Str 32 z 38 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kamkos |
Post #1 Ocena: 0 2016-03-05 18:18:13 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2014 Skąd: --- |
Witam
Chcialbym wrocic do poczatkowej problematyki tematu i poprosic o wasze opiniie czy juz po licencjacie, po tych 920h praktyk mozna z powodzeniem uzyskac rejestracje w HCPC na band5 ? Próbowalem poszukac odpowiednika naszego syllabusa na stronach uczelni w uk aby samemu sobie przyblizyc czy w tych programach nauczania sa jakies wieksze czy mniejsze odchylenia ale nie moge na to trafic.
z góry dzieki za jakiekolwiek odpowiedzi
|

|
 |
|
|
MalinkaFozjo |
Post #2 Ocena: 0 2016-03-05 21:04:42 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2016 Skąd: Livepool |
Witam,
czy ktos moze doradzic gdzie zrobic adaptacje?
Wlasnie dostalam list z HCPC i mam do zrobienia 4 tygodnie z respiratory i 4 z MSK. dzieki za pomoc.
|

|
 |
|
Catalina |
Post #3 Ocena: 0 2016-03-07 23:06:13 (9 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2016 Skąd: Londyn |
oloandrew czy możesz podać nazwę/adres tej organizacji, która pomaga w rejestracji w hcpc? Jak ostatecznie postąpiłaś? rejestrowałaś się z PL (że niby tam pracujesz jeszcze)?
|

|
 |
|
Catalina |
Post #4 Ocena: 0 2016-03-07 23:07:46 (9 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2016 Skąd: Londyn |
oloandrew czy możesz podać nazwę/adres tej organizacji, która pomaga w rejestracji w hcpc? Jak ostatecznie postąpiłeś? rejestrowałeś się z PL (że niby tam pracujesz jeszcze)? Czy coś jeszcze istotnego mówili ci w tym biurze?
|

|
 |
|
agata10 |
Post #5 Ocena: 0 2016-04-08 18:54:41 (9 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2016 Skąd: Southampton |
Dzień dobry,
ja dostałam odpowiedz z hcpc że moja aplikacja jest niekompletna i muszę albo sie dwolac dostarczaja informacje o praktykac albo jakis okres treningowy.
Wolałabym się odwołać czy ktoś oze mi poradzić jak to zrobic aby odwołanie zostało rozpatrzone pozytywnie?
z góry dziękuję
|

|
 |
|
|
zachmurzona |
Post #6 Ocena: 0 2016-04-16 18:03:40 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-03-2015 Skąd: londyn |
hej dzis po pol roku męki z ta rejestracja dostalam @ od HCPC
"The applicant must provide evidence to demonstrate the matters identified above either
through training or experience gained since originally qualifying. It is important to address all
the points listed above so that HCPC can establish if the applicant can meet the standards of
proficiency required for HCPC registration. All documentation supplied to support the case
must be authentic and based on experience and/or training undertaken by the individual.
If the applicant chooses to submit case studies, the evidence must relate to their own scope
of physiotherapy practice in relation to patients that they have treated in the course of their
practice. The evidence needs to relate to all three core areas of physiotherapy namely
musculoskeletal, respiratory and Neurology. Copies of clinical case notes or copies of
passages from text books do not demonstrate verification of personal knowledge, skills or
experience in meeting the HCPC standards of proficiency.
The applicant may wish to send in case studies as outlined above, evidence based literature
reviews outlining changes in practice, clinical reasoning supervision evidence are some of the
examples which could provide this evidence"
moze ktos mi pomóc o co im dokladnie chodzi ??? co mam zrobic nie wiem doslac ???
|

|

|
|
zachmurzona |
Post #7 Ocena: 0 2016-04-16 18:07:44 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-03-2015 Skąd: londyn |
jezeli ktos potrzebuje pomocy jak uzyskac od szkoly course information form to piszcie wiadomosc
|

|

|
|
dante01 |
Post #8 Ocena: 0 2016-04-21 20:42:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 19-04-2016 Skąd: Warrington |
Witam wszystkich. Mam pytanie odnoście Course information form. CO jeżeli robiłem dwie szkoły fizjo? W moim przypadku było tak że najpierw zrobiłem technika, a później licencjat. Jeżeli wziąć pod uwagę technika to liczba godzin zajęć diametralnie się zmieni. Mam wypełniać 2 różne course information form?
Pozdrawiam Andrzej
|

|
 |
|
malutka22 |
Post #9 Ocena: 0 2016-04-30 22:17:34 (9 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2013 Skąd: Bristol |
Hej pytanie do pracujacych i zarejestrowanych fizjoterapeutow. Chcialabym zrobic kurs akupunktury. Nigdy tego nie mialam wiec musze zaczac id poczatku. Polecacie jakis kurs? Moze byc wieloletni 3-5lat. Patrzylam juz na interneci ale koszt mnie przerazil 7-10tys funtow. Czy takie ceny tego kursu sa? Moze ktos zrobila taki kurs w uk duzo taniej
Dzieki z gory
|

|
 |
|
oloandrew |
Post #10 Ocena: 0 2016-05-21 20:30:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 18-01-2016 Skąd: London |
Witam! Mam pytanie: Ile czekaliście przy weryfikacji dokumentów?
Przy rejestracji podają przybliżone 60 dni roboczych. U mnie po 60 dniach zadzwoniłem i mi powiedzieli że to tylko wytyczne 60 dni i może to potrwać dłużej w zależności od ilości podań. Już jest pewnie z 80 dni od momentu jak złożyłem wszystkie dokumenty a tu cisza... Myślicie że długo jeszcze muszę czekać??
Pozdrawiam wszystkich fizjo!
|

|
 |
|