MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wymiana prawa jazdy na angielskie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 52 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 50 | 51 | 52 ] - Skocz do strony

Str 3 z 52

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-01-19 20:16:36 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-01-19 20:21:19 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-01-19 20:16:36, nawrocony napisał(a):
Cytat:

2013-01-19 18:44:12, DarkMark napisał(a):
A czy wymieniając PJ np w oddziale DVLA muszę im polskie zostawić od razu czy dopiero jak zrobią angielskie i wtedy wymiana,no bo jak mam jeździć bez prawa jady przez te 2 tygodnie?
Nie jezdzisz bez prawka bo je posiadasz a to ze nie przy sobie to nikogo to nie interesuje, nie musisz go miec w kieszeni , jesli powiesz ze wyslales do DVLA to sami to sprawdza a jak nie to za jakis czas bedziesz musial im go pokazac.

w DVLA dostaje się też papierek o tym poświadczający.
Ale tak jak mówisz, dla Policji tutaj to nie ma problemu ustalić, nawet nie muszą nigdzie dzwonić, wszystko mają w terminalu.
Ew każą przynieść na najbliższy posterunek w ciągu 14 dni.

Na codzień też nie ma obowiązku posiadać przy sobie prawa jazdy.
Są wstanie ustalić czy mówisz prawdę przez zadanie kilku pytań i sprawdzają w systemie, jak masz prawko UK, to na terminalu maja nawet twoje zdjęcie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2013-01-19 21:12:26 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2013-01-19 21:16:35 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie uzna, albo rybki albo akwarium.

Jak w poniedziałek złożysz papiery to masz do 14 dni z powrotem
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ctomek

Post #5 Ocena: 0

2013-01-20 13:36:54 (12 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

ksero zrób przed wymianą ;)

Do góry stronyOffline

ctomek

Post #6 Ocena: 0

2013-01-25 22:34:55 (12 lat temu)

ctomek

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2012

To teraz ja mam pytanie :)

Wczoraj zgubiłem kartę tacho- jeżeli zrobię replacement to czy dostanę kartę z datą ważności zgubionej karty?

Bo jak tak to czy jak dodatkowo zaznaczę w aplikacji "reneval" (bo jest "due" w ciągu z tego co pamiętam do września) to będę musiał dopłacić dodatkowe 19 funtów? (czyli razem 38 z opłatą za zgubienie).

W sekcji 1 formularza d777b jest żeby zaznaczyć tylko jedną z opcji, a tak się złożyło że muszę jeszcze adres zmienić :) czyli już dwa zaznaczyłem więc trzeci chyba dużo nie zmieni.

- ktoś zaznaczył w sekcji pierwszej więcej niż jeden krzyżyk (sekcja o co aplikujesz)?
- czy po wydaniu wtórnika jest ta sama data ważności co starej karty?

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #7 Ocena: 0

2013-01-25 23:11:49 (12 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-25 22:34:55, ctomek napisał(a):
To teraz ja mam pytanie :)

Wczoraj zgubiłem kartę tacho- jeżeli zrobię replacement to czy dostanę kartę z datą ważności zgubionej karty?

Bo jak tak to czy jak dodatkowo zaznaczę w aplikacji "reneval" (bo jest "due" w ciągu z tego co pamiętam do września) to będę musiał dopłacić dodatkowe 19 funtów? (czyli razem 38 z opłatą za zgubienie).

W sekcji 1 formularza d777b jest żeby zaznaczyć tylko jedną z opcji, a tak się złożyło że muszę jeszcze adres zmienić :) czyli już dwa zaznaczyłem więc trzeci chyba dużo nie zmieni.

- ktoś zaznaczył w sekcji pierwszej więcej niż jeden krzyżyk (sekcja o co aplikujesz)?
- czy po wydaniu wtórnika jest ta sama data ważności co starej karty?

Wydadza karte z data waznosci poprzedniej. Kolega zmienial adres i otrzymal karte wazna tylko miesiac. Po miesiacu wymienial ponownie ze wzgledu na koniec waznosci karty.
Troche dziwne ale niestety prawdziwe.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #8 Ocena: 0

2013-01-25 23:19:36 (12 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-19 14:45:40, ctomek napisał(a):
Daty są inne dla kierowców autobusu i inne dla kierowców ciężarówki.
Prawko na C zrobiłem w 2007 w Polsce i słyszałem że "muszę mieć kurs na przewóz....". Oczywiście w Polsce wszystko trzeba mieć wcześniej żeby wydrzeć kasę i ktoś od tego szkolenia podatek żeby zapłacił, więc rzad jest "postępowy" i takie rzeczy ratyfikuje przed innymi krajami. Powiedziałem że mi to nie potrzebne bo w Londynie o to nie pytają, a do Polski się w najbliższym czasie nie wybieram.

Czy to gest- raczej inwestycja w pracowników- Agencja pracy ma to gdzieś bo zawsze znajdzie kogoś do pracy. Mojej firmie opłacało się zrobić licencję na takie szkolenia. Ja za to nie płace, dostaję dniówkę bez nadgodzin, tylko muszę wcześniej przyjść na szkolenie, i siedzieć 8 godzin zamiast pracować jak zwykle 4-6. Jak chciałem zwrot kasy za bilet bo trzeba było dojechać do innego oddziału to mi powiedzieli "trzeba było przyjść wcześniej, wziąć vana i pojechać".
OK- zaczyna się od jakiejkolwiek pracy, ale zdobywając doświadczenie warto dyktować warunki, lub zmienić pracodawcę co z każdym przejechanym kilometrem staje się łatwiejsze.

Tu sie zgodze, kierowcy kat.D musza posiadac karte DQC juz we wrzesniu 2013.

Co do oplat za kurs to jednak nadal twierdze, ze co firma to inne zasady. U nas niestety placa wszyscy.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 25-01-2013 23:20 ]

Do góry stronyOffline

roza1991

Post #9 Ocena: 0

2013-01-28 15:39:53 (12 lat temu)

roza1991

Kobieta

Z nami od: 28-01-2013

czesc wam :) mam problem z wymiana prawo jazdy z zagranicznych na pl co radzicie??

Do góry stronyOffline

roza1991

Post #10 Ocena: 0

2013-01-28 16:10:43 (12 lat temu)

roza1991

Kobieta

Z nami od: 28-01-2013

Część wam jestem nowa i mam nadzieje ze ktos mi z was pomoze:( mam problem z wymianą prawo jazdy z zagranicznych na polskie w wydziale komunikacji niechcą mi wymienić na pl mam krajowe prawo jazdy robiłam na Florydzie szypciutko wam wyjaśniam o co chodzi bd to skomplikowane ale mam nadzieje ze uda mi sie wam wytłumaczyć wiec mam przetłumaczone prawko wypelniłam wniosek w wydziale komunikacji kazali do tego dołoczyć zdj i oczywiście przetłumaczyc prawo jazdy przyjechałam po tyg z przetłuma...

Przejdź do tego tematu

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 52 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 50 | 51 | 52 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,