MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Magisterka z fizjoterapii w Polsce czy wyjazd do Anglii??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 6 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agamoo

Post #1 Ocena: 0

2013-03-20 17:09:53 (12 lat temu)

agamoo

Kobieta

Z nami od: 10-01-2013

Dokładnie pozycja nazywa się Band 2 Therapy Technician. Wydaje mi się, że jest to pomiędzy fizjo i ot bo pisali że osoba dołączy do Therapy Team in the neuro- rehabilitation, bedzie pracowala pod okiem trained therapists to provide treatment for people with neurological conditions.W person specifications pisali, że trzeba znać role of OT. Dalej pisali, że będzie się pracować under the guidance and supervision of Therapist in the day to day delivery of rehabilitation to patients. Więc to chyba praca pomiędzy. Pierwszy raz spodkalam się z określeniem Therapy Technician...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

OKidoki444

Post #2 Ocena: 0

2013-03-20 18:07:25 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

to sie roznie nazywa,spotkalam sie tez z okresleniem generic rehab ass,tez byla to praca pomiedzy fizjo i ot.
Masz jakies doswiadczenie?
wiesz na czym polega praca ot?
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

agamoo

Post #3 Ocena: 0

2013-03-20 18:15:05 (12 lat temu)

agamoo

Kobieta

Mam licencjat z fizjoterapii w Polsce robiony. Doświadczenie to jedynie praktyki odbyte podczas studiów. W Polsce nie ma rozróżnienia na fizjo i ot. Na czym polega praca ot wiem jedynie z intermetu. Super byłoby zacząć prace wreszcie dlatego o jakieś cenne wskazówkina interview bardzo prosze :)

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #4 Ocena: 0

2013-03-20 18:57:46 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

ot to terapia zajeciowa,na neurologii glownie robia washing and dressing assesment a potem practice,kitchen assesment itp to zupelnie osobna para kaloszy niz fizjo,nawet dokumentacja med jest inna dla ot i inna dla fizjo,praca pomiedzy tymi dwoma moze z jednej strony miec sens a z drugiej wogole:)
Jednak najlepiej zaczac od czegokolwiek zeby sie znalezc w szpitalu i nabrac doswiadczenia.
Napisz mi jakbys odpowiedziala na te pytania do rozmowy ktore napisalam ci wczesniej
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

agamoo

Post #5 Ocena: 0

2013-03-20 20:05:38 (12 lat temu)

agamoo

Kobieta

Zaproszenie na interview ze strony NHS mile mnie zaskoczyło bo już doła złapałam bo ciągle cisza była. Zapewne zanim dostane prace to na kilka interview pochodze, chyba że będe miała farta we wtorek :) Pokrótce odp na pyt co pisałaś:
1. roznice miedzy TIA i CVA
TIA is small blood clot causing symptoms of stroke. It lasts 24 hours. CVA lasts longer than 24 hours.Is’s more serious.
2. twoje najlepsze i najgorsze doswiadczenie w pracy.
Pracowałam jako massage therapy przez 3 lata, dać im przykład z pracy jako masażystka czy pzykład podczas praktyk z fizjoterapii?
3. jezeli ktos ze znajomych zapyta sie jak sie ma pacjentka XY-co odpowiesz? I will tell my friend to ask the person directly and I will explain that its job secret and we don’t speak about our patients.
4. czy wiesz co trzeba sprawdzic zanim zaczniesz terapie z pacjentem i na co trzeba zwrocic uwage
Ask how the patient is feeling. Check equipment…?

Za każde wskazówki będe wdzięczna!!!!
Dzięki wielkie!!!
Jak dostane prace zapraszam na obiad :)

Do góry stronyOffline

agamoo

Post #6 Ocena: 0

2013-03-20 20:17:21 (12 lat temu)

agamoo

Kobieta

Okidoki możesz mi napisać jakbyś odpowiedziała na taką sytuacje jakby zapytali na interview: how would you transfer a woman from one chair to another?

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #7 Ocena: 0

2013-03-20 20:53:37 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

pyt1 dobrze,tia to tzw maly stroke:)
pyt2,chodzi w nim o to zebys im powiedziala ze np:pacjentka byla bardzo zadowolona(moze byc ze z masazu)a ty lubisz kiedy twoja praca przynosi efekty i pacjenci robia postepy-cos w tym stylu a z najgorszych ja bym powiedziala ze nie ma sytuacji bez wyjscia i ze zdazylo mi sie kilka niemilych sytuacji aczkolwiek dalam sobie rade zeby je pozytywnie rozwiazac.
pyt3-dobrze wszystko jest private i confidential!
pyt4-tak trzeba zapytac pacjenta jak sie czuje ale tez przedewszystkim trzeba sprawdzic observation chart-czyli parametry zyciowe jak cisnienie saturacja temperatura i puls-w razie watpliwosci co do stanu pacjenta pytamy pielegniarke zeby sie upewnic-zwlaszcza w przypadku pacjentow neurologicznych gdzie masz afazje ataksje i generelnie problemy z komunikacja.Sprawdzamy tez notatki medyczne,czasem pacjent byl juz widziany przez fizjo wtedy czytasz dokumentacje i tam w planie powinno pisac co fizjo chce zeby bylo robione.
Wiesz co to SOAP notes?
ostatnie pytanie na temat transferu kobiety z jednego fotela na drugi:
-trzeba sprawdzic jak sobie radzila pacjentka przed przyjsciem do szpitala?
-powod dla ktorego jest w szpitalu?diagnoza?
-jak do tej pory pielegniarki to robily i czy byl problem i gdzie
i dopiero jak wiesz to wszystko to mozesz ustalic czy kobieta sie moze poruszac samodzielnie bez pomocy przyzadow lub potrzebna bedzie trojnog,czwornog .chodzik albo cos bardziej skomplikowanego jak podnosnik?
wszystko zalezy od diagnozy,po hemiplegiinajczesciej transfer robi sie tzw-low pivot transfer z uzyciem banana board-chorzy siedza w specjalnych neuro chairs i tam sa opuszczane podporki pod rece i tak samo ma wozek inwalidzki wsada sie ten banana board(taka wykrzywiona jak banan deska)pod tylek i za pomoca sprawnej reki i nogi pacjet przeslizguje sie z jednego krzesla na wozek lub odwrotnie

[ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 20-03-2013 21:14 ]

[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

agamoo

Post #8 Ocena: 0

2013-03-20 21:32:29 (12 lat temu)

agamoo

Kobieta

SOAP notes - notatki medyczne, postępy pacjenta, Subjective, Objective, Assessment and Plan...?
Oj łatwo nie będzie, brakuje mi słownictwa medycznego :(

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #9 Ocena: 0

2013-03-20 21:37:44 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

dokladnie tak,ot maja inny format tak zeby cie jeszcze bardziej zakolowac:)
Jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziec,nawet jezeli nie dostaniesz tej pracy to bedziesz juz miala doswiadczenie jak jest na rozmowie o prace.
Jak nie wiesz jak sie co nazywa to pytaj,chetnie odpowiem
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

agamoo

Post #10 Ocena: 0

2013-03-20 22:24:16 (12 lat temu)

agamoo

Kobieta

Jak myślisz, jak się mnie zapytają gdzie wyobrażam siebie za 5 lat odpowiedzieć, że chciałabym się rozwijać i starać się o stanowisko fizjoterapeuty czy może ta odp się im nie spodoba...?

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,