Str 4 z 38 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
OKidoki444 |
Post #1 Ocena: 0 2013-01-10 16:49:44 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
ja to robilam juz ladnych kilka lat temu i wtedy kazali mi tak to wypelnic,co chwile wolali o dodadkowe zaswiadczenia i trwalo wieki zanim udalo mi sie zarejestrowac,wszystkie papierki trzeba bylo tlumaczyc na ang tak ze koszty rosly i rosly
Od kilku osob slyszalam ze mieli problemy z rejestracja po licencjacie bo brakowalo im modulu z respiratory(chest physio)
Praktyki ci nie zalicza jako pracy-tak mi sie przynajmniej wydaje
Zadzwon do nich i zapytaj czym sie roznia obie formy i czy praktyki ci zalicza jako prace? [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
|
agamoo |
Post #2 Ocena: 0 2013-01-10 18:58:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2013 Skąd: Londyn |
Dzięki wielkie za odp!!! Na jakich stronach szukać pracy jako Physio Assistant, Therapy Assistant, Rehabilitation Assistant? Jak na razie głównie szukam na str NHS. Może znasz jakieś agencje gdzie mogłabym się udać osobiście? Pracy szukam w całym Londynie i okolicach. Co do rejestracji to masz racje pewnie praktyk mi nie zaliczą(zadzwonie do HPC i się upewnie) dlatego pewnie forme International będe musiała wypełnić i zapłacic kase
Ale na razie będe rozglądała sie za pracą Asystenta jak nie trzeba rejestracji w HPC, może będe miała jakąś szanse... Schociaż Anglicy pewnie mają rejestracje w HPC jak szukają pracy jako Asystenci, orientujesz się??? Pozdrawiam
|

|
 |
|
enika1 |
Post #3 Ocena: 0 2013-02-19 12:55:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2012 Skąd: Renfrew |
Mam pytanie trochę z innej beczki: czy w UK lekarze zlecają zabiegi,a fizjoterapeuta je wykonuje czy fizjoterapeuta sam ustala leczenie dla pacjenta. Czy pacjent przychodzi już zdiagnozowany np. ze zwyrodnieniem stawu biodrowego/ L-S, czy fizjoterapeuta sam musi to zdiagnozować badając pacjenta, zlecając zdjęcia itd. Dzięki za odp.
|

|
 |
|
OKidoki444 |
Post #4 Ocena: 0 2013-02-19 13:07:39 (12 lat temu) |
lekarz moze poprosic fizjo o assesment i tylko tyle od tego momentu o wszystkim decyduje juz fizjoterapeuta.
Jezeli przyjdzie do przychodni fizjoterapeutycznej pacjent ze zdiagnozowanym zwyrodnieniem stawu biodrowego to fizjo mu zbyt wiele nie pomoze -jest kilka cwiczen ktroe wykonuje sie "as pain allows" moze tez dac kule badz laske zeby wspomoc chodzenie.
Lekarz decyduje natomiast czy sytuacja jest juz na tyle zla zeby przeprowadzic THR/hemi tzn wymiane czesci lub calego stawu biodrowego
ps-lekarz wypisuje skierowanie na RTG i inne scany,wszystkie zdjecia sa na kompie i autoryzowany staff ma do nich dostep w tym my. [ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 19-02-2013 13:09 ] [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
ewelin77 |
Post #5 Ocena: 0 2013-02-19 20:32:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-02-2013 Skąd: Worcester |
Hej mam pytanie bede wdzieczna za odpowiedz. Posiadam tytul magistra z fizjoterapii ale nie jestem zarejestrowana w HPC. Ostatnio ubiegalam sie o kilka pozycji physiotherapy assistant lecz nikt mi nie odpisuje juz zaczynam tracic nadzieje , nie posiadam zbyt duzego doswiadczenia zawodowego poza praktykami studenckimi, lecz jak czytam ogloszenia to nie pisza tam iz wymagaja doswiadczenia a szkolenia beda przeprowadzane . `Czy polak ma jakiekolwiek szanse na takie stanowisko moze cos robie zle ? Pomocy
|

|
 |
|
|
OKidoki444 |
Post #6 Ocena: 0 2013-02-19 20:37:06 (12 lat temu) |
mozliwe ze odrzucaja twoj post bo szukaja osoby ktora zostanie na tym stanowisku a ty przeciez w koncu bedziesz sie starala o pozycje fizjo,u mnie w szpitalu odrzucaja wlasnie z tego powodu.
Najwiecej ass to osoby zwiazane z fitness itp [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
ewelin77 |
Post #7 Ocena: 0 2013-02-19 20:45:05 (12 lat temu) |
Chcialabym najpierw zdobyc jakies doswiadczenie wysylam zgloszenia do Bristol. Redditch itd. nawet na rozmowe nie zapraszaja nie mam pojecia jak wypelnic zgloszenie tak by mnie nie odrzucali moze nie powinnam pisac iz mam mgr.
|

|
 |
|
OKidoki444 |
Post #8 Ocena: 0 2013-02-19 20:50:37 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-02-19 20:45:05, ewelin77 napisał(a):
Chcialabym najpierw zdobyc jakies doswiadczenie wysylam zgloszenia do Bristol. Redditch itd. nawet na rozmowe nie zapraszaja nie mam pojecia jak wypelnic zgloszenie tak by mnie nie odrzucali moze nie powinnam pisac iz mam mgr.
ciezko bedzie  jedyne co mozesz zrobic to poprosic o work experience czyli umawiasz sie z sekretarka i przychodzisz do szpitala jako wolontariusz,wtedy zobaczysz jak to mniej wiecej wyglada,w miedzyczasie aplikuj o rejestracjie i staraj sie startowac na stanowisko fizjo,te dni z working experience bedziesz mogla sobie dopisac jako doswiadczenie zdobyte tutaj a to juz lepsze niz nic.
jest ogromna konkurencja na rynku pracy bo jest w trzy dupy fizjoterapeutow,staraj sie startowac do mniejszych miejscowosci mnie sie wlasnie w ten sposob udalo [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
ewelin77 |
Post #9 Ocena: 0 2013-02-19 21:09:28 (12 lat temu) |
Dziekuje bardzo za podpowiedz ciesze sie ze jeszcze sa tacy mili ludzie jak Ty . Pozdrawiam
|

|
 |
|
enika1 |
Post #10 Ocena: 0 2013-02-19 22:43:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2012 Skąd: Renfrew |
Dzięki za odpowiedź. A mam jeszcze pytanie= przy rejestracji NHC wymagane jest professional references. Muszą to być referencje od dawnego pracodawcy w zawodzie (którego nie miałam) czy fizjoterapeuty, który musi poświadczyć, że znam się na tym co robie? Bo z tym drugim nie było by problemu, pracowałam także naukowo oraz w wolontariacie, ale czy to by wystarczyło do referencji?
|

|
 |
|