Cytat:
2012-09-22 19:17:29, tul2001 napisał(a):
Witaj Damian,
poszperałem dzisiaj trochę i ogólnie widzę, że jest różnie z tym doświadczeniem. Niestety większość potencjalnych pracodawców wymaga min. 1-2 letniego doświadczenia w jeździe w anglii.
Oto jedne z takich ofert w
METROLINElub w
A-HEAD LONDON.
Ale są i takie oferty jak ta
ARRIVA także chyba są jakieś szanse
Jak jedziesz sam to jakoś dasz radę, ja mam gorzej bo chcę w max 3 miesiące ściąnąć żonę i dziecko także może być różnie...
( dlatego mimo chęci pracy jako bus driver robię uprawnienia na wszelkiej maści wózki widłowe)
Pytanie do osób pracujących jako kierowcy autobusów-ile średnio robicie godzin w tygodniu i czy nadgodziny są możliwe poza standardowymi 40 a jeśli tak to czy stawka nadgodzinowa jest o wiele wyższa.
Z góry dzięki za odpowiedź
A widzisz ja wlasnie po wysylalem juz kilka CV-alek do firm w UK.
Najgorsze jest to ze oni chca z doswiadczeniem jazdy w UK

a zeby tam nabrac doswiadczenia to trzeba tam byc :-Y jak dla mnie jazda autobusem jest lepsza jazda niz osobowka tak wiec mysle ze bardzo szybko bym sie przyzwyczail jezdzac po tamtych drogach i wogole. A tym bardziej nikt nie mowil ze bedzie latwo prawda ze wszystkim a wysylajac swoja CV do jednych z firm to kurde dostalem odpowiedz od nich ze mam zbyt duze kwalifikacje i przewyzszam ich standardy rekrutacyjne i nie dostalem sie do next rekrutacji

to tak ze wiec nie wiem oco juz chodzi co ja mam sie znizyc do ich poziomu ?? raczej nie ma takiej opcji

a po jakims czasie dostalem znowu list od nich ze sa bardzo zadowoleni od tego ze staram sie podjac pracy na dane stanowisko i cos tam cos tam...:-Y ja nie wiem juz serio pomalu oco im chodzi... Moze taki kraj albo co

ale i tak ich lubie :D