MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Magisterka z fizjoterapii w Polsce czy wyjazd do Anglii??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 17 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elwisek1985

Post #1 Ocena: 0

2014-10-06 23:41:43 (11 lat temu)

elwisek1985

Kobieta

Z nami od: 06-10-2014

Witam! Bardzo się cieszę że podjęto temat rejestracji. Ciężko dowiedziec sie czegos konkretnego. Dlatego bardzo Wam dziękuję, za cenne wskazówki. :)

Ja się dopiero co przeprowadziłam do Szkocji, dlatego narazie powstrzymam sie chyba z tą rejestracją i poszukam czegoś jako ass, ale chciałąm sie upewnić, że jeśli kończyłam lic i mgr na dwóch różnych uczelniach, to składam 2 odrębne formularze, zgadza sie?

czy ktoś sie orientuje, czy ważna jest ciągłość pracy w zawodzie? czy może nie odkładać tego i dążyć do rejestracji jak najszybciej?

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

elwisek1985

Post #2 Ocena: 0

2014-10-06 23:44:13 (11 lat temu)

elwisek1985

Kobieta

I jeszcze jedno, jakie papiery musze miec przetłumaczone, żeby szukać pracy jako ass?

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-10-07 08:17:50 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-10-07 08:29:04 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Tikanes

Post #5 Ocena: 0

2014-10-07 08:31:23 (11 lat temu)

Tikanes

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-10-2014

W Polsce u mojej żony na roku zawsze krążył kawał:

-Czym się różni fizjoterapeuta od balkonu?
-Balkon utrzyma 4 osobową rodzinę.

Oprócz tego, na praktykach w szpitalach ulubionym zajęciem fizjoterapeutów na etacie podczas przerwy było szukanie pracy. Zarabiali 1300-1600 pln netto, tyle samo od 6 lat.

Do góry stronyOffline

elwisek1985

Post #6 Ocena: 0

2014-10-07 08:38:49 (11 lat temu)

elwisek1985

Kobieta

A może mi ktoś wyjaśnic co to oznacza? S/NVQ Level 2/3 qualification

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-10-07 08:48:46 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

malutka22

Post #8 Ocena: 0

2014-10-07 12:17:37 (11 lat temu)

malutka22

Kobieta

Z nami od: 27-12-2013

hej potrzebuje jeszcze kilka porad. wyslalam wszystkie dokumenty ktore moja uczelnia powinna wypelnic. a oni co zrobili??? odeslali mi je puste nie wypelnione z dokumentami z ktorych trzeba uzupenic dokumenty do HCPC i dodtakowo wyslali mi je w jezyku angielskim takze i napisali zebym sobie sama je wypelnila a im odeslala i oni podpisza i opieczetuje. teraz nie wiem co ja mam zrobic czy mam je wypelnic po polsku wyslac do uczelni i oni podbija i podpisza i wtedy do notariusza isc i to tlumaczyc czy mam to wypelnic po angielsku odeslac im oni podpisza i opieczetuja i takie dokumenty dac do HCPC?? pozmocie ale glupia sytuacja ehhhh

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #9 Ocena: 0

2014-10-07 12:39:41 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2014

Cytat:

2014-10-07 08:38:49, elwisek1985 napisał(a):
A może mi ktoś wyjaśnic co to oznacza? S/NVQ Level 2/3 qualification

NVQ to w skrocie National Vocational Qualifications to (Krajowe Kwalifikacje Zawodowe) - (NVQ) NVQs są oparte na brytyjskich standardach zawodowych i są podzielone na 5 poziomów.

NVQ 2 – wiedza w znaczącym zakresie różnego rodzaju czynności zawodowych, wykonywanych w różnym kontekście, z których niektóre mogą być nietypowe i wymagające pewnego zakresu samodzielności i odpowiedzialności. Współpraca z innymi członkami zespołu.

NVQ 3 - kompetencja w szerokim zakresie wiedzy zawodowej i prac wykonywanych w różnych okolicznościach, z których większość jest złożona i nietypowa. Wyraźny poziom samodzielności i odpowiedzialności, z zachowaniem nadzoru i wskazówek ze strony innych osób w miarę potrzeb.

NVQ robią różne grupy zawodowe. Fryzjerzy, wizażyści, pracownicy sektora żywności, sprzedaży, marketingu, dystrybucji, opieki zdrowotnej i wiele innych.

Przykładowo, chcąc być Healthcare Assistant zazwyczaj wymagane jest NVQ2. Jeśli nie od początku, to pracodawca często wysyła pracownika na to szkolenie. Trwa około roku. NVQ3 jest szerszą kompetencją, dzięki której można być np. Senior Carer.

Fizjoterapeuci tego nie potrzebują.

Cytat:

2014-10-07 12:17:37, malutka22 napisał(a):
hej potrzebuje jeszcze kilka porad. wyslalam wszystkie dokumenty ktore moja uczelnia powinna wypelnic. a oni co zrobili??? odeslali mi je puste nie wypelnione z dokumentami z ktorych trzeba uzupenic dokumenty do HCPC i dodtakowo wyslali mi je w jezyku angielskim takze i napisali zebym sobie sama je wypelnila a im odeslala i oni podpisza i opieczetuje. teraz nie wiem co ja mam zrobic czy mam je wypelnic po polsku wyslac do uczelni i oni podbija i podpisza i wtedy do notariusza isc i to tlumaczyc czy mam to wypelnic po angielsku odeslac im oni podpisza i opieczetuja i takie dokumenty dac do HCPC?? pozmocie ale glupia sytuacja ehhhh

Malutka, gdybyś używała znaków interpunkcyjnych byłoby mi łatwiej zrozumieć o czym piszesz. Uczelnia wysłała Ci pusty formularz oraz dokumenty źródłowe i powiedziała byś to sobie sama wypełniła, a potem oni to opieczętują? Program nauczania dali Ci w języku angielskim od razu? Co masz tłumaczyć jeśli dokumenty dali Ci po angielsku? Notariusze nic nie tłumaczą, od tego są tłumacze przysięgli. Opisz to jeszcze raz, bo chyba nie rozumiem.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

malutka22

Post #10 Ocena: 0

2014-10-07 13:07:46 (11 lat temu)

malutka22

Kobieta

Z nami od: 27-12-2013

tak dokladnie tak mi powiedzieli i tak zrobili sorki ze bez znakow napisalam:( tak wyslali mi dokumenty po polski i po angielsku( nie chcialo im sie po prostu tego wypelniac i poszli na latwizne zebym to ja wypelnila odeslala a oni opieczetuja i podpisza)

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,