MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wymiana prawa jazdy na angielskie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 41 z 52 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 50 | 51 | 52 ] - Skocz do strony

Str 41 z 52

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jotkadakotka

Post #1 Ocena: 0

2016-02-10 15:11:04 (10 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Cytat:

2016-02-10 15:06:44, 12miko12 napisał(a):
ale ta akurat przyjęła, a mogła oczywiście nie i nie było by teraz problemów :-p - tylko potem niech tu się nie żali, żona na nie ważnym dokumencie miała wypadek itd... itd ...
Jesli ubezpieczenie i prawko ma to samo nazwisko, to poczym maja stwierdzic, ze document nie wazny?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2016-02-10 16:25:19 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

To co mam robić ? Prawda taka ze jak teraz wezmę ubezpieczenie z żoną to ubezpieczenie tansze ale to akurat nie ważne , jak wezmę sam to droższe tylko ze jak pewnie później będę chciał ją dopisać to zamiast mi oddać różnice to jeszcze ja będę musiał dopłacić. Przeprowadziliśmy się pod Londyn i musze mieć samochód choćby z tego względu ze żona 34 tydzień ciąży i musze być w pogotowiu bo chce rodzic tam gdzie miała cała opiekę czyli na Tottenham. A ja odkąd zdałem prawko 3 lata temu nie jeździłem samochodem wiec musze kilka dni pojeździć by w razie w dowieźć ja do szpitala bezpiecznie. ..

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #3 Ocena: 0

2016-02-10 17:24:43 (9 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2016-02-10 16:25:19, Wielim napisał(a):
To co mam robić ? Prawda taka ze jak teraz wezmę ubezpieczenie z żoną to ubezpieczenie tansze ale to akurat nie ważne , jak wezmę sam to droższe tylko ze jak pewnie później będę chciał ją dopisać to zamiast mi oddać różnice to jeszcze ja będę musiał dopłacić. Przeprowadziliśmy się pod Londyn i musze mieć samochód choćby z tego względu ze żona 34 tydzień ciąży i musze być w pogotowiu bo chce rodzic tam gdzie miała cała opiekę czyli na Tottenham. A ja odkąd zdałem prawko 3 lata temu nie jeździłem samochodem wiec musze kilka dni pojeździć by w razie w dowieźć ja do szpitala bezpiecznie. ..

No coz, ciezko Ci doradzic tak abys pozniej nie plul sobie w brode. Teoretycznie to nic nie powinno sie stac jesli dopisalbys zone na panienskie nazwisko. Ubezpieczalnia pewnie poprosi o kopie prawka, wiec dane musza byc takie same jak w prawie jazdy.

W ciagu tego roku zona moglaby uporzadkowac papiery i juz przy odnowie polisy moglbys podac nowe dane.

Nie sadze, zeby ktokolwiek wszczynal sledztwo z tego powodu, nawet jesli bylaby zgloszona szkoda. Jednak to tylko moja osobista opinia.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2016-02-11 17:04:15 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Ok znalazłem ten odpis skrócony aktu małżeństwa formularz B . Z przodu wszystko jest po polsku , niemiecku i francusku ale z tyłu objaśnienie rubryki z pierwszej strony w 5 innych językach w tym angielskim. Do tego mam formularz D1. Jak to teraz zrobić by było wszystko ok? Wypełnić formularz , dołączyć ten odpis aktu ,zdjęcie, żony stare polskie prawo jazdy i nowy dowód z nowym nazwiskiem i to wszystko? Oczywiście uiścić opłatę na poczcie to wiem , ale czy jakiś list napisać czy oświadczenie?

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-02-11 21:14:20 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Chce to jutro załatwić :(

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #6 Ocena: 0

2016-02-11 22:03:56 (9 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Zadzwon sobie do DVLI, na pewno doradza :)
Wedlug mnie, to co masz powinno wystarczyc. Tzn wszystko wymagane przy wymianie prawka z pl na uk plus akt slubu.

Do góry stronyOffline

Krystian186

Post #7 Ocena: 0

2016-02-13 20:37:19 (9 lat temu)

Krystian186

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2016

W skrócie:
Kolega zamówił formularz D2 trzy tygodnie przed moim przylotem.
Nic nie przyszło. Będąc już na miejscu dodzwoniłem się do DVLA...mówią że formularz jest na poczcie (nie każdej)i żeby się nie przejmować zdaniem że trzeba być w UK 185 dni żeby prawko wymienić.Podałem prawdziwa datę przyloty czyli 4 dni wcześniej. Wypełniłem formularz, wysłałem. Po 8 dniach przyszło prawko angielskie i CPC, dzień później paszport.

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #8 Ocena: 0

2016-02-14 03:25:28 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Cytat:

2016-02-13 20:37:19, Krystian186 napisał(a):
W skrócie:
Kolega zamówił formularz D2 trzy tygodnie przed moim przylotem.
Nic nie przyszło. Będąc już na miejscu dodzwoniłem się do DVLA...mówią że formularz jest na poczcie (nie każdej)i żeby się nie przejmować zdaniem że trzeba być w UK 185 dni żeby prawko wymienić.Podałem prawdziwa datę przyloty czyli 4 dni wcześniej. Wypełniłem formularz, wysłałem. Po 8 dniach przyszło prawko angielskie i CPC, dzień później paszport.

A jakie PJ wymieniałeś? Zwykle czy zawodowe?

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #9 Ocena: 0

2016-02-14 09:17:55 (9 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Jesli D2 to zawodowe.

Moze wyjątkowo Ci sie udało ale rzadko sie zdaza aby wymiana zajęła mniej niz 3 tyg. Dodatkowo, nie slyszalem aby karte DQC przysłali jednocześnie gdyż jest wydawana w innej placówce. Prawko DVLA, karta DQC w DSA i z reguły przychodzi do dwoch tyg po prawku. DVLA musi powiadomic DSA ze mogą wydać kartę.

Troche nie chce mi sie wierzyć w to co piszesz. Zadzwonie w pn do DVLA i sie dowiem jak to jest z tymi 185 dniami i czy tak oficjalnie mówią aby to ignorować. Moze tak jest, nie twierdze ze nie, ale z chęcią potwierdzę to dla innych kierowcow :-] zreszta lubię takie rzeczy wiedzieć, przydają mi sie w pracy.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 14-02-2016 09:25 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2016-02-14 09:56:07 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Może ostatnio tak szybko działają ... ja zmieniłem adres online we wtorek a nowe prawo jazdy dostałem poczta we czwartek 😂😂😂 aż sam byłem zaskoczony. Zobaczymy jak sprawa z żoną. Papiery wysłałem w piątek. U mnie w pracy radzą ze łatwiej i szybciej wymienić żonę na taką która już ma angielskie prawo jazdy 😂😂😂

Do góry stronyOffline

Strona 41 z 52 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 40 | 41 | 42 ... 50 | 51 | 52 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,