MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca Kierowca Autobusu od czego zaczac

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Damianoo

Post #1 Ocena: 0

2012-09-22 11:16:43 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2012

Cytat:

2012-09-21 12:55:39, tul2001 napisał(a):
Powiedzcie mi jedno-czy mam większe szanse znaleźć pracę jako kierowca autobusu mając świeże polskie prawko na autobus czy nie? Posiadam kat. B od 6 lat i chcę podjąć pracę w tym zawodzie

Witaj Kolego.

Co do twojego postu odpowiem tobie ze moze byc ciezko bo ja wlasnie mam prawko B od 7 Lat i świeżo jestem po egzaminach na autobusy <Mam 100% Kwalifikacji na zawodowego kierowce typu lekarze psycho i inne, oraz kurs na przewoz osob> staraj sie cos szukac nie bedzie latwo sam duzo rowniez sie dowiedzialem tutaj na mojawyspa duzo informacji. Mozemy sie wspolnie wspierac a mozemy dosjc do celu bo rowniez chce podjac prace jako Kierowca Autobusu w Uk. Jezeli Kolego cos chcesz jeszcze wiedziec pytaj... Pisz aa moze cos sie razem dowiemy wiecej. Ja mam troche duzo inf na temat Pracy jako Kier. Autobusu. Ale wydaje mi sie ze nie do konca.

Pozdrawiam Damiano :)

Jest weekend wiec jade na rybki :) Dozobaczenia pozniej

:-D:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Damianoo

Post #2 Ocena: 0

2012-09-22 11:27:03 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-21 14:12:15, Beetle-2007 napisał(a):
Witam.Korzystajac z okazji,ze temat bus drivera jest na topie chcialem zapytac sie kogos kto moglby mi polecic dobra szkole jazdy PCV na terenie Londynu.Czy ktos z Was korzystal z uslug takich szkol jak;WALLECE DRiving SCHOOL,ST.CHRISTOPHER DRIVING SHOOL.
Bede bardzo wdzieczny za wyczerpujace informacje w w/w temacie.

Kolego powiem ci tak ja sam chce podjac prace w UK jako kierowca autobusu mieszkam w Pl ale wysylam cv do firm i czekam moze ktos odpowie na moje aplikacje.

a co do czego moze wkoncu sie dowiem co to jest te PCV bo normalnie nie mam bladego pojecia :(( zastanawia mnie to czy moze z tego powodu jest problem z dostaniem tam owej pracy

Pozdrawiam Damiano

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-09-22 11:36:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tul2001

Post #4 Ocena: 0

2012-09-22 19:17:29 (13 lat temu)

tul2001

Mężczyzna

Z nami od: 21-09-2012

Witaj Damian,

poszperałem dzisiaj trochę i ogólnie widzę, że jest różnie z tym doświadczeniem. Niestety większość potencjalnych pracodawców wymaga min. 1-2 letniego doświadczenia w jeździe w anglii.
Oto jedne z takich ofert w METROLINElub w A-HEAD LONDON.
Ale są i takie oferty jak ta ARRIVA także chyba są jakieś szanse :)

Jak jedziesz sam to jakoś dasz radę, ja mam gorzej bo chcę w max 3 miesiące ściąnąć żonę i dziecko także może być różnie...
( dlatego mimo chęci pracy jako bus driver robię uprawnienia na wszelkiej maści wózki widłowe)

Pytanie do osób pracujących jako kierowcy autobusów-ile średnio robicie godzin w tygodniu i czy nadgodziny są możliwe poza standardowymi 40 a jeśli tak to czy stawka nadgodzinowa jest o wiele wyższa.

Z góry dzięki za odpowiedź

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #5 Ocena: 0

2012-09-22 20:11:23 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

...a co do czego moze wkoncu sie dowiem co to jest te PCV bo normalnie nie mam bladego pojecia :(( ...

PCV

A może byś poszukał pracy na angielskich autokarach turystycznych? Wiele jest firm, które jeżdżą na kontynent. Fajna praca, dużo zwiedzania, szlifowanie angielskiego i nie tylko - ale dla kawalera, bo ciągle w rozjazdach.

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #6 Ocena: 0

2012-09-23 12:05:02 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-22 11:36:45, Catch napisał(a):
Cytat:

2012-08-10 09:37:06, autor65 napisał(a):
Cytat:

2012-08-09 22:38:55, znowu-ciupek napisał(a):
Dla firm "autobusowych" jesteś łakomym kąskiem...
Masz juz gazetę,nie trzeba Cie szkolić.Wystarczy krótkie przeszkolenie.
U nas przyjmują ludzi z ulicy z prawkiem na B i muszą szkolić.Później "niewolnik" musi odrobić pańszczyznę przez 2 lata za możliwość darmowego zrobienia prawka.

Powodzenia.Do odważnych świat należy;-)

Dwa?Ja juz odrabiem trzy...i odrobic nie moge:-] Chyba zrobili mi jakis extra super kurs:-]
Jezeli chodzi o godzinki to ja mam max. 5.5 h potem przerwa i moge jesli chce(ale nie chce i nikt mnie nie zmusza)pracowac non stop 12 dni.

