MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wymiana prawa jazdy na angielskie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 52 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 50 | 51 | 52 ] - Skocz do strony

Str 35 z 52

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2015-06-13 22:53:01 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Spokojnie, dokładnie tak, do puki nie będziesz pracował to jesteś turystą.
Moją młodą kiedyś chwycili na mitucyklu po kilku latach pobytu tutaj, bo ona ma dwa motocykle jeden hobbystyczny na pl tablicach drugi na angielskich pech że w niedzielę jakąś pojechała sobie na zakupy.
Jako pani domu, niepracujaca uznali ja za turystykę... A może to czar cycków, jak to chłopaki z Pb stwierdzili? Nie mam pojęcia
^_^

Na pewno wiele zależy od sposobu jazdy, I rejonu gdzie mieszkasz.

Np w greenford i okolice juz policja wie że warto zatrzymać pojazd na pl tablicach, bo duże szanse że będzie kierowca na podwójnym gazie.

Tego się niedawno dowiedziałem u źródeł
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adam1986

Post #2 Ocena: 0

2015-06-13 23:08:21 (10 lat temu)

Adam1986

Mężczyzna

Z nami od: 25-02-2015

czyli jeżeli nie pracuje to ok, a to że się zarejestrowałem w agencjach? to już nie ma znaczenia? To póki co pracy nie będe podejmował, zeby móc spokojnie jeździć, dziewczynę wyśle zobaczymy czy ona coś znajdzie:P Ja jestem w Northampton, ostatnio policja za mną jechała spory kawałek..ale mnie nie zatrzymali, ale żadnego sammochodu na PL tablicach to tu nie widziałem chociaż polaków tu dużo

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #3 Ocena: 0

2015-06-13 23:12:23 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Jak Cię zatrzymają, to w trymiga wyciągną od Ciebie z jakim zamiarem przybyłes na wyspy. Nawet się nie zorientujesz ;-)

Dobrze się naucz swojej kwestii ;-)
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

G3ryk_

Post #4 Ocena: 0

2015-06-14 11:08:57 (10 lat temu)

G3ryk_

Mężczyzna

Z nami od: 21-02-2014

Adam jeśli możesz to napisz mi z jakiej miejscowości jesteś.
Co do kwestii wymiany prawka jeśli masz pytania a nie mozesz skleić tego co na forum jest to pytaj śmiało. Tydzień temu skompletowałem dokumenty i również szukam pracy z tym że inną obecnie mam ale ten wątek poruszę zaraz.
Jeśli chodzi o samochód ... powiem Ci szczerze taka jest moja opinia. Kto nie ryzykuje en nie pije szampana. Pier...ol to co piszą ludzie ze zabierają samochody i to co jest na govie. Puki nie masz roboty nic Ci nie grozi, a jak ją znajdziesz to jeśli to wartościowy samochod to odstaw go za jakiś niedaleki czas do PL a tu kup jakiegoś złomka na dojazdy... jako kierowca spokojnie zarobisz na oplaty. Jesli to samochod w granicach 10 tys zł to jeździj nim aż Ci go zabiorą albo aż sie rozsypie ze starości. Poźniej kupisz angielski samochod. Znajomy jeździ 7 lat w uk juz PL samochodem i nic wspollokator 2 lata i nic... po prostu nie nadeptuj nikomu na odcisk łąmaniem prawa albo zastawianiem wyjazdu sąsiadów (anglików).
Teraz co do roboty.. nie przeczytalem calosci bo nie mam czasu ale do pracy przez agencje 95% agencji wymaga posiadania uprawnień minimum 2 lata i pol roku doświadczenia w ostatnich 2 latach i oczywiście skończonych 25 lat ale tu widze ze masz wiecej :) Są jakieś jednostkowe agencje które tego nie wymagają ale najlepiej w lokalnych firmach sie popytaj osobiście i sie pare mies przemecz pozniej z doswiadczeniem i min prawkiem 2 lata na ciezarowe mozesz znalezc co zechcesz :)
Trzymam kciuki ! a jeśli ktoś zna jakąś agencje która od reki zalatwia prace bez doświadczenia w Lancashire to proszę o namiar :)

