![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Pytanie do Grzeslaw_mks
[ Ostatnio edytowany przez: Mantra30 12-10-2015 15:38 ]
Str 29 z 38 |
|
---|---|
Mantra30 | Post #1 Ocena: 0 2015-10-12 15:36:41 (10 lat temu) |
Z nami od: 12-10-2015 Skąd: London |
Cześć
![]() ![]() Pytanie do Grzeslaw_mks [ Ostatnio edytowany przez: Mantra30 12-10-2015 15:38 ] |
Marta_stop | Post #2 Ocena: 0 2015-10-15 18:26:35 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-09-2014 Skąd: Yeovil |
A tak z innej beczki... Jakie macie doświadczenia z prowadzenia prywatnej działalności? Ja chodzę co jakiś czas na interview, ale jakoś nie udaje mi się dostać pracy. Także pomyślałam, żeby otworzyć swoją działalność. Jak Wam idzie ? wynajmujecie pokój czy dojeżdżacie do klienta?
|
Grzeslaw_mks | Post #3 Ocena: 0 2015-10-20 21:40:56 (10 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2014 Skąd: UK |
Malutka - zapytają Cię czemu tu aplikujesz akurat do tej placówki, będziesz musiała opowiedzieć coś o sobie, swoim doświadczeniu i kwalifikacjach, co zrobisz gdy czegoś nie wiesz itd. Zapytają Cię o przypadki kliniczne, np. whiplash czy frozen shoulder jak byś diagnozowała, leczyła. Może być cokolwiek. Zapewne dostaniesz też test. Ja miałem w formie otwartej, 3 różne przypadki kliniczne, miałem napisać jak bym to diagnozował i leczył. Tak było w NHS. W prywatnej to mnie tylko spytali w jakie dni chcę pracować i ile chcę zarabiać :D
Mantra_30 - reszta jest do wypełnienia przez uczelnię ![]() Marta_stop- koleżanka wynajmuje pokój w jakimś hotelu, płaci 100 funtów za dzień (tyle że to Cambridge, tam ceny są nieco zawyżone). Widuje prywatnych pacjentów, ale też z ubezpieczenia jak Bupa, Overland Health, RehabWorks czy Nuffield. Bierze 45 funtów za wizytę, także 2 pacjentów i niemal jest na czysto. |
malutka22 | Post #4 Ocena: 0 2015-10-20 23:14:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2013 Skąd: Bristol |
hej dostalam prace a interview nie bylo takie jak zawsze rozmowa byla jak ze starym znajomym co mnie bardzo ucieszylo. wazne ze prace dostalam teraz sie boje zeby nie okazac sie ''glupia''. ciezka praca przede mna a zwlaszcza medyczny jezyk-miesnie sciegna itd ale dam rade naucze sie i bede pracowac najlepiej jak potrafie. pewnie nie rfaz tu jeszcze o cos zapytam i juz wam dziekuje za wszelka pomoc postaram sie i ja pomoc tym ''nowym''
|
salomea | Post #5 Ocena: 0 2015-10-24 20:38:27 (10 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2015 Skąd: london |
Witaj grzegorzu, chcialam sie ciebie zaptac czy mozna sie skontaktowac z toba na priv. Jestem tu od dwoch lat i pracuje glownie na B4 i strasznie ciezko mi idzie rejestracja. Chcialam sie dowiedziec gdzie konczyles studia
![]() ![]() |
|
|
salomea | Post #6 Ocena: 0 2015-10-27 20:04:04 (10 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2015 Skąd: london |
Witaj Grzegorzu,
nie jestem pewna czy dostałes moja wiadomość bo mi zablokowali konto na chwilę więc piszę ponownie. Potrzebuję ogromnie pomocy w zwiazku z course information. pracuje caly czas na B4 jako PTA i od roku probuje sie zarejestrowac, moje uczelnie nie chca mi tego wypelnic i musze improwizowac i sama to zrobic. Cjcialam zapytac czyz bylbys w stanie udostepnic mi swoj kurs information za odplata a ja bym sprobowala na podstawie niego przepisac i dac do translatora. Ja konczylam licencjat na medycznej a magisterke na awf, a ty?? Ogromnie pozdrawiam i licze na odzew Mam nadziejje ze bedziesz w stanie sie podzielic swoja praca i wkladem ![]() ![]() |
kervyn | Post #7 Ocena: +1 2015-10-28 22:04:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2015 Skąd: Birmingham |
Witam
Jestem nowym użytkownikiem ale wrzucę mały update dotyczący form of course information. Sam jestem w Anglii dopiero rok, rejestrację zacząłem po miesiącu i aktualnie pracuję w zawodzie już 3 miesiące, sama rejestracja zajęła mi 7. Co do form of course information w moim przypadku w ogóle go nie wysyłałem, po kilku telefonach do HCPC okazało się że wystarczy suplement a raczej suplementy (licencjacki i magisterski) które miałem z uczelni ale wysłane w obu wersjach językowych, jedyną dodatkową informacją której odemnie wymagali był szczegółowy opis praktyk z uwzględnieniem placówek, zakresu materiału i zadań jakie na praktykach wykonywałem. W drugiej części mam pytanie. Moja żona również jest fizjoterapeutką, jeszcze się nie rejestrowała i niedługo chcemy zacząć aplikację, mam jednak pytanie jak to wygląda w przypadku licencjata, z tego co wiem po studiach tutaj do rejestracji nie trzeba mieć mgr ale jednak studiowaliśmy w Polsce. Sam jestem po magisterce więc nie bardzo się orientuje jak to może wyglądać w przypadku licencjata. Liczę na szybką odpowiedź. Pozdrawiam |
Karolpryka | Post #8 Ocena: 0 2015-10-30 13:03:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2015 Skąd: Coventry |
Witaj możesz podać mi swojego maila bo miałbym kilka pytań odnośnie rejestracji. Jestem po licencjacie fizjoterapii i nie mam doświadczenia w zawodzie. Pracowałem tylko 3 miesiące. Wiesz jakie są szanse że uda mi się zarejestrować? i dziwi mnie to kursach językowych bo tam jest napisane na ich stronie że ci którzy są w EU nie muszą tego przedstawiać niby. Jakieś wskazówki dla świeżaka? Z góry dziękuję będę wdzięczny za jakąkolwiek inofmacje.
Pozdrawiam Karol |
gunsss | Post #9 Ocena: 0 2015-11-07 11:44:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2015 Skąd: - |
Witam,
Mam już prawie wszystkie dokumenty, tłumaczenia,etc. Czy ktoś z Was orientuje się czy potrzebne jest również zaświadczenie z Ministerstwa Zdrowia o zdolności do pracy w zawodzie?? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam ![]() |
Marta_stop | Post #10 Ocena: 0 2015-11-07 12:16:34 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-09-2014 Skąd: Yeovil |
Grzeslaw_mksdziękuje za odpowiedź. Ja zaczynam póki co od wizyt domowych.
gunsss Nie trzeba zadnego zaświadczenie z Ministerstwa Zdrowia |