Str 9 z 38 |
|
---|---|
aquamen | Post #1 Ocena: 0 2013-03-29 13:25:48 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: aberdeen |
ludziska komus sie moze i udalo znalezc prace jako fizjo assystent i zarejestrowac w HPC a dzisiajszym HCPC ktoro nie przedstawia zadnego wiarygodnego biura.
Fakt jest taki praca jako fizjo assystent zarezerwowana jest dla osob z wielkiej brytani, ja staralem sie wiele razy i za kazdym razem mowiono mi ze maja lepszego kandydata z lepszym doswiadczeniem czyli gowno warte moje doswiadczenie z polski ok 2 lata i gowno warte NHS owskie doswiadczenie jako asystent pielegniarki i asystenta radiologa czyli znajomosc zasad bhp i polityki NHS u. Praca ta na wstepie nie wymaga doswiadczenia jako asystent fizjo ale doswiadczenia jakiegokolwiek w szpitalu badz tez doqbrej woli osoby decydujacej o przyjeciu do pracy. |
aquamen | Post #2 Ocena: 0 2013-03-29 13:28:35 (12 lat temu) |
powiem wiecej starania z HPC koncza sie jednym wielkim gownem i lamaniem europejskiej dyrektywy o swobodnym przemieszczaniu zarowno wyksztalcenia jak i doswiadczenia zawodowego. Mimo ze posiadamy supplementy dyplomow ktore sa tak zwana europass i umozliwiaja rozpoznawanie wyksztalcenia i jego struktury to i tak HPC (swieta krowa) bedzie dorzucac jakies badziewia tylko po to by ograniczyc dostepnosc do rynku fizjo w GB
|
aquamen | Post #3 Ocena: 0 2013-03-29 13:31:55 (12 lat temu) |
niech ktos lepiej powie jak obejsc i czym sie podeprzec w tych staraniach bo ja pisalem i sdzwonilem do HPC z zapytaniiem co i jak i i tak moj wniosek odrzucili z braku dostarczenia course information heheheh ktore chca w jezyku angielskim od polskiej instytucji i to jeszcze na ich druku, NIKT w polsce nie wyda na czyjims drukyu czegos i to jeszcze w angielskim. Po paru rozmowach z kims w HPC okazalo sie ze supplement wystarczy hehe i wystarczyl na 6 dni bo pozniej odeslali papiery mowiac ze nie ma course information
|
aquamen | Post #4 Ocena: 0 2013-03-29 13:37:42 (12 lat temu) |
zenada i tyle !!!! dzwonie poraz kolejny i pytam co dalej tlumaczac ze nie dostane zadnej formy na HPC pismie od uczelni w polsce wiec babka przelacza mnie na cichy i czkam 20 min po czym mowi ze juz nie usi to gowno byc na ich formie tylko na pismie w jezyku polskim przetlumaczonym przez przysieglego ale.........
tu zaczyna sie schodek kazda osoba z ktora sie tam rozmawia mowi co innego wiec tera zostaje mi tylko zdobyc sylabus z 80 przedmiotow (HPC nie mowi ktore sa wazne ktore nie tylko kaze nam wybrac) przetlumaczyc je i wyslac a i tak okarze sie ze dokumenty sa nie te. To sa pajace i tyle!!!! grzebie w unijnych prawach i szukam czegos co im moge sprzedac by przejsc rejestracje ale nic nie moge znalezc bo kazde prawo jest przez nich lamane. nawet jesli przejdzie moja aplikacja to i tak wysla mnie na POA a tu znowu problem w calej szkocji dzwonilem wysylalem maile by sie dowiedziec czy jest mozliwosc ale odrzucono moje wnioski |
aquamen | Post #5 Ocena: 0 2013-03-29 13:43:34 (12 lat temu) |
jedyne co mozna zrobic to::: znajomy lekarz z malty powiedzial mi ze jego zona dostala POA na 6 miesiecy w pelnym wymiarze odwolywala sie i takie tam az wpadla na pomysl napisania do konsulatu i po tygodniu pismo zostalo przez konsulat wyslane do organu ktory rejestruje z zapytaniem dlaczego lamane sa prawa obywatela z uni europejskiej? WYNIK: taki po ok 2tyg organ wydajacy wysyla przeprosiny do osoby aplikujacej i decyzje o pozytywnej rejestracji!!!!!!!!!!!
Zrobie to samo chyba bo to co oni robia jest dyskryminowaniem obywateli z krajow czlonkowskich i ograniczaniem swobody. |
|
|
OKidoki444 | Post #6 Ocena: 0 2013-03-29 13:46:58 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Ja pracowalam jak fizjo ass,zarejestrowalam sie w HPC troche to trwalo i bylo to juz ladnych kilka lat temu,udalo mi sie zalapac na etat fizjo ale bylo to niezmiernie trudne i musialam sie przeniesc do innego hrabstwa,jest to bardzo trudne ale nie niemozliwe
[url=][img][/img][/url]
|
ewelin77 | Post #7 Ocena: 0 2013-03-30 11:08:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2013 Skąd: Worcester |
Hej o co chodzi HPC z tym course information?
|
OKidoki444 | Post #8 Ocena: 0 2013-03-30 16:10:16 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat: 2013-03-30 11:08:52, ewelin77 napisał(a): Hej o co chodzi HPC z tym course information? [url=][img][/img][/url]
|
aquamen | Post #9 Ocena: 0 2013-03-30 17:42:12 (12 lat temu) |
course information powinno to byc to samo co supplement bo informacje zawarte w suplemencie. Na koncu suplementu masz nawet napisane ze jest to w skrucie: stworzone na potrzeby rozpoznawania kwalifikacji i systemu szkolnictwa w europie i uwazane jest jako EUROPASS
|
aquamen | Post #10 Ocena: 0 2013-03-30 17:45:03 (12 lat temu) |
ale..............
HPC nie chce suplementu tylko sylabusu z przedmiotow a w sylabusie jest dokladny opis np.ANATOMIA- to przedmiot o budowie i bla bla bla ten przedmiot zawiera anatomie taka i taka. Czyli bzdety bo sylabus nie jest dokumentem w zadnym przypadku, jest uzupelnieniem badz informacja a suplement to europejski dokument. |