Gosiaczek Z tym przymieraniem głodem na emeryturze to będzie prawda w przyszłości..chociaż niektórzy już teraz głodem przymierają na emeryturze...z wyliczeń wynika że średnia emerytura dla mojego pokolenia z przeciętnej pensji będzie wynosić 700-800 zł...to może starczy na jakieś opłaty ale na nic więcej.Leków w Polsce nie ma darmowych dla emerytów...jak ktoś nie ma pieniędzy może wybierać albo jeść albo się leczyć.Moja mama wydaje na leki miesięcznie ok 400 zł.Nie każdego na to stać.
Poloniusz Nie napisałam że nie dacie rady,tylko że 5000 tys to żadna rewelacja nie będzie was stać na wiele rzeczy które w UK są normalnością a jeżeli chcecie mieć dzieci to już w ogóle.Bo tutaj np. wyprawka do szkoły kosztuje ok 1000 zł.Brakuje żłobków,przedszkoli..pewnie możesz dać do prywatnego ale nie ma dofinansowania
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Poza tym najpierw trzeba znaleźć tą pracę za 2000 tys.co też nie jest łatwe.W Polsce bezrobocie rośnie.W UK z dwóch pensji powiedzmy jesteś w stanie odłożyć czy wyjechać na urlop,zebrać sie tak z dnia na dzień i wyjechać do Polski jak cię tęsknota dopadnie,kupić sobie droższy perfum czy ubranie,czy coś do domu,czasami pomóc bliskim w Polsce itd itp. tego w Polsce za dwie przeciętne pensje nie zrobisz..To jest ogromny przeskok jeśli ktoś jest przyzwyczajony do lepszego życia niż tylko biedowanie od wypłaty do wypłaty.Jasne że można dać radę nawet za 2000 tys zł ale jakie to życie..wegetacja.
[ Ostatnio edytowany przez: Natija 29-08-2012 09:59 ]
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.