2012-10-16 14:40:01, gocha14 napisał(a):
Dodam tylko ze dziwia mnie ludzie ktorzy faktycznie mieli zle w Polsce,przyjechali tu i nie robia z tym nic ,i dalej zyja z miesiaca na miesiac lub maja minimalnie lepiej ,dlaczego nie polepszaja sobie zycia ,dlaczego nie wezma sie za siebie by ich rodzina nie musiala juz nigdy sie martwic o jutro,po to nawet ze jesli kiedys cos sie stanie zeby nie wrocili do Polski do punktu w jakim byli ????
A skad wiesz że nie robią?
Niektórzy z nas próbują sił w przeróżnych interesach.Szukają czegoś co pozwoli im kiedyś nie załapywać sie już na benefity.
O tym że łatwiej TU rozkręcać interes bez ciermiężnej składki na ZUS nie muszę wspominać...
2miesiące temu uciekł z kraju jeden z moich kumpli z dzieciństwa.Pojechał pod Londyn a że z jezykiem u niego licho to nic tam nie zwojował.Ja jakos tutaj pchałem wózek pod górę i cudów nie było.Mimo wszystko zaproponowałem mu żeby wbijał do mnie i połączymy moje kontakty i jego doświadczenie i jakoś bedzie.
Zrobiłem coś o co chyba nikt by mnie nie posądził...Podzieliłem się z nim swoją robota której nie miałem wystarczająco nawet dla siebie.Ustaliliśmy sobie na początku że albo przypieprzymy z grubej rury albo szkoda sobie dupę zawracać...
Póki co (odpukać w niemalowane) musimy ciulać nawet w niedziele żeby ogarnąć to czego się podjęliśmy.W przyszłym tygodniu koleżka leci do PL naszykować do transportu cały sprzęt w który zainwestował w PL grubą bułe a który pozwoli nam tutaj bez inwestowania wskoczyć w grubsze przedsięwzięcia.
Jak się nic nie upierdzieli to w nowym roku podatkowym będzie mi przysługiwał na dzieci tylko Child benefit.Kontakty które łapiemy to troche grubszy portfel więc trzeba będzie przejść na VAT i prowadzić pełna księgowość.Nie będzie już kajeciku gdzie wpisujemy wydatki i przychody tylko trzeba będzie poprowadzić pełną księgowość.Public Liablity Insurance trzeba będzie zrobić większe niż teraz chociaż na 1M.
Już na tą chwilę nie bierzemy stawek z dolnej półki...
Nawet nie wyobrazałem sobie że na starość będę miał taki zapał do nauki.Podglądam wszystko czego do tej pory nie potrafiłem żeby przy następnych robotach lecieć na 4 ręce.
Jak nic złego się nie przytrafi (ktoś nie pozazdrości) to będzie całkiem zajebiście