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2015-06-14 11:55:43 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2015-06-14 11:08:57, G3ryk_ napisał(a):
Adam jeśli możesz to napisz mi z jakiej miejscowości jesteś.
Co do kwestii wymiany prawka jeśli masz pytania a nie mozesz skleić tego co na forum jest to pytaj śmiało. Tydzień temu skompletowałem dokumenty i również szukam pracy z tym że inną obecnie mam ale ten wątek poruszę zaraz.
Jeśli chodzi o samochód ... powiem Ci szczerze taka jest moja opinia. Kto nie ryzykuje en nie pije szampana. Pier...ol to co piszą ludzie ze zabierają samochody i to co jest na govie. Puki nie masz roboty nic Ci nie grozi, a jak ją znajdziesz to jeśli to wartościowy samochod to odstaw go za jakiś niedaleki czas do PL a tu kup jakiegoś złomka na dojazdy... jako kierowca spokojnie zarobisz na oplaty. Jesli to samochod w granicach 10 tys zł to jeździj nim aż Ci go zabiorą albo aż sie rozsypie ze starości. Poźniej kupisz angielski samochod. Znajomy jeździ 7 lat w uk juz PL samochodem i nic wspollokator 2 lata i nic... po prostu nie nadeptuj nikomu na odcisk łąmaniem prawa albo zastawianiem wyjazdu sąsiadów (anglików).
Teraz co do roboty.. nie przeczytalem calosci bo nie mam czasu ale do pracy przez agencje 95% agencji wymaga posiadania uprawnień minimum 2 lata i pol roku doświadczenia w ostatnich 2 latach i oczywiście skończonych 25 lat ale tu widze ze masz wiecej :) Są jakieś jednostkowe agencje które tego nie wymagają ale najlepiej w lokalnych firmach sie popytaj osobiście i sie pare mies przemecz pozniej z doswiadczeniem i min prawkiem 2 lata na ciezarowe mozesz znalezc co zechcesz :)
Trzymam kciuki ! a jeśli ktoś zna jakąś agencje która od reki zalatwia prace bez doświadczenia w Lancashire to proszę o namiar :)

Zapomniales doac, ze to on bedzie ponosil ewentualne skutki skorzyataniu z Twojej porady.

Tak tylko przypomne, ze w BBC mowili o wprowadzeniu automatycznego monitoring obcych aut, o odwiedzaniu wlascicieli tych pojazdow I grzecznym proszeniu o dostosowanie sie do obowiazujacych przepisow.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 14-06-2015 12:00 ]

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #6 Ocena: 0

2015-06-14 12:18:28 (10 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Cytat:

2015-06-14 11:55:43, tomaszzet napisał(a):
Tak tylko przypomne, ze w BBC mowili o wprowadzeniu automatycznego monitoring obcych aut, o odwiedzaniu wlascicieli tych pojazdow I grzecznym proszeniu o dostosowanie sie do obowiazujacych przepisow.

Juz dawno to powinno byc wdrozone, podczas odprawy online promu czy pociagu posiadacze obcych aut podawac adres gdzie turysta ma zamiar sie zatrzymac i na jaki okres. Jak po pol roku nie zjedzie to z automatu mandat 1000 funtow za poruszanie sie po drogach UK pojazdem nieopodatkowanym i bez ubezpieczenia i odpowiednia adnotacja dla policji w systemie rozpoznawania tablic. Jak bedzie sprytny i wyjedzie np na jednodniowe zakupy do Francji i znowu wroci to tez odpowiedni alert w bazie. W interesie samych turystow bedzie by dopilnowac formalnosci.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

rabbit72

Post #7 Ocena: 0

2015-06-14 15:28:24 (10 lat temu)

rabbit72

Mężczyzna

Z nami od: 01-03-2012

Code:
 Juz dawno to powinno byc wdrozone, podczas odprawy online promu czy pociagu posiadacze obcych aut podawac adres gdzie turysta ma zamiar sie zatrzymac i na jaki 

