Str 56 z 89 |
|
---|---|
niewiadoma | Post #1 Ocena: 0 2012-11-02 18:25:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2011 Skąd: tu i tam,jak to w życiu.. |
Te wasze wypowiedzi to istna pogardza,wręcz nienawiść do kraju w którym się urodziliście i wychowaliście,a porzuciliście go "za chlebem" i nic nie zrobiliście ,ani nie robicie by było w nim lepiej.A tu no cóż żyje się jednym lepiej innym gorzej tak jak na całym świecie jest.Tylko błagam nie piszcie głupot ,bo u nas benzyna droga a coraz więcej samochodów,w sklepach drogo a kolejki przy kasach.Ludzie wykształceni mają pracę i to za nie złą płacę.Trzeba tylko chcieć!!!!W Anglii cóż pomoc państwa jest większa ale wystarczy,że przycisną pasa to zobaczymy jak będą A
|
Kati1977 | Post #2 Ocena: 0 2012-11-02 18:27:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-09-2012 Skąd: Donny |
Dzieki 'nuska', musze sie zgodzic z Toba. Gdyby tu sensownie i stabilnie - a to chyba najwazniejsze w zyciu poczucie stabilizacji (tzn. nie na umowach smieciowych a jesli sie nawet ma 'normalna' to na wiecznym zastanawianiu sie czy mi przedluza czy nie na nastepne pare m-cy lub rok) dalo zarabiac zyloby sie naprawde w porzadku, jak pogoda ladna to az wrecz chce sie zyc, ale jak w wiekszosci przypadków w naszym kraju niestety nie jest... To smutne ale prawdziwe, fakt szkoda bo to fajny kraj.
|
Post #3 Ocena: 0 2012-11-02 18:29:45 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
asik526 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-02 18:31:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2012 Skąd: anywhere |
Kati1977 w Polsce z pracą w szkole jest niewesoło, ja właśnie za miesiąc lecę do UK bo wiem, że w przyszłym roku znów będziemy mieć mniej uczniów, znów będą likwidować etaty i po 12-tu latach pracy w szkole nikt nie będzie się rozczulał nad tym że mam dzieci na utrzymaniu, kredyty itd. Żałuję tylko że 5 lat temu po rocznym pobycie w Anglii wyjechałam i znów od nowa trzeba zaczynać. No ale nie ma tego złego...
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2012-11-02 18:34:04 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
niewiadoma | Post #6 Ocena: 0 2012-11-02 18:43:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2011 Skąd: tu i tam,jak to w życiu.. |
Anglicy patrzeć na emigrantów zabierających im pracę.Z całym szacunkiem dla Was emigrantów,ale większość wyemigrowała z małych miast,czy wiosek,gdzie z pracą zawsze było kiepsko,większość bez znajomości języka a i konkretnego wykształcenia.Więc dla takich to Anglia to eldorado-i niech tak będzie do końca świata i jeden dzień dłużej.Zajmijcie i krytykujcie to co jest złe w Waszej obecnej ojczyżnie,a nam wytrwałym pozostawcie sprawy polskie.Dziękuję i tyle w temacie.
|
Kati1977 | Post #7 Ocena: 0 2012-11-02 18:44:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-09-2012 Skąd: Donny |
Wlasnie, nie ma tego zlego..Na szczescie teraz granice sa otwarte, przynajmniej Europy, i mozna zawrocic lub wybrac zupelnie inny kierunek wiec nie warto sie lamac choc jest przykro, bo mimo wszystko kocha sie nasz kraj i chcialoby sie móc tu po prostu normalnie zyc...
|
Post #8 Ocena: 0 2012-11-02 18:45:48 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MrMaverick1971 | Post #9 Ocena: 0 2012-11-02 18:47:31 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat: 2012-11-02 18:25:39, niewiadoma napisał(a): Te wasze wypowiedzi to istna pogardza,wręcz nienawiść do kraju w którym się urodziliście i wychowaliście,a porzuciliście go "za chlebem" i nic nie zrobiliście ,ani nie robicie by było w nim lepiej.A tu no cóż żyje się jednym lepiej innym gorzej tak jak na całym świecie jest.Tylko błagam nie piszcie głupot ,bo u nas benzyna droga a coraz więcej samochodów,w sklepach drogo a kolejki przy kasach.Ludzie wykształceni mają pracę i to za nie złą płacę.Trzeba tylko chcieć!!!!W Anglii cóż pomoc państwa jest większa ale wystarczy,że przycisną pasa to zobaczymy jak będą A Bierz pod uwage, ze nie wszyscy Polacy pracujacy i mieszkajacy w Wielkiej Brytanii, sa robotnikami niewykwalifikowanymi. Przebywa tutaj rzesza ludzi, z wyzszym wyksztalceniem i pracuja w swoim zawodzie, lub pochodnym. Nie interesuje mnie emigracja zarobkowa, ktora przyjezdza tutaj tylko po to, aby korzystac z dobrodziejstw polityki socjalnej. Takimi gardze i nie chce ich znac, skoro jedynym celem przyjazdu do UK byl zasilek. Takich mi nie zal i lepiej niech wracaja do Polski, bo psuja tylko wizerunek innych Polakow. Jezeli chodzi moj wklad w naprawe Polski, to od 1989 roku ,kiedy Polska uzyskala niepodleglosc i mozliwe byly wolne wybory, zawsze w nich uczestniczylem i mialem nadzieje, ze bedzie normalnie w tym kraju. Niestety zawiodlem sie na polskich politykach i po 14-latach uznalem, ze szkoda zycia na dalsze czekanie i wyjechalem z rodzina do normalnego kraju, gdzie mozna sie rozwijac dzieki swoim umiejetnoscia i zaangazowaniem, a w nagrode mam spokojne i bezstresowe zycie. Takze nie mow mi , ze wszyscy Polacy wyjechali za chlebem, bo znajdzie sie wielu , ktorzy taka decyzje podjeli z innych powodow. Normalnosc, to glowny powod emigracji dla niektorych. |
Post #10 Ocena: 0 2012-11-02 18:49:22 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|