MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Magisterka z fizjoterapii w Polsce czy wyjazd do Anglii??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 24 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Grzeslaw_mks

Post #1 Ocena: 0

2015-02-28 22:39:20 (10 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2014

Skoro masz rejestrację HCPC to aplikuj na stanowisko Band 5 Physiotherapist. Na 6 czy 7 nie startuj nawet. Jeszcze nie pora. Normalna rekrutacja Cię czeka. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Katka88

Post #2 Ocena: 0

2015-03-02 21:50:11 (10 lat temu)

Katka88

Kobieta

Z nami od: 06-10-2014

Znowu pytanie w zwiazku z papierami...
Czy Course Information Form tlumaczony przez przysieglego powinien byc tlumaczony na formacie HCPC (z jego lego w gornym rogu), czy jak oryginal w jez polskim jest na ich papierze, z ich logo, to tlumaczenie juz tego nie wymaga? Jak to jest?
Nie chce by znowu jakakolwiek pomylka kosztowala mnie czas i pieniadze :/

Do góry stronyOffline

marina89

Post #3 Ocena: 0

2015-03-02 22:23:38 (10 lat temu)

marina89

Kobieta

Z nami od: 28-02-2015

Próbowalam . I to wiele razy - glównie na band 5 . Mialam okolo 23 interview - wszedzie , gdzie sie dalo .I w koncu siegnelam po band 2 , gdzie mnie przyjeli .Po tych doswiadczeniach przekonalam sie , ze rejestracja w HCPC nie dokonca jest wazna na poczátku.Jesli nie masz wczesniejszego doswiadczenia w NHS -ie - nie masz szansy na prace na stanowisku band 5 .
Nie chce mi sie wierzyc , ze obcokrajowiec moze dostac prace jako band 5 tak "z marszu" majác tylko rejestracje HCPC.
Musi cos istniec , zeby isc dalej .
Jesli masz jakies doswiadczenia w tej dziedzinie - bardzo prosze daj znac.

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #4 Ocena: 0

2015-03-03 19:19:12 (10 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Marina - możesz nie wierzyć, na to już nie mam wpływu. Ja dostałem pracę w Cambridgeshire Community Services NHS Trust, w MSK Physiotherapy po prostu po rozmowie kwalifikacyjnej. Bez żadnego doświadczenia w NHS wcześniej. W Anglii jestem krócej niż rok.

Katka - przesyłam Ci pierwszą i ostatnią stronę formularza, abyś zobaczyła jak to u mnie wyglądało.
Obrazek
Obrazek

Do góry stronyOffline

marina89

Post #5 Ocena: 0

2015-03-03 23:04:12 (10 lat temu)

marina89

Kobieta

Dzieki Grzeslaw , ze odpisujesz .
Nie chodzi o to , ze nie wierzé . Jest trudno i niewátpliwie kazdy z nas idzie inná drogá . Tobie sie udalo - gratuluje !Ja tez swój band 2 wielbié pod niebiosy mimo , ze to tylko band 2. Martwié sie jedynie , ze zaraz stracé moje uprawnienia tutaj , a naprawde codziennnie sié przekonujé, ze Polacy majá o wiele szerszy zakres wiedzy niz oni tutaj i szkoda , ze jednak nas nie dopuszczajá wyzej.Ostatnio odmówili mi udzialu w tzw. teaching sessions , które sá przeciez w tych tutejszych szpitalach dla wszystkich.Zbulwersowalam sie okrutnie .I im bardziej prosze ich o rade lub daje do zrozumienia ,ze mi zalezy , tym gorzej dla mnie.
Rozumiem, ze ciezko jest dawac rady konkurencji..Ale po to jest to forum ... i oby jak najwiecej ludzi z tego skorzystalo !
Nie wiem , czy powinnam zrobic jakis upgrade - jaki kurs ,jak te kursy sie nazywajá ?Czy jakies dodatkowe egzaminy ? Bylabym wdzieczna za najdrobniejszá wskazówké.I tak kazdy musie sié z tym wszystkim sam zmierzyc !
Co do ponownej rekrutacji - narazie musze odpuscic . Nie dam rady.
A czy w ogóle istnieje jakies Towarzystwo Polskich Fizjoterapeutów w Anglii ?
Sciskam serdecznie Was wszystkich i mam nadzieje , ze odpiszecie !

Do góry stronyOffline

Katka88

Post #6 Ocena: 0

2015-03-03 23:33:06 (10 lat temu)

Katka88

Kobieta

Dzieki serdecznie za skany Grzeslaw!:))

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #7 Ocena: 0

2015-03-04 17:43:03 (10 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Marina, nawet jeśli istnieje jakieś polskie towarzystwo to nie ma znaczenia. Istotne jest tylko CSP.

Nie wiem co Ci mam radzić. Chyba tylko solidnego przygotowania do rozmów kwalifikacyjnych na band 5, dużej wiedzy i pozytywnego nastawienia. Jeśli masz zaaprobowane kwalifikacje przez HCPC to teoretycznie możesz wykonywać pracę band 5 i wyżej. Masz magistra czy licencjat? Jakieś kursy kończyłaś? U mnie liczy się Maitland, akupunktura, tkanki miękkie, pnf czy taping, ale to co się przyda zależeć będzie od stanowiska na które aplikujesz. Może jakiś całe home szuka fizjo? Może siłownia lub basen? Nie musi być koniecznie NHS.

Może MankaBanka Ci coś podpowie.

[ Ostatnio edytowany przez: Grzeslaw_mks 04-03-2015 17:46 ]

Do góry stronyOffline

Katka88

Post #8 Ocena: 0

2015-03-04 23:14:07 (10 lat temu)

Katka88

Kobieta

Dzieki serdecznie za skany Grzeslaw!:))

Do góry stronyOffline

marina89

Post #9 Ocena: 0

2015-03-04 23:35:51 (10 lat temu)

marina89

Kobieta

Dziekuje Grzeslaw .
W sektor prywatny wolé sie nie pakowac .Publiczna sluzba zdrowia to najlepsza szansa na zbieranie doswiadczenia .
A tak w ogóle to numer rejestracyjny HCPC cos oznacza ? O ile wiem niektórzy nazywajá go PIN . No i w jaki sposób HCPC zabiera rejestracje i co wtedy robic ? Wszystko od nowa ?!?!

Do góry stronyOffline

marina89

Post #10 Ocena: 0

2015-03-14 21:06:49 (10 lat temu)

marina89

Kobieta

Hej MankaBanka.
Pisalam wczesniej do Grzeslawa-zasugerowal, zeby zwrócic sie do Ciebie po radé. Bardzo proszé -czy wiesz cos moze na temat przechodzenia z Bandu 2 na wyzszy?Jestem po licencjacie z fizjoterapii w Polsce i pracowalam (w Polsce)jako technik fizjoterapii .Oprócz tego mam ukonczony PNF i masaz klasyczny .Tutaj dostalam prace jako Band 2 .Udalo mi sie zarejestrwac i szukam kogos , kto ma tu troché wiéksze doswiadczenie.
Z tego co wiem powinnam gdzies sie doksztalcic,ale nie wiem dokladnie gdzie znalezc jakies info.
Proszé, odezwijcie sié i poradzcie kochani ziomale :)
Marina

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,