Mile widziane linki jesli ktos cos o tym juz czytał.
Pozdrawiam i witam.... moj pierwszy post na tym forum
Pain Maker
|
|
---|---|
TommiCrazy | Post #1 Ocena: 0 2006-07-07 19:51 (19 lat temu) |
Z nami od: 07-07-2006 |
Hej, mam pytanie skierowane w imieniu innej osoby, moja znajoma usłyszala od jednego angola ze graficy/designerzy w Uk musza miec jakies pozwolenie na wykonywanie tego zawodu? czy to prawda? jesli tak to brzmi to jak jakas ochrona rynku przed nalotem amatorow(pewnie niejednokrotnie lepszych niz pseudo profesjonalisci po studiach).... pewnie tez chodzi o jakaś składke...czy to prawda...wsumie wiem ze w swiecie tattoazu istnieje taka reguła.
Mile widziane linki jesli ktos cos o tym juz czytał. Pozdrawiam i witam.... moj pierwszy post na tym forum Pain Maker
|
enbe | Post #2 Ocena: 0 2006-07-31 14:24 (19 lat temu) |
Z nami od: 31-07-2006 |
Te same kwalifikacje sa rozpoznawane tak w Polsce jak i UK.. i reszcie Unii. Tzn. : mozesz na przyklad zrobic kurs w Hollandii, przyjechac i zaczac szukac pracy w Anglii. Jest tylko kilka "ale"
1. jezyk, 2. doswiadczenie zawodowe, 3. ukonczone kursy i kwalifikacje a po 4.Trzeba miec wlasne portofillo i najlepiej stronke na ktorej zaprezentujesz swoje dotychczasowe projekty. To pierwsza rzecz ktora kazdy potencjalny pracodawca chcialby zobaczyc. Wbrew pozorom wielu z tych "pseudo- profesionalistow" to utalentowani ludzi, dlatego to bardzo konkurecyjny rynek pracy. A do tego jak wszedzie....czesto praca w dobrej firmie zalazy od znajomosci i kontaktow... [ Wiadomość edytowana przez : enbe on 31-07-2006 13:41 ] |
|