjalistow gdyz beda one potrzebne do oszacowania twojego uszczerbku na zdrowiu. Wiekszosc informacji uzyska od twojego GP albo szpitala sam prawnik za twoim pelnomocnictwem ale dobrze jest miec te potwierdzenia samemu juz na pierwszym spotkaniu z nim gdyz znacznie usprawni to wszystko. Mam nadzieje ze jakos pomoglem

Do góry stronyOffline

pablo_1984cambr

Post #3 Ocena: 0

2013-09-03 18:52:19 (12 lat temu)

pablo_1984cambridge

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2013

W takim razie szukam prawnika ktory mi pomoze najlepiej osobe mowiaca po polsku. Nie wiem czy znajde swiadka bo to nie wygladalo jak gdybym np zlamal reke czy noge i ktos zaraz by to zaowazyl, po prostu cos chrupnelo w keegoslupie. Mysle ze mam szanse na wygrana dlatego ze nie mialem tego treningi jak dzwigac ciezkie przedmioty przed wypadkiem. Chociaz moze jestem w bledzie myslac ze moge cos wygrac, nie wiem, moze? Najgorzej ze nie wiem jak zabrac sie do tego. Myslalem o city advice ale bylem tam dwa razy nie mialem tlumacza musialem sam rozmawiac a moj angielski nie jest na tyle dobry zeby zrozumiec wiekszosc prawniczego angielskiego jezyka, i nie chcial bym wyjsc z poczuciem ze uslyszalem odpowiedz ale nie jestem pewny czy zrozumialem.
Zasluguje na to bo moj kregoslup pozostanie uszkodzony do reszty mojego zycia i juz w tym momecie ciezko mi zmienic prace bo wachlarz wyboru pracy bardzo sie zawezil.
Z gory dziekuje wszystkim za pomoc.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,