MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stres przed powrotem do Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 75 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 74 | 75 | 76 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

Str 75 z 89

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sima1980

Post #1 Ocena: 0

2012-11-07 20:00:29 (13 lat temu)

sima1980

Kobieta

Z nami od: 23-10-2012

Nuśka, to z całego serca Ci gratuluje, bo pewnie już sprzedałaś ten majątek w Polsce i kupiłaś za to jakiś fajny dom w dobrej dzielnicy w UK. Mnie by nigdy nie było stać na kupno domu w jakiejś dobrej dzielnicy bo tam domy takie min 250tyś kosztowały. Tak jak napisałam, życie w PL cię dobiło, zgorzkniałaś i obraziłaś się na Polskę. Wyjechałaś i teraz jesteś szczęśliwa, dochodzisz do siebie i tego Ci GRATULUJĘ. Czy naprawdę poczułabyś satysfakcję dopiero wtedy jakbyśmy Ci powiedzieli, że jednak w Polsce nie jest tak kolorowo. Czemu chcesz nam zdjąć te różowe okulary, mi się w nich dobrze żyje, te same miałam jak mieszkałam w UK i przeczytaj moje posty, nie wieje z nich nienawiścią do UK ani do Polaków z UK. Co Cie tak dręczy w naszym podejściu do życia - OPTYMIZM????

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

niewiadoma

Post #2 Ocena: 0

2012-11-07 20:03:24 (13 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Z nami od: 23-08-2011

Oj chyba tak nuska,coś z tobą nie tak!!!!Czytaj dobrze jak dasz radę-okazuję zrozumienie tym co wrócili,np.Poloniuszowi.Ale jakoś tu każdy lubi pisać jakie to bogactwa w Polsce zostawił.Mądry człowiek nie chwali się,bo kogo to interesuje,może tylko złodziei!!!!!

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #3 Ocena: 0

2012-11-07 20:07:38 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-07 19:37:43, nuska napisał(a):
Hmm zazdrosna nie jestem,bo nie mam Ci czego zazdroscic. Tu mi dobrze,jestem szczesliwa i spokojna o swoja i dzieci przyszłosc. Popelnilas błąd na samym początku twoich wypowiedzi w tym temacie. Najpierw obrazilas wszystkich którzy marnuja sobie zycie w Uk. Potem wynioslas pod niebiosa siebie i swoja zaradna córke. Potem sie okazalo ze nie wszystko rózowe,teraz okazujesz zrozumienie. Cos z toba nie tak. Ja nie krytykuje ludzi w Polsce,podziwiam ich i troche zazdroszacze. Ale jak juz mowilam bardziej sobie cenie wolnosc i niezaleznosc niz zycie w kraju w ktorym mowi sie po polsku. Krajobrazy i przyroda to za malo zebym miala sie tam męczyc.
A jakim cudem mialam wiecej kasy w Polsce niz w UK. Poprostu mielismy wlasny,dobrze prosperujacy biznes. Obslugiwalismy wszytkie urzedy,szkoły i biura w naszym miescie. Dostarczalismy im sprzet komputerowy i serwis. Kasa bardzo ladna. Ale tez od 8 do połnocy czasem. Kupe papierkowej roboty,non stop na telefon bo wiadomo ze np. w szpitalu nie moze przestac dzialac komp.Kto mial biznes ,wie ze odpowiedzialny jestes za wszystko,od papierow bo pracowników. Nie mozna sobie wyjechac na miesiac. Przez tą prace nie widzialam pierwszych kroczkow corki,nie bylam na wystepie w szkole i w pewnym momencie zorientowalam sie ze nie takiego zycia chce. Chce sie leniwie przechadzac po parku z dziecmi,jezdzic na wycieczki i na grzyby. Do pracy isc na pare godzin a potem miec czas na ugotowanie obiadu,posprzatanie w domu. Bez pędu i wiecznej presji ze terminy .. ze cos tam trzeba jeszcze przeczytac i podpisac. Nie przejmuje sie atakami bo mi to dynda. Wchodze na to forum jak mi sie totalnie nudzi i pousmiecham sie czasem ,bo ludzie sa przesmieszni. I zeby byla jasnosc,nie oceniam nikogo po adresie zamieszkania tylko po tym co mowi i jakie ma przekonania. Mam wujka w USA- tez go lubie hiiihi.

Dziekuje Nuska , wiem ze nie zrobilas tego dla oklaskow, ale napisalas wszystko co ja powinnam ale mi sie komorki mozgowe pospalaly... Najpierw sie wysmiewa wszystkich i bez wyjatku a jak sie pozniej inteligetnie zwroci uwage (zachowujac szacunek, chocby z okazjii wieku) to sie jest przechwalajacym "pawianem";!
Caly czas mowie albo rybki albo....akwarium...
Szkoda mojej energii... :-!:-o
Phi

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #4 Ocena: 0

2012-11-07 20:08:33 (13 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Rzeczywiście sima 1980,że nam się żyje w Polsce dobrze wielu ludziom to chyba przeszkadza-to najprawdopodobniej zazdrość,że im jakoś nie wyszło.

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #5 Ocena: 0

2012-11-07 20:14:47 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Ja o bogactwach nie wspominalam bo takowych nie posiadalam mialam pensje szpitalna i nie dalo sie za to zyc,wpadlam w petle kresytowa i jedynym ratunkiem byl wyjazd i szybka splata zobowiazan.
Jak wyjezdzalam to plakalam jak bobr bo musialam zostawic corke niespelna 2letnia z rodzicami ale innego wyjscia nie mialam.przeszlam przez niezla szkole zycia na poczatku tutaj i pielam sie coraz wyzej az dotarlam do tego co mam teraz i wiem ze w Polsce nie mialabym szans na to co mam tutaj chocbym sie zacharowala na smierc...
Moi rodzice maja dosc dobre emerytury a i tak matka narzeka ze 900zl zostawia w aptece co miesiac,tutaj leki po 65 roku zycia sa za darmo
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #6 Ocena: 0

2012-11-07 20:25:05 (13 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

No i sama widzisz są w Polsce emeryci,którzy mają więcej niż800-900 zł na miesiąc.A leki w Polsce też były kiedyś za darmo-jak będzie w UK nikt nie wie.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-11-07 20:26:00 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #8 Ocena: 0

2012-11-07 20:27:08 (13 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Wszędzie dobrze,gdzie nas nie ma!!!!!!!!

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #9 Ocena: 0

2012-11-07 20:28:48 (13 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Nie ba ów,trzeba umieć czytać między wierszami i obraz sam się maluje.

Do góry stronyOffline

niewiadoma

Post #10 Ocena: 0

2012-11-07 20:30:33 (13 lat temu)

niewiadoma

Kobieta

Nie trzeba cytatów-trzeba umieć czytać między wierszami,a obraz sam się maluje!!!

Do góry stronyOffline

Strona 75 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 74 | 75 | 76 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,