MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stres przed powrotem do Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 50 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 49 | 50 | 51 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

Str 50 z 89

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2012-10-31 00:05:17 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-30 23:57:48, Prawda79 napisał(a):
Pewnie admin i tak usunie mój post ale chciał bym się spytać co bawi was na tej wyspie śmiechu ? przebywanie z tymi zadufanymi "tubylcami" nie będę się dalej wypowiadał bo nikt tego nie dopuści . Praca w której i tak będziecie dla nich najgorszą rasą . Byłem tam siedem miesięcy , ulice brudne , nie tylko wizualnie ale też ludnościowo . Ogólna żenada , Średnio rozgarnięty Polak może zarobić zbliżone pieniądze w Polsce . Ciekawe jak zareagujecie na ten post .

I zajelo ci to 7 miesiecy, zeby takie wnioski zgromadzic, nie wystarczyla pierwsza wyplata, zeby stwierdzic ze w Polsce mialbys kilkakrotnie wyzsza? "Srednio rozgarniety Polak" poradzilby sobie z tym bez kalkulatora w pol minuuty porownujac dwie sumy... A jednak czegos ci w zyciu brakuje, ze postanowiles zagladnac na to forum...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2012-10-31 00:29:29 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-10-30 23:57:48, Prawda79 napisał(a):
Pewnie admin i tak usunie mój post ale chciał bym się spytać co bawi was na tej wyspie śmiechu ? przebywanie z tymi zadufanymi "tubylcami" nie będę się dalej wypowiadał bo nikt tego nie dopuści . Praca w której i tak będziecie dla nich najgorszą rasą . Byłem tam siedem miesięcy , ulice brudne , nie tylko wizualnie ale też ludnościowo . Ogólna żenada , Średnio rozgarnięty Polak może zarobić zbliżone pieniądze w Polsce . Ciekawe jak zareagujecie na ten post .

Po tak krotkim czasie w UK nie powinno sie wlasciwie wyglaszac tak krancowych opinii na temat calego kraju
ja miszkam w miejscu ktore jest czyste i zadbane, nie mam przeludnionych emigrantami slamsow w okolicy itp itd
Pracuje nie w swoim zawodzie, fakt, ale zarabiam przynnajmniej 10X tyle ile bym zarobila w Polsce po ukoncznie UG
Nikt mnie nie traktuje jak brudnego polaczka od czarnej roboty bo staram sie stac na strazy swoich praw humanitarnych,
i nie powiesz mi ze polacy, nie dyskryminuja obcych narodowosci, ktore coraz czesciej sie pokazuja na polskim rynku pracy!
Wszedzie sa dobrzy i zli, niezaleznie od tego w ktorym kraju sie dokladnie temu przyjzymy. Fakty mowia same za siebie - nie bez powodu jest taki wysoki procent emigrantow z Polski w UK

Nie miales czlowieku szczescia do miejsca w ktorym sie osiedliles ani do ludzi ktorych poznales, a ze prawdopodobnie nie znales zbyt dobrze jezyka pracowales na "salacie" za jakies drobniaki u ciapatych!!
Phi

Do góry stronyOffline

alewariat123

Post #3 Ocena: 0

2012-10-31 01:52:42 (13 lat temu)

alewariat123

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2012

Cytat:

2012-10-30 21:19:42, xxxemi napisał(a):
Powiem Ci alewariat,ze jak na 20 lat masz spore doświadczenie i bardzo mądrze myslisz....i sensownie..To jest prawda.Sama sprawdziłam,tyle że już nie mam 20 lat :-(A szkoda,bo jak by rozum był wtedy inny,to dzis tez byłoby inaczej...Ale cóż,trzeba się cieszyć,że jest sie zdrowym i jeszcze wszystko może sie ułożyć ..Pozdrawiam :-)

dzieki wielkie ;) wydaje mi sie ze nie jest za pozno na jakie kolwiek zmiany a czlowiek uczy sie na wlasnych bledach..oczywiscie cieszmy sie zdrowiem zgodze sie z Toba w 100% bo czlowiek zdrowy to szczesliwy czlowiek :) mam nadzieje ze i Tobie sie wszystko jakos ulozy :) pozdrawiam rowniez :-*

