MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Magisterka z fizjoterapii w Polsce czy wyjazd do Anglii??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

Str 15 z 38

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-10-04 17:09:10 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-10-04 17:31:44 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-10-05 15:56:57 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-10-05 16:01:35 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-10-05 18:36:31 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-10-05 18:54:02 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-10-05 19:21:45 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

21klaudyna

Post #8 Ocena: 0

2014-10-06 11:28:52 (11 lat temu)

21klaudyna

Kobieta

Z nami od: 06-10-2014

Witam.
Czytam wasze posty i coraz bardziej mnie przeraża ta cała aplikacja.
Trochę się w tym zagmatwałam , czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy aby szukać pracy jako asystent fizjoterapeuty należy być zarejestrowanym w HCPC?

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #9 Ocena: 0

2014-10-06 13:13:04 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2014

Nie trzeba mieć rejestracji do fizjo asystent.

Co do pytań na interview to zależy kto je przeprowadza. Jak manager nursing home to pewnie nie ma wielkiego pojęcia o fizjoterapii i nie będzie się zagłębiał w szczegóły. Nursing home jest specyficzną placówką, geriatria, demencja, pacjenci z wieloma schorzeniami na raz. Pole do popisu dla fizjo dość małe w porównaniu do szpitala wysokospecjalistycznego.

Fizjoterapeuta rekruter może być bardzo dociekliwy i pytać, co zrobić z pacjentem z whiplash, jak postępować po endoprotezie biodra jak przeprowadzasz badanie, a nawet czym jest mitochondrium :D Pytań może być mnóstwo.

Ogólnie, tu się kładzie większy nacisk na indywidualną pracę z pacjentem, terapię manualną niż fizykoterapię (czyli odwrotnie niż w Polsce :) ). Mogą być też pytania z tego zakresu.

Istotne też są zagadnienia patient confidentiality, record keeping, safeguarding, duty of care itp, czyli wynikające z prawa szkolenia obowiązkowe, które powinni zrobić pracownicy ochrony zdrowia.

Swoją drogą dziwne klaraklarowna, że jesteś w tym domu, już Cię znają i masz się szykować na rozmowę kwalifikacyjną? Myślałem, że w takiej sytuacji to swoją wiedzę udowadnia się na codzień.

Do góry stronyOffline

Katka88

Post #10 Ocena: 0

2014-10-06 17:17:33 (11 lat temu)

Katka88

Kobieta

Z nami od: 06-10-2014

Hej, byłam na tym forum jakoś ponad dwa lata temu, zanim przyjechałam do Anglii.

Poczytłam o rejestracji, przygotowałam dokumenty, mam referencje z Pl i przetłumaczone dyplomy oraz suplementy. Jednak cały czas dreczylo mnie, ze nie jestem w stanie na odpowiednim poziomie wladac jezykiem angielski. Poszlam na kurs IELTS w 2012, tu w Anglii i od roku... z pewnymi przerwami prywatnie ucze sie przygotowujac do egzaminu, bo z tego, co przeczytalam by zarejestrowac sie jako fizjo lub inny medyczny zawod potrzebuje 7 na 9 mozliwych punktow z tego wlasnie testu... (gdzie normalnie na uczelnie potrzeba 5). W kazdym razie dla mnie to kosmos i sie tego obawialam, totez odlozylam rejestracje na pozniej... i oto minely dwa lata.Na egzamin miałam zamiar zapisać sie pod koniec tego roku lub na początku nastepnego.

Po okresie dołów, nerwów i frustracji usiadłam dziś do kompa i zaczełam sobie coś tam na nowo poczytywac.... i co ja patrze?!! Nie musze miec potwierdzenia, ze umiem na poziomie angielski?!! Czy moze mi ktos to wytlumaczyc? Potrzebuje w koncu czy nie?

Nie mowcie, ze stracilam tyle czasu na marne... :-[

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 38 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 36 | 37 | 38 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,