Str 4 z 5 |
|
---|---|
PanPicky | Post #1 Ocena: 0 2013-03-07 01:05:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2013 Skąd: London |
Hej, bardzo zainteresowała mnie praca jako support worker ponieważ wiążę swoją przyszłość w pomaganiu ludziom z uzależnieniami, fobiami, depresjami itp. Jednak jak przeglądam ogłoszenia to wszędzie szukają osób z dużym doświadczeniem lub po kursach. Czy pójść do job center i podpytać się o wolontariat na jakieś 3 miesiące po kilka godzin dziennie czy iść do agencji i podpytać o jakieś etaty wolne? Nie wiem jak to funkcjonuje. No i czy mężczyznom jest ciężej znaleźć taką pracę? W Polsce udzielałem się w fundacji niepełnosprawnych, montowałem tam filmy, tworzyłem scenariusze eventów i bardzo rzadko zajmowałem się kimś z niepełnosprawnością. Ale bardzo cenię sobie tych ludzi i odpowiadało mi to co tam robiłem.
|
Stokrotka2012 | Post #2 Ocena: 0 2013-03-07 04:15:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2012 Skąd: East Midlands |
Ja nie mialam doswiadczenia zadnego. Oczywiscie wolontariat polecam, ale chyba lepiej pojsc od razu tam na wolontariat gdzie sie chcialoby pracowac. Poszukaj w okolicy takich szkol dla osob z trudnosciami w nauce i pojdz osobiscie sie zapytaj.
Jesli chodzi o mezczyzn, w mojej pracy jest sporo mezczyzn i sporo mlodych chlopakow tez i sobie czasami lepiej radza niz my- kobiety. Acha i jedna uwaga, bo nie zawsze te osoby sa niepelnosprawne. Mamy tu kilku studentow calkiem sprawnych, wszyscy sa calkowicie samodzielni, maja jedynie problemy w nauce i czasami z odczytaniem odpowiednio rzeczywistosci. Sadze, ze po wolontariacie na pewno znajdziesz prace w takim czy podobnym miejscu. Powodzenia |
Post #3 Ocena: 0 2013-03-07 06:55:27 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nora77 | Post #4 Ocena: 0 2013-03-07 14:14:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2010 Skąd: Bhm |
Ja niedlugo zaczne wolontariat w organizacji, ktora pomaga ludzia niepelnosprawnym, w ktorej bardzo bym chciala pracowac
![]() |
wethairpl | Post #5 Ocena: 0 2016-10-03 22:20:21 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2016 Skąd: Edinburgh |
Przez 6 miesięcy pracowałam jako support worker. Przyznam szczerze, że było to dla mnie trudne doświadczenie. O pracy support workera sporo pisałam na blogu. Może to coś pomoże
|
|
|
holzhacker | Post #6 Ocena: 0 2016-10-04 08:14:59 (9 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2016 Skąd: Spokojne miejsce |
Moja żona jest właśnie taką jeżdżącą opiekunką . Pracę sobie bardzo chwali . Czasem jest zmęczona , ale jak odeśpi swoje to jest ok. Nadmienię że jest pielęgniarką nie tylko z wykształcenia ale i z zamiłowania . Jedna z jej koleżanek niestety rezygnuje z tej pracy bo ponoć ją wykańcza psychicznie i fizycznie . Tak więc opinie mogą być różne . A zarobki ? wrzesień , 2200 netto . Tyle mogę podpowiedzieć.
Jeśli nie uważasz jak robisz , to rób jak uważasz
|
Post #7 Ocena: 0 2016-10-04 08:37:16 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
holzhacker | Post #8 Ocena: 0 2016-10-04 08:53:34 (9 lat temu) |
Trudno powiedzieć czy się marnuje . Lubi staruszków , no i przynajmniej wiem że ze mną sobie poradzi jak będzie trzeba , ha,ha,ha . Co do paliwa to rzeczywiście leje za swoje ale kilometrówkę dostaje więc jest do przodu choć nie tak wiele . Do szpitala nie chciała pójść , a w domu opieki cały czas patrzą się na ręce czy oby wszystko dobrze robisz . Po za tym w domu opieki więcej nie zarobi .
[ Ostatnio edytowany przez: holzhacker 04-10-2016 09:02 ] Jeśli nie uważasz jak robisz , to rób jak uważasz
|
dominikana36 | Post #9 Ocena: 0 2016-10-04 09:06:41 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ludzik bez wyksztalcenia I kwalifikacji to ludzie pracuja za minimum- faktycznie w takich warunkach, ze nikt tego nie chce robic. Zupelnie inaczej Ci z wyksztalceniem I doswiadczeniem. Ich praca jest tez latwiejsza duzo bo po prostu wiedza co robia. A zarobki 2200 to nie rzadkosc. W szpitalu pielegniarka zarobi wiecej ale musi pracowac w nocy I caly czas ktos jej patrzy na rece. Tu Jestes sam, sam sobie ukladasz plan, wyskoczyc do dentysty czy banku I zrobic zakupy to tez nie problem. Pracuje od lat w social care, wprawdzie w zupelnie innym rodzaju oipeki ale znam wiele ludzi, ktorzy sobie chwala prace dojazdowa do klienta- to glownie pielegniarki na self-employment ( one nie biora mniej niz 13 na godz) I opiekunowie z duzym doswiadczeniem I kwalifikacjami pracujacy dla porzadnych agencji.
|
holzhacker | Post #10 Ocena: 0 2016-10-04 09:17:39 (9 lat temu) |
Masz rację ,,Dominikana,, . Dużym komfortem jest ta ,,wolność,, w pracy . Co prawda grafiku musi się trzymać ale zawsze da się wygospodarować kilka chwil dla siebie , na zakupy itd . Poza tym pracuje tu od 6 m-cy więc na oczekiwania finansowe pewnie też przyjdzie czas . Na razie nie oszukujmy się .... w PL też zarobiłaby 2200 .... tylko pln
Jeśli nie uważasz jak robisz , to rób jak uważasz
|