MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca Kierowca Autobusu od czego zaczac

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4.1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4.1 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Damianoo

Post #1 Ocena: 0

2012-09-22 11:27:03 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2012

Cytat:

2012-09-21 14:12:15, Beetle-2007 napisał(a):
Witam.Korzystajac z okazji,ze temat bus drivera jest na topie chcialem zapytac sie kogos kto moglby mi polecic dobra szkole jazdy PCV na terenie Londynu.Czy ktos z Was korzystal z uslug takich szkol jak;WALLECE DRiving SCHOOL,ST.CHRISTOPHER DRIVING SHOOL.
Bede bardzo wdzieczny za wyczerpujace informacje w w/w temacie.

Kolego powiem ci tak ja sam chce podjac prace w UK jako kierowca autobusu mieszkam w Pl ale wysylam cv do firm i czekam moze ktos odpowie na moje aplikacje.

a co do czego moze wkoncu sie dowiem co to jest te PCV bo normalnie nie mam bladego pojecia :(( zastanawia mnie to czy moze z tego powodu jest problem z dostaniem tam owej pracy

Pozdrawiam Damiano

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-22 11:36:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tul2001

Post #3 Ocena: 0

2012-09-22 19:17:29 (13 lat temu)

tul2001

Mężczyzna

Z nami od: 21-09-2012

Witaj Damian,

poszperałem dzisiaj trochę i ogólnie widzę, że jest różnie z tym doświadczeniem. Niestety większość potencjalnych pracodawców wymaga min. 1-2 letniego doświadczenia w jeździe w anglii.
Oto jedne z takich ofert w METROLINElub w A-HEAD LONDON.
Ale są i takie oferty jak ta ARRIVA także chyba są jakieś szanse :)

Jak jedziesz sam to jakoś dasz radę, ja mam gorzej bo chcę w max 3 miesiące ściąnąć żonę i dziecko także może być różnie...
( dlatego mimo chęci pracy jako bus driver robię uprawnienia na wszelkiej maści wózki widłowe)

Pytanie do osób pracujących jako kierowcy autobusów-ile średnio robicie godzin w tygodniu i czy nadgodziny są możliwe poza standardowymi 40 a jeśli tak to czy stawka nadgodzinowa jest o wiele wyższa.

Z góry dzięki za odpowiedź

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #4 Ocena: 0

2012-09-22 20:11:23 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

...a co do czego moze wkoncu sie dowiem co to jest te PCV bo normalnie nie mam bladego pojecia :(( ...

PCV

A może byś poszukał pracy na angielskich autokarach turystycznych? Wiele jest firm, które jeżdżą na kontynent. Fajna praca, dużo zwiedzania, szlifowanie angielskiego i nie tylko - ale dla kawalera, bo ciągle w rozjazdach.

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #5 Ocena: 0

2012-09-23 12:05:02 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-22 11:36:45, Catch napisał(a):
Cytat:

2012-08-10 09:37:06, autor65 napisał(a):
Cytat:

2012-08-09 22:38:55, znowu-ciupek napisał(a):
Dla firm "autobusowych" jesteś łakomym kąskiem...
Masz juz gazetę,nie trzeba Cie szkolić.Wystarczy krótkie przeszkolenie.
U nas przyjmują ludzi z ulicy z prawkiem na B i muszą szkolić.Później "niewolnik" musi odrobić pańszczyznę przez 2 lata za możliwość darmowego zrobienia prawka.

Powodzenia.Do odważnych świat należy;-)

Dwa?Ja juz odrabiem trzy...i odrobic nie moge:-] Chyba zrobili mi jakis extra super kurs:-]
Jezeli chodzi o godzinki to ja mam max. 5.5 h potem przerwa i moge jesli chce(ale nie chce i nikt mnie nie zmusza)pracowac non stop 12 dni.

13 dni nie 12, nie wiem co tak uparliście się na 12 dzionków
13 i dzień przerwy, komputer nie pozwala pozwolić kierowcy pracować kolejnego dnia
tak samo jak minimalne 9.5 godziny przerwy między zmianami, ogólnie duże firmy same pilnują tych spraw, co się wyprawia w małych to nie mam pojęcia

pracę można znaleźć i przez agencję (całkiem niedawno znajomy przyjechał prosto z pl i jeździ gdzieś po obrzeżach londynu) jak i w firmach autobusowych (choć tutaj chcą i wymienionego prawa jazdy i wszelakich badań) najważniejszy jest język i doświadczenie w jeździe po Anglii...