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

sima1980

Post #4 Ocena: 0

2012-10-31 11:50:51 (13 lat temu)

sima1980

Kobieta

Z nami od: 23-10-2012

Wydaje mi się, że jeśli ktoś nie ma większych aspiracji niż zwykła praca, bez większej odpowiedzialności, najlepiej będzie się czuł za granicą, bo Polska to nie jest kraj dla "zwykłych-szarych" ludzi, a tacy jak najbardziej mają prawo do godnego życia ( i to oni tak naprawdę powinni nakręcać koniunkturę w kraju). W Polsce mają szanse wybić się tylko ludzie nadzwyczaj wybitni, inteligentni i przedsiębiorczy (w tym kombinatorzy) lub baaardzo ciężko pracujący (często w wieku 40 lat totalniwe wypaleni) albo ci z tzw plecami. Taka pani z Biedronki razem z panem pracującym w magazynie nigdy nie będą mogli sobie pozwolić na godziwe życie w PL, szczegolnie jeśli mają rodzinę i właśnie to jest przykre i z tym się zgodzę.
Acha, są jeszcze tzw szczęściarze, ale tych jest niewielu...

[ Ostatnio edytowany przez: sima1980 31-10-2012 11:52 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-31 13:11:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-10-31 13:28:18 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sima1980

Post #7 Ocena: 0

2012-10-31 14:56:39 (13 lat temu)

sima1980

Kobieta

Z nami od: 23-10-2012

Widzisz nuska, nie zrozumiałas mnie. No właśnie Ty możesz być jedną z tych wypalonych...Ja sama pracowałam w UK na stanowisku średniego szczebla, w pracy z niebyt dużym stopniem odpowiedzialność i było mi dobrze ( byłam sobie zwykłym szarym człowieczkiem), w Polsce na tym samym stanowisku zarobilabym 3 razy mniej i nie utrzymałabym się (chyba). Z przetrwaniem w Polsce na dobrym poziomie jest troche jak z XFactorem ;) Trzeba mieć to coś żeby przetrwać i osiągnąć sukces, trzeba albo być bardzo inteligentnym i do tego mieć szczęście, albo mieć znajomości i wtedy to i głupim można być ( choć to się zmienia) albo być przedsiębiorczym i to tego inteligentnym i jeszcze ciężko pracującym... itd itp...A do tego trzeba mieć nieskończone pokłady optymizmu ;)

ps. poza tym takich jak Ty, co mieli dochodowy interes w PL ale zdecydowali się wyjechać ze względu na atmosfere w tym kraju jest niewielu...ja przynajmniej nie znam nikogo takiego.

[ Ostatnio edytowany przez: sima1980 31-10-2012 15:13 ]

Do góry stronyOffline

muffinka1975

Post #8 Ocena: 0

2012-10-31 18:36:20 (13 lat temu)

muffinka1975

Kobieta

Z nami od: 10-08-2011

W tym watku pisałam o moich znajomych,którzy postanowili wrócić do PL z trójka małych dzieci i domem w budowie.Wrócili.Praca-dla niego-miała być,ale nie ma.Mieszkają u rodziców,jest średnio.I co?kolega już się zastanawia czy nie wracać,tym bardziej,że jak dawał wypowiedzenie z tutejszej pracy,powiedziano mu,że jakby mu się nie powiodło w PL,wróci na stare stanowisko od ręki.Obstawiam ,że w przyszłym roku wrócą.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-10-31 18:38:17 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #10 Ocena: 0

2012-10-31 18:39:27 (13 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Podziwiam tych co wracaja,bo trzeba wiecej odwagi wrocic niz wyjechac...http://wiadomosci.onet.pl/raporty/oszukane-pokolenie/spadamy,1,5287171,wiadomosc.html
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 50 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 49 | 50 | 51 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,