|
---|---|
thomass0508 | Post #1 Ocena: 0 2013-02-08 17:15:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-02-2013 Skąd: bradford |
Witam , mam na imię Tomasz.
Za tydzień wybieram się do Polski , lecę z Anglii , w Polsce mam dług wobec Urzędu Skarbowego oraz Zus , jest to spora suma łącznie około 50 tysięcy złotych , wiem iż weszła w życie ustawa o Abolicji dla dłużników Zus. Lecę właśnie w tej sprawie , ale martwi mnie kwestia zatrzymania na lotnisku. Czy jest taka możliwość , w Polsce przychodziły do mnie jakieś pisma ale były nie odebrane(Awizo) ponieważ mojemu tacie nie chciano wydać na poczcie(inny adres zameldowania). Więc nie wiem czy jestem poszukiwany listem gończym czy nie , czy można to sprawdzić? Policji w moim polskim domu nie było ani razu. Bardzo proszę o odpowiedź. |
Post #2 Ocena: 0 2013-02-08 17:21:16 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
niewiadoma | Post #3 Ocena: 0 2013-02-08 17:43:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2011 Skąd: tu i tam,jak to w życiu.. |
No tak i jak tu ma być w Polsce dobrze skoro takich jak ty pewno w Anglii jest wielu.Długi trzeba spłacać.A najprościej było zwiać i liczyć na abolicję....Mam nadzieję,że skarbówka Ci nie odpuści i nie jestem złośliwa.
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2013-02-08 17:58:22 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2013-02-08 17:43:22, niewiadoma napisał(a): No tak i jak tu ma być w Polsce dobrze skoro takich jak ty pewno w Anglii jest wielu.Długi trzeba spłacać.A najprościej było zwiać i liczyć na abolicję....Mam nadzieję,że skarbówka Ci nie odpuści i nie jestem złośliwa. To nie zawsze takie proste i oczywiste. Bywa ze firma upadnie przez niefrasobliwosc urzednikow wlasnie, historia zna mnostwo takich przypadkow. Oczywiscie nie wiem jak jest w tym przypadku ale nie znasz sprawy, nie osadzaj. |
ruuuda | Post #5 Ocena: 0 2013-02-08 18:03:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Napewno na lotnisku/przeprawie promem UK nikt Cię nie zatrzyma. Gorzej będzie jak w PL będziesz chciał wracac samolotem . Wtedy TAK mogą Cię zatrzymac.
Mój sąsiad został zatrzymany na lotnisku w W-wie za nie płacenie alimentow coś około 8tys.zł . Dostał 3 mies. odsiadki. Sprawa w sądzie , adwokat z urzędu , który nic mu nie pomógł. Dopiero wynajęty adwokat zajął się sprawą. Co najśmieszniejsze ma wpisane w kartotekę ,że jest osobą która się uchybia odpłacenia alimentow ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ruuuda 08-02-2013 18:04 ] Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|
|
|
Roberto480 | Post #6 Ocena: 0 2013-02-08 18:09:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Nic Ci nie grozi
Jak chcesz to wejdz na komende wojewodzka policji twoja i sprawdz poszukiwanych A skoro jest jakas amnestia to dlaczego maja zamykac Amnestia Abolicja uniewinniony czy puszczenie w nie pamiec popelnionych czynow-tak sadze |
niewiadoma | Post #7 Ocena: 0 2013-02-08 18:12:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2011 Skąd: tu i tam,jak to w życiu.. |
Z uporem maniaka twierdzę-długi trzeba spłacać!!!I nie należy "zwalać" wszystkiego na opieszałość urzędników-bo tak najprościej!!Ciekawam-Andyopole-co byłoby gdyby to Tobie ktoś wisiał taką kasę i zapadł się pod ziemie licząc na Twoją "pomroczność jasną".Zawsze jest wyjście-raty np.A że takich przypadków jest wiele to proszę przejrzyj forum MW.
|
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2013-02-08 18:18:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Moja droga, w latach 90-2002 mialem w Polsce firme. Do dzisiaj mam "na ludziach" niesciagalne ok. 200 tysiecy PLN. Takie sa realia prowadzenia dzialalnosci.
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2013-02-08 18:32:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Niewidoma, masz rację, ale w Polsce podatki, wszelkiej maści są tak wysokie, że bardzo łatwo wpaść w długi.
To raz, dwa zawiłość i niejednoznaczność, a nawet stronniczość przepisów podatkowych jest taka że niesamowicie łatwo podpaść i popaść w kosmiczne długi. W Polsce od jakiegoś czasu funkcjonuje "pomoc" dla młodych przedsiębiorców. "Pomoc" w cudzysłowiu, bo powoduje że za prowadzenie biznesu biorą się ludzie, po pierwsze nie mający pojęcia o tym sposobie zarabiania, po drugie nie chcący się uczyć, szkolić w tym kierunku. Jajo zaczyna się bardzo szybko, w momencie gdy kończy się okres "promocyjny" nie są wstanie udżwignąć tak wysokich opłat. natychmaist popadają w kosmiczne długi. Z mojego otczenia, znam 2 przypadki, jeden to chłopak wyjechał z UK do Polski jakiś rok temu, i już splajtował, drugi przypadek to kolega właśnie się dowiedział, że Brat z którym rozpoczoł biznes, na tych warunkach, zgotował mu prezent, umył rączki, puki była kasa to był wspólnikiem, jak przyszło do płacenia, to przestał odbierać telefony, i chłopak został ze stertą wezwań do sądu i kar skarbowych. Sam byłem nękany przez US w Polsce, u mnie nic nie mogli znaleść, ale i tak straciłem dziesiątki tysięcy zł obrotu, przez to że zamykali mi biura handlowe na czas kontroli, którą to ponawiano raz po raz. Wcale się nie dziwię ze ludzie popadają w długi skarbowe. A jak się patrzy na to że nękają kioskarza czy babcie sprzedające pierdoły na targu, zmuszają do kupowania kas fiskalnych za tysiące zł, a taki lekarz, adwokat, czy maszyny do gier są całkowicie poza kontrola fiskalną. A gdzie obroty babci czy kioskarza, a gdzie ci pozostali??? Polska mafijna. Długi trzeba oddawać, ale nie złodziejowi ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
littleflower | Post #10 Ocena: 0 2013-02-08 18:36:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Cytat: 2013-02-08 18:03:42, ruuuda napisał(a): Napewno na lotnisku/przeprawie promem UK nikt Cię nie zatrzyma. Gorzej będzie jak w PL będziesz chciał wracac samolotem . Wtedy TAK mogą Cię zatrzymac. Mój sąsiad został zatrzymany na lotnisku w W-wie za nie płacenie alimentow coś około 8tys.zł . Dostał 3 mies. odsiadki. Sprawa w sądzie , adwokat z urzędu , który nic mu nie pomógł. Dopiero wynajęty adwokat zajął się sprawą. Co najśmieszniejsze ma wpisane w kartotekę ,że jest osobą która się uchybia odpłacenia alimentow ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>ruuuda</i> 08-02-2013 18:04 ] Nie wiem co jest smiesznego w tym ze ojciec uchybia sie od placenia / utrzymania swoich wlasnych dzieci? W kartotece tez przeciez nie sklamali- skoro doszlo do rozprawy i wyroku to jest taka osoba. Jezeli ktos ma gdzies wlasne dzieci to raczej nie bedzie ani dobrym pracownikiem ani osoba budzaca zaufanie by pozyczyc mu pieniadze - przynajmniej w moim mniemaniu. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|