Kompletnie sie z toba zgadzam Kolego. A dlaczego poniewaz kary za nie przestrzeganie czasu pracy wiaze sie z duzymi kosztami karnymi.
A dobrej firmie raczej malo co moze sie przydazyc chyba ze naprawde cos mozna przeuwazyc wiadomo kazdy sie myli. Ale jezeli faktycznie wszystko jest wpisywane w komputer to tym bardziej maja dopilnowane co do ostatniego guzika. A orientujesz sie Kolego moze jak twoj kolega dostal prace w UK na Buss drivera ? to byla jakas rekrutacja w PL czy cus ?? bo sam szukam po necie i w gazetach danych rekrutacji. A jezeli juz sie powiedzie i dostania danego stanowiska to juz raczej nie problem wymiany prawka to juz sa tak mi sie wydaje tylko i wylacznie formalnosci prawda ;-)

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #6 Ocena: 0

2012-09-23 12:14:33 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-22 19:17:29, tul2001 napisał(a):
Witaj Damian,

poszperałem dzisiaj trochę i ogólnie widzę, że jest różnie z tym doświadczeniem. Niestety większość potencjalnych pracodawców wymaga min. 1-2 letniego doświadczenia w jeździe w anglii.
Oto jedne z takich ofert w METROLINElub w A-HEAD LONDON.
Ale są i takie oferty jak ta ARRIVA także chyba są jakieś szanse :)

Jak jedziesz sam to jakoś dasz radę, ja mam gorzej bo chcę w max 3 miesiące ściąnąć żonę i dziecko także może być różnie...
( dlatego mimo chęci pracy jako bus driver robię uprawnienia na wszelkiej maści wózki widłowe)

Pytanie do osób pracujących jako kierowcy autobusów-ile średnio robicie godzin w tygodniu i czy nadgodziny są możliwe poza standardowymi 40 a jeśli tak to czy stawka nadgodzinowa jest o wiele wyższa.

Z góry dzięki za odpowiedź

A widzisz ja wlasnie po wysylalem juz kilka CV-alek do firm w UK.
Najgorsze jest to ze oni chca z doswiadczeniem jazdy w UK :-[ a zeby tam nabrac doswiadczenia to trzeba tam byc :-Y jak dla mnie jazda autobusem jest lepsza jazda niz osobowka tak wiec mysle ze bardzo szybko bym sie przyzwyczail jezdzac po tamtych drogach i wogole. A tym bardziej nikt nie mowil ze bedzie latwo prawda ze wszystkim a wysylajac swoja CV do jednych z firm to kurde dostalem odpowiedz od nich ze mam zbyt duze kwalifikacje i przewyzszam ich standardy rekrutacyjne i nie dostalem sie do next rekrutacji:-o to tak ze wiec nie wiem oco juz chodzi co ja mam sie znizyc do ich poziomu ?? raczej nie ma takiej opcji 8-) a po jakims czasie dostalem znowu list od nich ze sa bardzo zadowoleni od tego ze staram sie podjac pracy na dane stanowisko i cos tam cos tam...:-Y ja nie wiem juz serio pomalu oco im chodzi... Moze taki kraj albo co :) ale i tak ich lubie :D :-]

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #7 Ocena: 0

2012-09-23 12:20:52 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-22 20:11:23, andypolo napisał(a):
Cytat:

...a co do czego moze wkoncu sie dowiem co to jest te PCV bo normalnie nie mam bladego pojecia :(( ...

PCV

A może byś poszukał pracy na angielskich autokarach turystycznych? Wiele jest firm, które jeżdżą na kontynent. Fajna praca, dużo zwiedzania, szlifowanie angielskiego i nie tylko - ale dla kawalera, bo ciągle w rozjazdach.

Noi wkoncu sie dowiedzialem oco tu chodzi ale tak sobie mysle i zastanawia mnie to ze jezeli zdalem prawko na D i mam komplet dok. szkolen, i uprawnien to znaczy sie ze mam juz myslac po Angielskiemu ze jak by mi sie tam udalo dostrac do UK pokazuje prawko co i jak i oni mi wyrabiaja te PCV ??
Chcialbym dodac ze juz mam te nowe prawko na cale UE i z kodem 95.
Pytanko...
DLugo sie czeka na wyrobienie danej karty PCV ??

Do góry stronyOffline

blackmargo

Post #8 Ocena: 0

2012-09-26 22:05:34 (13 lat temu)

blackmargo

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2012

Jezeli masz miejsce zamieszkania w UK i jestes kierowca 3 lata sprooj aplikowac do Sainsbury

http://sainsburys.jobs/vacancy/search?searchString=Driver

dobrze miec tez referencje potwierdzajace prace jako kierowca

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2012-09-26 22:18:52 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

PCV = kat D. Nie potrzebujesz zadnego innego papierka. Będziesz potrzebował CPC licence

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #10 Ocena: 0

2012-09-28 11:19:52 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

CPC licence hmm z tego co kiedys czytalem to w moim polskim prawku mam wszystko wpisane w 12 kolumnie mam przed data moich kursow mam kod 95. Jedna osoba mi powiedziala ze jak bym sie dostal do UK to ide ze swoim prawkiem i wydaja mi zaraz te CPC licence z tego ze mam ten kod

Cytat:

2012-09-26 22:18:52, andypolo napisał(a):
PCV = kat D. Nie potrzebujesz zadnego innego papierka. Będziesz potrzebował CPC licence

Do góry stronyOffline

Strona 4.1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,