Tia i najlepiej niech jeszcze numer konta poda i kod pin, rozmiar bielizny albo niech każdego dnia melduje się na "police station" bez jaj, już i tak władze wszelakie monitorują nasze życie wystarczająco.
Co do ubezpieczania to zgoda, ale jak jest turystą to niech sobie jeździ gdzie chce, tak jak kolega wyżej pisze pewne kwestie dłuższego poruszania się po drogach UK powinny być poruszane indywidualnie.
A nóż ktoś ma taką specyfikę pracy że wjeżdża i wyjeżdża wielokrotnie do UK i nie jest w stanie precyzyjnie powiedzieć/wyliczyć czy przebywa tu dokładnie 6 miesięcy czy 6 miesięcy i jeden dzień.
A idąc Twoim tokiem rozumowania w tym drugim przypadku powinien dostać 1K gbp mandatu, spoko, jestem ciekaw co na to Hiszpanie którzy akceptują auta na brytyjskich blachach przebywające tam przez lata.
Albo np francuscy robotnicy pracujący w UK, co do przeginających bez ubezpieczenia, łamiących przepisy się zgodzę, ale nie popadajmy w skrajności.
Kolega to widzę typ "sędzia dread" gdyby wszyscy tak myśleli to za przypadkowy brak biletu leciałyby głowy.
Dla mnie sprawa jest prosta jest turystą to może poruszać się przez okres 6-ciu miesięcy zaczyna pracować wtedy przerejestruje.
Takie są zasady w UK i EU i jeśli ma ubezpieczenie i nie łamie przepisów to jego sprawa, po tym okresie czasu albo wywozi auto albo je przerejestruje , no chyba że zaczął pracę szybciej.

[ Ostatnio edytowany przez: rabbit72 14-06-2015 15:43 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2015-06-14 16:18:46 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Różnie bywa, są tacy co już 10 lat jeżdżą na pl numerach i nic. Ale jest też grono takich co mieli problemy.

Kilku moich klientów, jeden z Dartford kilka lat temu.

Samochód stał pod blokiem
Pewnego dnia przychodzi, fury nie ma.
Sąsiedzi zgłosili do dvla, że gościu mieszka i pracuje od kilku lat.

Ale nie tylko Polacy. Nasza francuska klientka. Też mieszka już wiele lat, przez lata dostawała pozwolenie na parkowanie z councilu... Pewnego dnia myślała że jej ukradli samochód. Tymczasem po prostu odholowali.

Sporo też było tematów na forach motocyklowych, że zabrali mi moto na pl tablicach.

W okolicach Richmond i we wschodnim Londynie mieszka bardzo dużo Niemców. Jeździ i parkują tam bardzo pojazdów. Często latami.

Nie wiem, może i co kilka miesięcy umieją tak napisać prośbę do dvla że po prostu im dają zwolnienie? Nie wiem

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2015-06-14 16:22:26 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

*ROFL*

Do góry stronyOffline

Adam1986

Post #10 Ocena: 0

2015-06-14 22:16:16 (10 lat temu)

Adam1986

Mężczyzna

Z nami od: 25-02-2015

w razie czego kłamać że turystą jestem jak podejmę prace i mnie zatrzymają? czy po prostu powiedzieć ,że pracuje i palić głupa, że nie wiedziałem? że myślałem ,że pół roku można jeździć? wiem, że nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania.. tak tylko się zastanawiam jak to ugryźć..bo chyba będę ryzykował, do polski muszę i tak wrócić chociaż na pare dni koło 10 lipca, więc wtedy bym odstawił samochód do polski, żebym wiedział że tak jest to bym go tu nie ciągnął.. znajomy który tu jest kilka lat i pomógł mi lokum załatwić mówił ,że do pół roku można jeździć.. wiec tego nie sprawdzałem, a w ogóle to straszne pomylenie pojęć tu jest.. z tego co pisaliście jak zacznę pracować to staje sie rezydentem.. z kolei zeby dostac status rezydenta to trzeba iles tam lat przepracować mieszkać i udokumentować :)

Do góry stronyOffline

Strona 35 z 52 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 50 | 51 | 52 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,