Str 64 z 89 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-11-03 15:17:34 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
niewiadoma | Post #2 Ocena: 0 2012-11-03 15:17:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2011 Skąd: tu i tam,jak to w życiu.. |
Sorry chyba teraz siedem z groszami
|
gdanszczanka | Post #3 Ocena: 0 2012-11-03 15:22:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-11-03 15:08:41, niewiadoma napisał(a): Uderz w stół a nożyce się odezwą.Ja nie krytykuję,nie oceniam,proszę czytać to co piszę ze zrozumieniem jeśli potrafisz.I proszę nie insynuować czegoś co nie jest prawdą.No i nie oceniać mnie bo mnie nie znasz.Nikt mi nic nie dał na tacy,napewno nie więcej niż tobie.Ty masz leki za darmo a ja za nie płacę i nie robię z tego afery. Jak to "nie oceniam" ??? cala ta tyrada to jedna wielka szkalujaca emigracie wypowiedz.... A bo nie wystarczajaco inteligetni, zeby sobie gniazdko w Polsce uwic i na "podane na tacy" licza.... Typowe dla zasciankowego myslenia wykrety, ale niestety tu wszystko na pismie zostaje i kazdy moze wrocic i poczytac!! Ja jak jade z UK na wyprawe w celu "zobaczenia swiata" to sobie do utrzymania dorabiac nie musze, a za lekarstwa to tu sie placi i to grubo, chyba ze sie jest maloletnim albo w ciazy - bo polityka pro -rodzinna ... ale takich ruchow ze strony rzadu to sie nie zna w "zasciankowie" bo tak wlasnie szanuje sie obywateli !!! POBUDKA ![]() ![]() Phi
|
Post #4 Ocena: 0 2012-11-03 15:26:28 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-11-03 15:56:46 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-11-03 16:03:32 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
niewiadoma | Post #7 Ocena: 0 2012-11-03 16:14:49 (13 lat temu) |
Nie wiem czemu z Polski leki przywożą,nie wiem czemu biegną w Polsce do fryzjera,czy lekarza-A Ty wiesz?????Nie zapraszaj-nie przyjadę,bo jak pisałam ten kraj mi wyjątkowo nie leży.Po 1.brud na każdym kroku nawet sterty opakowań po jedzeniu w autobusach,2.grzyb w mieszkaniach /tylko nie pisz mi-nie prawda /nawet dziś ten temat dominuje na forum/3. pogoda do d...y-zawsze tak samo jak nie pada to leje.4.Rozwydrzona młodzież-skutki bezstresowego wychowania.itd.No to może ty nie masz pojęcia -moja córka miesiąc temu była u lekarza -za leki na tarczyce nie zapłaciła nic.A ileż ty tam jesteś w tej Anglii,że wszystko wiesz i rad udzielasz.Jakoś dziwne że z taką wiedzą nie dałaś rady w Polsce.I tu w tym momencie zaczynam być złośliwa przyznaję.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2012-11-03 16:18:40 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: czemu cały czas wałkujecie temat biedy ,upośledzenia itd.Polski???Wszak to już nie Wasza sprawa,bo z krajem związani specjalnie nie jesteście.
Pewnie z tego samego powodu, albo bardzo zblizonego, jak ty walkujesz temat UK..... ![]()
Ada
|
hetszyk | Post #9 Ocena: 0 2012-11-03 16:28:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-01-2009 Skąd: Gillingham Kent |
My przywozimy leki z Polski, ale to nie ze względów finansowych,bo głównie bierzemy leki dla dzieci a w UK przecież za darmo.Zwyczajnie uważam że są lepsze niż te tu,znam je co też jest ważne.No i jak dziecko zaczyna kasłać nie muszę dawać mu paracetamolu albo penicyliny, tylko zaczynam od syropów.Fryzjer w Polsce a i owszem, jak jestem zawsze idę do swojego ulubionego od wielu lat fryzjera.Powód znowu nie finansowy- mimo wielu prób tu nie znalazłam tak dobrego fachowca.Wizyty u lekarzy zaliczam-uważam, mimo zapewne jakichś wyjątków,że polscy lekarze jednak lepsi. Jedynie dentysta ze względów finansowych.
Ja nie bronię Anglii, daleka pewno byłabym od tego.Nie czuję się tu dobrze. Zazdroszczę tym którzy czują się tu jak w domu,też bym tak chciała. Byłoby mi teraz o niebo łatwiej,a tak jestem jedną nogą tu a jedną w Polsce. Ale to już mój pech i mój wybór. |
niewiadoma | Post #10 Ocena: 0 2012-11-03 16:31:31 (13 lat temu) |
Już kończę i tu nie wracam póki co.No tak jeden do polski po leki,a drugi na zakupy do Londynu. Se la vie jak mawiają Francuzi.
|