MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca Kierowca Autobusu od czego zaczac

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3.1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3.1 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autor65

Post #1 Ocena: 0

2012-08-10 09:51:02 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Daj kontakt na skypa to pogadamy ...mam chwilke, chetnie cie wprowadze:-D
P.S praca kierowcy to nie...samowite przezycia, to nie tylko jazda to wielka przygoda i wspaniale hobby:-]
Nie wierzysz? To poczytaj.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/45/27821/polished-bus-driver-blue-diary

[ Ostatnio edytowany przez: autor65 10-08-2012 09:58 ]

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Damianoo

Post #2 Ocena: 0

2012-08-10 09:56:52 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2012

Cytat:

2012-08-10 08:51:40, espe-7 napisał(a):
Cytat:

2012-08-09 22:31:55, Lhotse napisał(a):
Wychodzi na to że chcesz pokazać że masz jakiekolwiek pojęcie o przepisach ale jakoś Ci to nie wychodzi, inaczej nie pisała byś takich pierdół. Kontrole są jak najbardziej, trzeba przestrzegać czasu pracy - długości dniówki "czasu jazdy bez przerwy" przerw, wakacji i nikt o zdrowych zmysłach nie pozwoli sobie na łamanie przepisów kary finansowe i utrata licencji.

Jakie sa przepisy i jakie kary za to groza to kazdy wie, natomiast to, co robia firmy to jest inna bajka 8-)
To co napisalam powyzej to tylko moja obserwacja w ciagu ostatnich 2 lat. Ty mozesz miec zupelnie inne doswiadczenia, ale myslenie, ze nikt o zdrowych zmyslach sobie na lamanie prawa nie pozwoli jest po prostu naiwne :-]

Pare przykladow z wlasnego podworka:

Pierwszy z brzegu - przychodza do nas kierowcy szukac nowej pracy, maja kat B albo D1 z restrykcja 101, podaja historie zatrudnienia i wychodzi na to, ze pracowali jako kierowcy autobusow. My dzwonimy do tych firm po referencje, a one potwierdzaja, ze jest to prawda :-o. To samo mielismy ostatnio z chlopakiem, ktory pracowal 4 lata, jako moffet driver - bez licencji. Firma potwierdzila i przyznala, ze nawet nie wiedzieli, ze jakies dodatkowe papiery sa wymagane!!

Drugi przyklad - przychodza do nas kierowcy, ktorzy maja 4 godz odpoczynku dziennie :-o Ci akurat jezdza na analogowych tachografach i maja zakaz wpisania swojego nazwiska na dysk :-o

Trzeci przyklad - moj partner prowadzi CPC dla kierowcow. Ostatnio kierowcy byli zszokowani przepisami, bo u nich w firmie nikt ich nie przestrzega. Kiedy kierowcy wrocili do pracy z nowa wiedza, manager tej firmy do nas zadzwonil i poprosil o pomoc, bo zdal sobie sprawe, ze zawalal sprawe przez ostatnich pare lat i mial wiecej szczescia niz rozumu!

Tak naprawde tylko 2 nasze firmy przestrzegaja prawa co do minuty. A wiesz dlaczego? Bo VOSA zrobila im inspekcje, zaplacili 150tys funtow kary i sa teraz pod stalym nadzorem. Jeden maly blad i traca licencje... Pozostale firmy 'mniej-wiecej' przestrzegaja przepisow. Nasza glowa w tym, zeby nasi kierowcy przestrzegali prawa i sami to monitorujemy, bo w razie problemow VOSA i do naszych drzwi zapuka.

Takich przykladow mam o wiele wiecej, ale nie chodzi o to, zebym musiala tu cos udowadniac. Powyzsze przyklady dotycza firm i domestic i tych podlegajacych pod europejskie przepisy - i jedne i drugie lamia prawo,a tym domestic jest po prostu latwiej to prawo lamac. Dlatego wlasnie, jak juz wyzej wspomnialam, coraz wiecej ludzi chce zaostrzenia przepisow domestic i coraz czesciej sie o tym mowi na roznego rodzaju seminariach, konferencjach itd itp.

Nie twierdze, ze wszystkie firmy lamia prawo, bo tak nie jest, ale to z czym sie spotykam na codzien w swojej pracy przyprawia czasem o zawrot glowy.
Po prostu ciesz sie, ze trafiles na firmy, ktore dzialaja uczciwie, ale nie wierz w bajki, ze kazdy jest swiety ;-)

Dlatego ja w ciemno bity nie jestem ^^ mam w rodzinie 1,3,5, tak 5 osob w rodzinie ktore jezdza zawodowo jako kierowcy tak ze wiec troche o przepisach wiem. Moj ojciec wlasnie pracowal jako kierowca autobusu w UK w Centrze ( teraz juz sobie przypomnialem ze Centra sie przeksztalcila w cos innego) chyba ze cos sie znowu po zmienialo. Ale wlasnie z tego co wiem po nim i innych kolegach prace mieli spokojna i duze przestrzeganie przepisow czasu pracy.
;-) wszystkie over time czy jak to sie nazywalo...:-? bank holiday tez mieli fajnie placone.