13 dni nie 12, nie wiem co tak uparliście się na 12 dzionków
13 i dzień przerwy, komputer nie pozwala pozwolić kierowcy pracować kolejnego dnia
tak samo jak minimalne 9.5 godziny przerwy między zmianami, ogólnie duże firmy same pilnują tych spraw, co się wyprawia w małych to nie mam pojęcia

pracę można znaleźć i przez agencję (całkiem niedawno znajomy przyjechał prosto z pl i jeździ gdzieś po obrzeżach londynu) jak i w firmach autobusowych (choć tutaj chcą i wymienionego prawa jazdy i wszelakich badań) najważniejszy jest język i doświadczenie w jeździe po Anglii...

Kompletnie sie z toba zgadzam Kolego. A dlaczego poniewaz kary za nie przestrzeganie czasu pracy wiaze sie z duzymi kosztami karnymi.
A dobrej firmie raczej malo co moze sie przydazyc chyba ze naprawde cos mozna przeuwazyc wiadomo kazdy sie myli. Ale jezeli faktycznie wszystko jest wpisywane w komputer to tym bardziej maja dopilnowane co do ostatniego guzika. A orientujesz sie Kolego moze jak twoj kolega dostal prace w UK na Buss drivera ? to byla jakas rekrutacja w PL czy cus ?? bo sam szukam po necie i w gazetach danych rekrutacji. A jezeli juz sie powiedzie i dostania danego stanowiska to juz raczej nie problem wymiany prawka to juz sa tak mi sie wydaje tylko i wylacznie formalnosci prawda ;-)

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #7 Ocena: 0

2012-09-23 12:14:33 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-22 19:17:29, tul2001 napisał(a):
Witaj Damian,

poszperałem dzisiaj trochę i ogólnie widzę, że jest różnie z tym doświadczeniem. Niestety większość potencjalnych pracodawców wymaga min. 1-2 letniego doświadczenia w jeździe w anglii.
Oto jedne z takich ofert w METROLINElub w A-HEAD LONDON.
Ale są i takie oferty jak ta ARRIVA także chyba są jakieś szanse :)

Jak jedziesz sam to jakoś dasz radę, ja mam gorzej bo chcę w max 3 miesiące ściąnąć żonę i dziecko także może być różnie...
( dlatego mimo chęci pracy jako bus driver robię uprawnienia na wszelkiej maści wózki widłowe)

Pytanie do osób pracujących jako kierowcy autobusów-ile średnio robicie godzin w tygodniu i czy nadgodziny są możliwe poza standardowymi 40 a jeśli tak to czy stawka nadgodzinowa jest o wiele wyższa.

Z góry dzięki za odpowiedź

A widzisz ja wlasnie po wysylalem juz kilka CV-alek do firm w UK.
Najgorsze jest to ze oni chca z doswiadczeniem jazdy w UK :-[ a zeby tam nabrac doswiadczenia to trzeba tam byc :-Y jak dla mnie jazda autobusem jest lepsza jazda niz osobowka tak wiec mysle ze bardzo szybko bym sie przyzwyczail jezdzac po tamtych drogach i wogole. A tym bardziej nikt nie mowil ze bedzie latwo prawda ze wszystkim a wysylajac swoja CV do jednych z firm to kurde dostalem odpowiedz od nich ze mam zbyt duze kwalifikacje i przewyzszam ich standardy rekrutacyjne i nie dostalem sie do next rekrutacji:-o to tak ze wiec nie wiem oco juz chodzi co ja mam sie znizyc do ich poziomu ?? raczej nie ma takiej opcji 8-) a po jakims czasie dostalem znowu list od nich ze sa bardzo zadowoleni od tego ze staram sie podjac pracy na dane stanowisko i cos tam cos tam...:-Y ja nie wiem juz serio pomalu oco im chodzi... Moze taki kraj albo co :) ale i tak ich lubie :D :-]

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #8 Ocena: 0

2012-09-23 12:20:52 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-22 20:11:23, andypolo napisał(a):
Cytat:

...a co do czego moze wkoncu sie dowiem co to jest te PCV bo normalnie nie mam bladego pojecia :(( ...

PCV

A może byś poszukał pracy na angielskich autokarach turystycznych? Wiele jest firm, które jeżdżą na kontynent. Fajna praca, dużo zwiedzania, szlifowanie angielskiego i nie tylko - ale dla kawalera, bo ciągle w rozjazdach.

Noi wkoncu sie dowiedzialem oco tu chodzi ale tak sobie mysle i zastanawia mnie to ze jezeli zdalem prawko na D i mam komplet dok. szkolen, i uprawnien to znaczy sie ze mam juz myslac po Angielskiemu ze jak by mi sie tam udalo dostrac do UK pokazuje prawko co i jak i oni mi wyrabiaja te PCV ??
Chcialbym dodac ze juz mam te nowe prawko na cale UE i z kodem 95.
Pytanko...
DLugo sie czeka na wyrobienie danej karty PCV ??

Do góry stronyOffline

blackmargo

Post #9 Ocena: 0

2012-09-26 22:05:34 (13 lat temu)

blackmargo

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2012

Jezeli masz miejsce zamieszkania w UK i jestes kierowca 3 lata sprooj aplikowac do Sainsbury

http://sainsburys.jobs/vacancy/search?searchString=Driver

dobrze miec tez referencje potwierdzajace prace jako kierowca

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2012-09-26 22:18:52 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

PCV = kat D. Nie potrzebujesz zadnego innego papierka. Będziesz potrzebował CPC licence

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,