Cytat:
2015-04-23 14:30:15, pompa40 napisał(a):
Kurde przeczytałem całe 30 stron tego postu i jestem w d.... :D:D:D:D:D
Proszę o odpowiedź posiadam nowe PL prawo jazdy z datą ważności na 15 lat, muszę je wymieniać w Anglii czy nie bo jedni pisza że po roku, drudzy że do 3 lat prosze o pomoc
A jeszcze jedno co sie dzieje z moim prawem jazdy Poslkim jest odsyłane do Polski i co kasują je !!!! czy co dostaje wtedy na polski adres jakies potwierdzenie tego że skasowali mi prawo jazdy.
A angielskie tez ma ważnośc ?? i co wtedy jak w polsce mam badania bezterminowe a przy wymianie w UK będę sie musiał poddać badaniom czy jak ??
Angielskie prawko też ma ważność, bo to już w całej Europie jest taki przepis.
Jak wymienisz, to polskie prawo jazdy zostaje wysłane do Polski, albo tylko informacja o tym, że Twoja licencja na prowadzenie pojazdów zostaje przeniesiona do UK.
W pl nic do domu nie wysyłają bo po co?
Jeżeli masz jakieś problemy zdrowotne, to tutaj też można będzie te badania odnowić, żaden problem.
W zasadzie to wymiana w UK jest prosta, a wymienia się głównie ze względu na zdjęcie, przez kilka naście, czy kilkadziesiąt lat ludzie się zmieniają.
A tutejszy plastyk uznawany jest jako ID z potwierdzeniem adresu.
Warto wymienić jeżeli jesteś tutaj, w razie zgubienia to koszt tylko 25 funtów, i możesz cały czas jeździć. Dawniej gdy podczas kontroli nie miało się plastiku trzeba było się przejść na posterunek. Teraz mają terminale, jak im podasz swoje dane po chwili na monitorze mają kopie twojego prawa jazdy i zdjęcie.
Nie trzeba nigdzie chodzić.
Jest wygoda.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.