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #3 Ocena: 0

2012-08-10 10:03:45 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-08-10 09:51:02, autor65 napisał(a):
Daj kontakt na skypa to pogadamy ...mam chwilke, chetnie cie wprowadze:-D
P.S praca kierowcy to nie...samowite przezycia, to nie tylko jazda to wielka przygoda i wspaniale hobby:-]
Nie wierzysz? To poczytaj.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/45/27821/polished-bus-driver-blue-diary

[ Ostatnio edytowany przez: <i>autor65</i> 10-08-2012 09:58 ]

wyslalem tobie na priv mojego skype ja juz jestem online;-)

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #4 Ocena: 0

2012-08-10 10:04:57 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

a co to jest kurde znowu PCV ?? :(

Do góry stronyOffline

autor65

Post #5 Ocena: 0

2012-08-10 10:11:31 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

w kuchni dawali dawniej na podlodze :)

sprawdz wiadomosci

[ Ostatnio edytowany przez: autor65 10-08-2012 10:12 ]

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Damianoo

Post #6 Ocena: 0

2012-08-10 10:26:20 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

hehe taaakk wiem wiem ^^ juz ciebie znalazlem tylko kolego zaakceptuj wiad. na skype :)

Do góry stronyOffline

Daisina

Post #7 Ocena: 0

2012-09-07 09:34:05 (13 lat temu)

Daisina

Kobieta

Z nami od: 06-09-2012

Witam Damianno.Mam na imie Kasia.Mieszkam w Manchester.Jestem ciekawa czy znalazles prace czy tez nie.Jesli nie to mam pytanie:jakiej oczekujesz placy od swego pracodawcy?Byc moze jestem w stanie Ci pomoc znalezc prace jako kierowca,pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

tul2001

Post #8 Ocena: 0

2012-09-21 12:55:39 (13 lat temu)

tul2001

Mężczyzna

Z nami od: 21-09-2012

Powiedzcie mi jedno-czy mam większe szanse znaleźć pracę jako kierowca autobusu mając świeże polskie prawko na autobus czy nie? Posiadam kat. B od 6 lat i chcę podjąć pracę w tym zawodzie

Do góry stronyOffline

Beetle-2007

Post #9 Ocena: 0

2012-09-21 14:12:15 (13 lat temu)

Beetle-2007

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2007

Witam.Korzystajac z okazji,ze temat bus drivera jest na topie chcialem zapytac sie kogos kto moglby mi polecic dobra szkole jazdy PCV na terenie Londynu.Czy ktos z Was korzystal z uslug takich szkol jak;WALLECE DRiving SCHOOL,ST.CHRISTOPHER DRIVING SHOOL.
Bede bardzo wdzieczny za wyczerpujace informacje w w/w temacie.
Witia.

Do góry stronyOffline

Damianoo

Post #10 Ocena: 0

2012-09-22 11:16:43 (13 lat temu)

Damianoo

Mężczyzna

Cytat:

2012-09-21 12:55:39, tul2001 napisał(a):
Powiedzcie mi jedno-czy mam większe szanse znaleźć pracę jako kierowca autobusu mając świeże polskie prawko na autobus czy nie? Posiadam kat. B od 6 lat i chcę podjąć pracę w tym zawodzie

Witaj Kolego.

Co do twojego postu odpowiem tobie ze moze byc ciezko bo ja wlasnie mam prawko B od 7 Lat i świeżo jestem po egzaminach na autobusy <Mam 100% Kwalifikacji na zawodowego kierowce typu lekarze psycho i inne, oraz kurs na przewoz osob> staraj sie cos szukac nie bedzie latwo sam duzo rowniez sie dowiedzialem tutaj na mojawyspa duzo informacji. Mozemy sie wspolnie wspierac a mozemy dosjc do celu bo rowniez chce podjac prace jako Kierowca Autobusu w Uk. Jezeli Kolego cos chcesz jeszcze wiedziec pytaj... Pisz aa moze cos sie razem dowiemy wiecej. Ja mam troche duzo inf na temat Pracy jako Kier. Autobusu. Ale wydaje mi sie ze nie do konca.

Pozdrawiam Damiano :)

Jest weekend wiec jade na rybki :) Dozobaczenia pozniej

:-D:-D

Do góry stronyOffline

Strona 3.1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,