MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stres przed powrotem do Polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

Str 20 z 89

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-09-04 20:38:54 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-04 20:55:17 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #3 Ocena: 0

2012-09-04 21:01:28 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Rozumiem wszelkie powody/albo wiekszosc/ktorymi ludzie sie kieruja decydujac na powrot do pl.nie rozumiem natomiast jesli glownym powodem jest myslenie o przyszlosci dzieci.
Ja tu wyladowalam glownie ze wzg na dobro i lepszy start dla dzieciakow.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ik_1487

Post #4 Ocena: 0

2012-09-04 21:08:36 (13 lat temu)

ik_1487

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

Cytat:

2012-09-04 21:01:28, KaskaM napisał(a):
Rozumiem wszelkie powody/albo wiekszosc/ktorymi ludzie sie kieruja decydujac na powrot do pl.nie rozumiem natomiast jesli glownym powodem jest myslenie o przyszlosci dzieci.

Lubię to !

Do góry stronyOffline

darmund

Post #5 Ocena: 0

2012-09-04 21:17:30 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2012-09-04 20:38:54, poloniusz napisał(a):
hmmmmm może i masz rację,ale fajniej jest mieszkać we własnym kraju,niż być wiecznie emigrantem.z jakiegoś powodu wróciłeś-i napewno nie dlatego,ze wszystko było fajne w UK.rozmawiałem z kolegą ,który wrócił jakieś 8 miesięcy temu do POlski,pracuje za 2,3tys zł i jest bardzo zadowolony.Mieszka nad morzem w Kołobrzegu i powiedział,ze na mysl o ponownym przyjezdzi tutaj,dostaje bolu głowy.Nie wiem jak będzie ze mną,ale mnie też brakuje właśnie tego nadmorskiego klimatu i plaż,świeżego powietrza i prawdziwych przyjaciół,ktorych znam od dziecka i zawsze mi kibicowali.A pieniądze hmmmmm raz są ,pozniej ich nie ma-takie życie.

Zerknąłem ile masz lat w Twój profil, 25 - niektórzy mogą powiedzieć żeś młody, ale podejrzewam że Ty uważasz się z trochę już doświadczonego człowieka. Przyjdzie taki czas w którym okaże się że tych przyjaciół już nie ma, albo są ale interesują się swoim życiem a klimat i te inne rzeczy którymi się zachwycasz nie zrównoważą stresów i zmartwień dnia codziennego - ale to może również zdarzyć się tutaj. Piszesz, że nie masz dzieci i że raczej nie będziesz miał więc postrzegasz powrót z innej strony, ale podejście zaprezentowane w ostatnim zdaniu nieco mnie zdziwiło, jak masz zamiar utrzymać się bez pieniędzy? Czasem będziesz je miał więc ok, a gdy nie będziesz ich miał?

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-09-04 21:27:06 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #7 Ocena: 0

2012-09-04 21:27:59 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2012-09-04 21:08:36, ik_1487 napisał(a):
Cytat:

Lubię to !

hmmmm mozesz rozwinac?bo nie rozumiem:-]:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anakon

Post #8 Ocena: 0

2012-09-04 21:35:14 (13 lat temu)

anakon

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 01-09-2012

Cytat:

No coz ja rozwazajac rok temu powrot do kraju wlasnie syn moj mnie zatrzymal przed ta decyzja.Stwierdzil ty sobie wracaj ja zostaje....hahah i wszystko jasne. I nie mialam wyboru:) Oczywiscie zostalismy i wybilismy sobie z glowy Polske.

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #9 Ocena: 0

2012-09-04 21:37:03 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2012-09-04 20:55:17, x_fish napisał(a):
Cytat:

2012-09-04 19:10:24, radeknet napisał(a):
...mieszkam w jednej z najbogatszych gmin w polsce lubin polkowice głogów gdzie jest miedz i sa kopalnie,

Pozdrawiam kolege z moich rodzinnych stron.
U nas to podstawa zaczepic sie w Kombinacie. Tylko, ze do tego nie wystarczy sama wiedza trzeba miec plecy.
Moja zona nie chce wracac do Polski ale powiedziala, ze jak dostane prace w KGHM to wracamy :)

Kolego, dobrze to ujales: UKLADY i nie dotyczy to tylko regionu z ktorego pochodzisz. Uklady w Polsce wystepuja wszedzie i jezeli ich nie masz , to nawet jak jestes wysoko wykwalifikowanym i wyksztalconym oraz wartosciowym specjalista w danej dziedzinie , to bez ukladow i "plecow" w Polsce, mozesz liczyc jedynie na szczescie, ze uda sie znalezc naprawde dobra i stala posade, ktora zapewni Ci przyszlosc.
Nie oszukujmy sie, Polska to wciaz skorumpowany kraj i przyszlosci dla uczciwych tam nie ma...

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #10 Ocena: 0

2012-09-04 21:42:16 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-09-04 20:29:25, twinsplus1 napisał(a):
my chcemy wrócić za 2 lata, ale to ze względu na dzieci ... nie tylko pieniądz jest ważny ...

hmm ze względu na dzieci? to możesz bardziej to rozwinąć?
chodzi o dziadków? jeśli mieszkacie płot w płot to gratuluje. jeśli mieszkacie blisko czy nawet w tej samej miejscowości to super będą widywać dziadków w miarę często. jeśli natomiast mieszkają daleko to możesz mi wytłumaczyć czym się to różni od tego że mieszkasz teraz w uk?
albo zadam pytanie. powiedzmy że pochodzisz z Rzeszowa. to wytłumacz mi czym się różnić będzie życie tu w uk od życia w Szczecinie na przykład? przy czym zarówno tu do uk jak do Szczecina wysłało ciebie to samo, czynnik ekonomiczny.
dla mnie życie w uk jest o wiele spokojniejsze i lepsze perspektywy dla dzieci są. i nie rozumiem ludzi którzy mówią że nie jesteśmy u siebie. fakt nie jesteśmy tak samo jak praktycznie połowa populacji uk. ja się czuje jak u siebie, nie miałem nigdy problemów z powodu mojego pochodzenia. moje dzieci nigdy nie odczuły tego że nie mają paszportu uk (obaj urodzeni tutaj). w szkole starszy nawet został doceniony za postępy w nauce angielskiego bo jakby nie było praktycznie żaden jego rodowity rówieśnik nie mówi w dwóch językach.
zasłanianiem się dobrem dzieci jest wygodną wymówką i tuszowaniem swoich tęsknot i słabości. ja myślę o dobru dzieci, teraz to nawet mam jeszcze bardziej skomplikowane bo kolejne w drodze a i myślę o dzieciach Kasi jak o swoich. i nie wyobrażam sobie abyśmy mieli w pl mieszkać z wielu względów.

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 89 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 87 | 88 | 89 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,